cARnage 2: Turnaj je za námi, známe vítěze!
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek cARnage 2: Turnaj je za námi, známe vítěze!

cARnage 2: Turnaj je za námi, známe vítěze!

Spliter

Spliter

28. 6. 2016 11:24
Reklama

Uff, to byla jízda, co? Po necelých dvou měsících, plných parádní Doty, známe vítěze turnaje. Nejlepší hráči na tuzemské Dota 2 scéně přijeli bojovat do pražského Alza Game Centra o částku 70 000 Kč.

Černý kůň skončil třetí

Kluci z týmu Flyover (Nimt, Felipe, Ferdo, Stfu, Prsim slzy) na offline finále přijeli do Prahy, aby s týmem eEriness ve finále Lower Bracketu zápasili o místo v grandfinále. Zápas se hrál systémem BO3. Tým Flyover poměrně jednoznačně prohrál první mapu. Ve druhé sahal po vítězství a byl jen krůček k vyrovnání. Nicméně eEriness ukázali, že do grandfinále patří a po výhře 2:0 poslali Flyover domů.

Avšak partička kolem Nimta se za své výkony v turnaji rozhodně stydět nemusí. Chlapci předvedli skvělé hry a dokázali, že na naší scéně je možné sestavit konkurenceschopný tým a uspět.

Odveta ze semifinále Winner Bracketu

V grandfinále se proti sobě znovu, stejně jako v předposledním kole Winner Bracketu, postavily týmy eEriness a Necroraisers. Systémem BO5 se vítězem stali eEriness (Sehny, Cranich, Mambos, Tipek, Skiter), ve kterém přehráli soupeře 3:1. První dvě hry byly dlouhé a nesmírně vyrovnané. Druhá dokonce trvala zhruba 70 minut, v níž Necroraisers (Rejd, Hssiss, ShapeYourMind, Extrakill, lacek) srovnali skóre v sérii na 1:1. Další dvě hry už byly o něco jednoznačnější pro eEriness, kteří tak po právu slavili vítězství.

cARnage 2: Turnaj je za námi, známe vítěze!
i Zdroj: DOTA2.cz
Necroraisers (zleva): lacek, Hssiss, Extrakil, Rejd, ShapeYourMind

cARnage 2: Turnaj je za námi, známe vítěze!
i Zdroj: DOTA2.cz
eEriness (zleva): Cranich, Sehny, Tipek, Mambos, Skiter

Prizemoney

Hráči přijeli do Prahy, aby si rozdělili celkovou částku 70 000 Kč. Tu si rozdělili následovně:

Tým Částka pro tým
eEriness 35 000 Kč
Necroraisers 21 000 Kč
Flyover 14 000 Kč

Aby těch cen nebylo v turnaji málo, tak hráči, které jste si odhlasovali v anketě, soutěžili v All star zápase o sluchátka od společnosti HyperX. Hrálo se systémem BO1, kde se proti sobě při pickovací fázi stáli dva matadoři na naší scéně – Rejd a Cranich.

Pickovalo se formátem Reverse draft, čili kapitáni vybírali hrdiny pro soupeřům tým. Sluchátka zaslouženě vyhráli „Cranichovci“, když po skvělé a zábavné hře porazili „Rejdovce“.

cARnage 2: Turnaj je za námi, známe vítěze!
i Zdroj: DOTA2.cz
„Cranichovci“, vítězové sluchátek od HyperX: Hssiss, Mambos, Cranich, Nimt, Lacek

cARnage 2: Turnaj je za námi, známe vítěze!
i Zdroj: DOTA2.cz
Poražený tým v showmatchi, „Rejdovci“: Rejd, ShapeYourMind, Extrakill, Sehny, Tipek

Záznamy, fotografie, stream

Všechny hry z celého turnaje můžete zhlédnout na YouTube kanále AR Studia. Pokud po absolvování záznamů budete mít chuť na další skvěle komentovanou Dotu, neváhejte zavítat na twitch kanál AR Studia, kde se na vás budeme těšit.

Byť nebylo z kapacitních důvodů možné pozvat na offline finále větší množství diváků , snažili jsme vám přinést alespoň kousek turnaje formou fotografií. V následující fotogalerii si můžete prohlédnout to nejdůležitější, co bylo na akci k vidění.

Offline finále cARnage 2

Závěrečné poděkování

Na úplný závěr celého turnaje chci jménem AR Studia poděkovat hlavně sponzorům Asus a HyperX, kteří do turnaje přispěli nádherných 50 000 korun a obrovským dílem podpořili naši komunitu. Dále patří velký dík partnerům turnaje, kterými byli Alza a eSuba. Svým úsilím pomohli vybudovat tak parádní akci, jakým byl cARnage 2.

Děkujeme také hráčům, kteří si přijeli zahrát a předvedli nám skvělé zápasy plné vypjatých momentů, při kterých se nejednomu z nás zatajil dech. A samozřejmě děkujeme vám, divákům, že jste se přispěli i vy svou „troškou“ do mlýna, když jste navýšili prizepool turnaje o neuvěřitelných 10 000 korun. Děkujeme vám i za to, že jste se na nás přišli podívat na kanál Alzy.

Ačkoliv na někoho určitě zapomenu, tak se pokusím poděkovat jednotlivcům, protože si to za svou práci zaslouží. Děkujeme Ankerkovi a Kovajdovi z portálu dota2.cz za adminování turnaje a marketingovou pomoc. Když přejdeme k offline finále v Praze, tak je velmi důležité poděkovat Láďovi a Veriolovi z eSuby, kteří se starali jak o hráče, tak o nás a o chod turnaje jako takového. Vytvořili pro nás všechny v Alza Game Centru skvělou LANku a tak parádní zázemí, že si každý připadal téměř jako doma.

V neposlední řadě, dámy a pánové, musíme vyzdvihnout práci člověka, kterého si málokdo z přítomných všiml, byť to byl v podstatě nejdůležitější člověk na akci. Byl jím Michal, který zajišťoval stream. Díky jeho báječné práci s obrazem a kamerami jsme měli možnost prožít finálový stream na profesionální úrovni.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama