Další kauza matchfixingu: Z americké DPC ligy byly vyhozeny dva týmy
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Další kauza matchfixingu: Z americké DPC ligy byly vyhozeny dva týmy

Další kauza matchfixingu: Z americké DPC ligy byly vyhozeny dva týmy

Shovelmeister

Shovelmeister

25. 5. 2021 15:00

Dva týmy z druhé severoamerické DPC ligy byly permanentně vyloučeny ze všech soutěží od Valve kvůli podvádění v zápasech.

Reklama

Velkého skandálu se dopustily týmy Wind and Rain a Pecado Squad Gaming z druhé severoamerické DPC ligy. Oba celky byly obviněny a uznány vinnými z podvádění se sázkami. Uživatel Redditu si všiml dramatické změny sázkového kurzu na vzájemný zápas těchto dvou týmů. Vyšetřování následně potvrdilo, že do podvodů byly zapleteni členové obou týmů, což vyústilo v doživotní zákaz účasti na turnajích od Valve a BeyondTheSummit pro organizace i některé hráče.

O jaké hráče se jedná dosud není jasné, protože oba celky používaly ve svých zápasech náhradníky a i během ligy prošly značnými personálními změnami. Hráči z týmu Wind and Rain se vyjádřili na sociálních sítích, že se žádného podvodu neúčastnili. Oba týmy byly z ligy vyhozeny a všechny jejich zápasy se zkontumovaly. Wind and Rain by stenjě skončili na posledním místě, Pecado Squad Gaming by ale obsadili čtvrtou příčku a získali by 11 tisíc dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama