Coverage prvního dne Sazka eLEAGUE
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Coverage prvního dne Sazka eLEAGUE

Coverage prvního dne Sazka eLEAGUE

Kovajda

Kovajda

11. 4. 2020 16:25

Máme za sebou první kolo a tedy první čtyři hry splitu, pojďme se na ně společně podívat.

Reklama

HippoManiacs vs eSuba

 

Hra, o které si všichni mysleli, že skončí bez nějakého většího zapocení v kapse eSuby, se ukázala jako jedna z nejzajímavějších a nejnapínavějších vůbec. Postaral se o to hlavně Ňaňan-gi (aka lacek), kterému nestačily ani desetiminutové pauzy obou týmů dohromady (respekt Hippos, že eSubě věnovali tu svou), aby se napojil do hry a eSuba byla tak nucena hrát ve čtyřech. 

 

Jeho návrat čtvrt hodiny po začátku zápasu sklidil velké ovace nejen na streamu a půjčím si slova komentátorů - tento play od eSuby zapříčinil, že lidi, kteří fandili Hippos jako underdogovi najednou začali fandit eSubě a byli zvědaví, zda se jim podaří tuto nepřízeň osudu zvrátit a ukončit první hru ligy, kterou hráli 4,5 vs 5, vítězně.

 

Hra byla po celou dobu velmi vyrovnaná, massfighty vyhrávaly střídavě obe strany. Občas se jednomu z týmu podařilo najít nějaký pickoff, díky kterému se mohli na chvilku podívat do báze soupeře. Velký zlom přišel v momentě, kdy Terrorblade vytáhl rapier, to už bylo na Hippos moc a i když se jim po tom, co přišli o mid, který díky Furionovi tradenuli za dire top, podařilo pár minut na to ještě jednou dostat na kraj báze eSuby, už v ní nezničili ani jednu budovu a eSuba v dalších pushi srovnala jejich bázi se zemí.

 

Coverage prvního dne Sazka eLEAGUE
i Zdroj: DOTA2.cz

  

Team Brute vs NecroRaisers

 

Druhá hra dnešního dne proběhla narozdíl od té první naštěstí bez problémů. Favoritem tohoto zápasu byl určitě Team Brute. NecroRaisers relativně dlouho odolávali, drželi krok v farmě na svých cores, ale nakonec nedokázali překvapit a team Brute je po necelých 35 minutách farmení a vyhýbání se fightům Bruteálně převálcoval v čele s hEmym, který byl v tomto zápase zvolen jako MVP.

 

Coverage prvního dne Sazka eLEAGUE
i Zdroj: DOTA2.cz

 

GoGame Dogs vs Inaequalis Rozbíječi

  

O třetí hře dnešního podvečera se předpokládalo, že bude tou nejvyrovnanější, co se dnešních matchupů týká. Předpoklady se naplnily a měli jsme možnost sledovat krásnou back-to-back hru, kde nebylo dlouhou dobu jasné, jak nakonec dopadne. 

 

Všichni hráči předvedli, že své místo v lize mají zaslouženě minimálně co se individuálního skillu týče. Cechi, ač na svém signature SFku nakonec prohrál, poprvé a naposledy zemřel až ve 40. minutě a dařilo se mu nacházet space pro farmu, Jazz s Vilíkem ukazovali sílu kombinace axe + phoenix v plné kráse, Hssiss nám ukázal, jak vycounterovat Pangoliera, který se v několika massfightech jen smutně točil na místě.

 

Proti nim nám zase Jojka s Filminym ukázali, jak hnusným combem je Ember s Kotlem s takřka nulovým CD na fists + chains, Tsuky zase nádherně zachraňoval blinkem se snowballem, čímž si mimojiné vysloužil i nominací mezi dnešní MVP.

  

 

Coverage prvního dne Sazka eLEAGUE
i Zdroj: DOTA2.cz

  

Inaequalis Lutea vs Sampi

 

Ve finálové hře nastoupil tým Inaequalis Lutea proti největším favoritům ligy, Sampi, a neměl to vůbec jednoduché. Sampi se podařilo vyhrát všechny tři linky a bylo jen otázkou času, kdy si dojdou pro vítězství. Zase se ve hře objevil rapier, takže dneska 50% šance na jeho výskyt. Saber se přesvědčil o tom, že se maelstromy nestackují a tato zkušenost mu určitě pomůže posunout se zase o kus dál a dělat nám čest v zahraničí. Možná i díky té neohrožené koupi rapieru si Supream získal naše srdce a vysloužil si tak MVP ve finálním zápase dne.

 

Coverage prvního dne Sazka eLEAGUE
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Vyjádření hráčů si můžete přečíst v coverage přímo na lize - https://sazkaeleague.cz/dota/article/stream-sledujte-od-16-hodin-uvodni-kolo-startuje-sazka-eleague-dota-2

 

Příští sobotu, 18. dubna, nás čeká další kolo a tedy další 4 hry:

18.4. 16:00 Sampi vs Brute
18.4. 17:15 Inaequalis Lutea vs NecroRaisers
18.4. 18:30 Inaequalis rozbíječi vs eSuba
18.4. 19:45 Hippomaniacs vs Dogs

 

Připomínám, že v již v úterý proběhne první turnaj Sazka eLEAGUE Open, ve kterém bude možnost získat šanci zahrát si v druhém splitu ligy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama