“Clown fiesta”, Techies a Ninjas in Pyjamas
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek “Clown fiesta”, Techies a Ninjas in Pyjamas

“Clown fiesta”, Techies a Ninjas in Pyjamas

gubesh

gubesh

17. 10. 2020 16:58

Dnes odpoledne ve čtvrtém kole ESL One Germany dva čeští hráči proti HellRaisers zvítězili 2:0. Udrželi tak postupové naděje na čtvrtfinále a play-offs, ve kterém se bude hrát o více než 9 000 000 Kč.

Reklama

Ninjas in Pyjamas tedy s největší pravděpodobností uvidíme 20. října hrát 5. kolo skupinové fáze, v tom bude šest týmů ze středu tabulky bojovat o poslední tři volná místa v play-offs. Pokud zítra Vikin.gg proti Cyber Legacy zvítězí, budou mít oba týmy s českými zástupci v 5. kole šanci postoupit do čtvrtfinále. Jestli se do něho dostanou, se rozhodne však až v úterý 20. října.

 

Clown fiesta 5v5 v 0. minutě

První hra začala velmi rozpačitě. Jak poznamenal anglický komentátor Gareth Bateson, byla to “Clown fiesta”. Tedy hra, ve které nic neběží, jak má a dějí se nečekané věci. Ninjas in Pyjamas se rozhodli postavit silnou agresivní troj-linku: Drow Ranger, Clockwerk a CM. Proti tomu HR neměli v úmyslu hrát, a tak začali hráči obou týmů roamovat po mapě z topu na bot a zpět.

 

Nebylo zřejmé, pro koho je ta situace výhodnější, ale trvalo více než pět minut, než se hrdinové ustálili a laning phase mohla začít. Vítězně z toho nakonec vyšel především Charlie (NiP) s Drow Ranger. Sbíral jeden kill za druhým, což mu vyneslo místo na čele tabulky NW. NiP pokračovali v perfektní exekuci svého herního plánu a velice rychle nabírali na vedení. Ke konci hry se SabeRLight- navíc blýskl s ultra killem.


Techies Era - NiP jsou ve formě

Ve druhé mapě jsme se dočkali výběru hrdiny Techies. Komentátoři byli nadšení a vzpomínali na nejlepšího hráče Techies, Bakyta "Zayac" Emilzhanova, a jestli "Era" dokáže hrát tohoto opomíjeného hrdinu podobně kvalitně.

 

Většinu hry Ninjas in Pyjamas prohrávali. Proběhlo několik soubojů, ve kterých měli většinou HR navrch, ale nikdy z toho nedokázali vytěžit cokoli víc. Ke konci hry se u Roshana seběhl dlouhý vyrovnaný fight, kde museli oba týmy použít hned několik vykoupení. Byla 45. minuta hry a zdálo se, že konec máme ještě dlouho před sebou, pak ale dva z přeživších hrdinů (bez vykoupení) týmu HR vstoupili na Techiesovi miny. 

 

“Clown fiesta”, Techies a Ninjas in Pyjamas
i Zdroj: DOTA2.cz

 

To znamenalo konec hry a slibné vítězství Ninjas in Pyjamas 2:0, u nichž můžeme každou hrou vidět zlepšení. Jestli však bude tohle turnaj, kde se konečně NiP střetnou s formou i v play-offs, je stále ve hvězdách. 

 

 

“Clown fiesta”, Techies a Ninjas in Pyjamas
i Zdroj: DOTA2.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama