Den před velkým finále
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Den před velkým finále

Den před velkým finále

Skaut

Skaut

24. 8. 2018 20:09

Už dnes budeme vědět, kdo se stane vítězem turnaje The Internationalu 2018. Kdo však o tento titul bude ještě bojovat a kdo už bude jen smutně koukat? Současně přikládáme seznam míst, na kterých se bude finále promítat.

Reklama

Boj o přežití i o lepší postavení, pořádná podívaná i hořké loučení. Přesně takhle vypadal předposlední den The Internationalu 2018.

Pokud nevidíte videa, odblokujte si prosím obsah ve vašem prohlížeči.

 

Eliminační zápas: Team Liquid vs. Team Secret

V prvním zápasu tohoto dne Team Secret prohrával early game - Matumbamanova Broodmother dokázala s přehledem udržet linku proti MidOnově Storm Spiritovi. Team Liquid si tak postupně již od začátku budoval dobrou pozici. Hra se vyvíjela dobře až do své poloviny, cca 25. minuty, kdy se podařilo Secretům vyhrát teamfight, což na chvíli hru zdrželo. Team Secret dokázal udržet highground, i přes to však soupeřům později podlehl.

Secreti tak vstupovali do druhé hry s jasným úkolem - vyhrát za každou cenu. V opačném případě budou eliminováni. Nechali však Liquidy picknout opět Broodmother, se kterou Matumbaman opět dělal problémy. Smutná hra pro Wraith Kinga (MinD_Control), kterého na trojlince neustále chytali hlavně v early game Chen, Lina a Pugna, tak nakonec skončila vítězně pro Team Liquid. Ten postupně dokázal farmit a držet Secrety víceméně doma, což sérii finálně rozhodlo.

 

 


Upper Bracket: PSG.LGD vs. OG

V první hře vsadil tým PSG.LGD na greedy pick s Drow Ranger, ke které vzal další čtyři ranged hrdiny. Tým OG vsadil na "formálnější" pick, na který jsme v podobných hrách zvyklí. Zápas byl už od začátku stylem "nahoru dolů". Dlouhou dobu vypadalo, že mají OG navrch, lépe pushovali linky, získávali větší a větší výhodu. LGD se dostali ke slovu až později, když Chalice za Weavera ukradl Aegis a připsal si i pár killů. Hra určitě stojí za zhlédnutí, do poslední chvíle nebylo jisté, kdo získá první bod série. Ten po téměř 50. minutách získali nakonec přeci jen OG.

Druhá hra byla také velmi vyrovná, půl hodiny jsme měli možnost sledovat, jak se týmy vzájemně naháněji a snaží se urvat si svůj podíl. Zvrat nastal až v cca 25. minutě, kdy se týmu PSG.LGD podařilo vyhrát teamfight a zničit tak téměř celý tým OG. Poté přinášel smůlu především Bloodseeker (Ana), díky kterému zápas získal jasný směr. Série se tímto vyrovnala.

Ani poslední zápas nebyl o mnoho jiný. Tým PSG.LGD udržoval hodnotu networthu na své straně po celou dobu jeho trvání, rozdíl 10k byl ale výrazněji překonán až po 48. minutě hry. Velmi těžký start měla Spectre (Ana), kterou LGD zabíjeli, kde se dalo, nedávali ji příležitost získávat zkušenosti ani cenné peníze. Podobně na tom byla Pugna (7mad). OG ale hru stále drželi a perfektním ovládáním mapy hru prodlužovali. Konec této série byl napínavý do poslední chvilky. PSG.LGD se propushovali až k trůnu, OG ale s buybacky a trochou štěstí Ancient ubránili a co víc - bezchybnou hrou Jeraxova Earthshakera situace využili a hru bleskurychle ukončili na opačné straně řeky.

 

 


Eliminační zápas: Team Liquid vs. EG

Čím dále se dostáváme v turnaji, tím více jsou hry vyrovnanější. Což je vcelku logické. Ani první zápas této série nebyl výjimkou, hra se však natáhla až na 64 minut, což ji řadí mezi jednu z nejdelších her TI8. Team Liquid však vlivem svých chyb i dobré strategie EG začal cca v polovině hry ztrácet. EG začali dobře číst hru, k tomu přidali Sumailova Storm Spirita a Arteezyho Ursu a společně s Dark Willow (Cr1t-) zatlačili postupně Team Liquid až k trůnu.

V druhém zápase vsadili EG na podobnou strategii jako v první hře - především na Dark Willow skvěle doplňující core role, o které bylo v předchozí hře slyšet ke konci. Cr1t a S4 jasně vyhráli svou linku v podání Wraith Kinga právě s Dark Willow oproti Miraclově Terrorbladeovi a Kurokyho Nature's Prophetovi. V midgame bylo vidět výrazný impact na straně EG, čímž si došli pro vítězství i v této sérii. Team Liquid, neporazitelní šampioni předchozího Internationalu tak turnaj opouštějí na hezkém čtvrtém místě.

 

 


Cosplay Contest

V tento den byly také vyhlášeny výsledky Cosplay soutěže. A můžeme gratulovat, protože zastoupeny byly také české řady - a kdyby jen to. Vítězem se totiž stává Roman P., jehož vítězný kostým můžete vidět právě zde:

 

 

Osobně smekám pomyslný klobouk, ať už za nápad, práci či odvahu.

Gratulujeme!

  


Program finálového dne

 

Den před velkým finále
i Zdroj: DOTA2.cz
 19:00 
Den před velkým finále
i Zdroj: DOTA2.cz

(finále Lower Bracketu, vítěz postupuje do grandfinále, poražený končí na třetím místě)

 

Den před velkým finále
i Zdroj: DOTA2.cz
 23:00 TBD

GRANDFINÁLE

  


Kde The International sledovat?

Oficiální streamy The Internationalu:

Den před velkým finále
i Zdroj: DOTA2.cz
 Hlavní stream

Den před velkým finále
i Zdroj: DOTA2.cz
 Stream č. 2

Den před velkým finále
i Zdroj: DOTA2.cz
 Stream č. 3

Den před velkým finále
i Zdroj: DOTA2.cz
 Stream č. 4

Nově můžete sledovat zápasy také na adrese https://steam.tv/dota2/. SteamTV byl pro Dotu 2 speciálně přidán před hlavní událostí a na časové ose jsou zaznačeny všechny důležité okamžiky - start zápasu, first blood i týmové střety!

   

Mimo oficiální kanály ovšem můžete ladit také české či slovenské streamery, kterým zajisté udělá radost vaše návštěva a podpora.

 

Na finále je přichystána také velká řada akcí po celém světě, takže pokud budete mít chuť, skočte na něco dobrého k jídlu či pití, pobavte se s kamarády nebo zavítejte mezi zcela nové lidi z Dota 2 komunity. Níže uvádíme události konané v "našich vodách".

 

PRAHA - NNT bar

OSTRAVA - zde, letos z důvodu omezení místa prosím zaškrtněte, pokud se budete chtít účastnit

BRATISLAVA - Black King Bar

ŽILINA - Smer Klub 77

(v případě, že víte o dalších místech, kontaktujte prosím mě - Skauta, díky)

  

 

Pokud chcete zkouknout statistiky, rozklikněte si třeba 

Den před velkým finále
i Zdroj: DOTA2.cz
 Dotabuff, kde získáte taktéž spoustu zajímavých informací.

A jestli patříte mezi ty nešťastníky, kteří byli svými protivnými šéfy vysláni na pracovní cestu (anebo pokud chytáte jen sousedovic přetíženou wifi), pak se vám může hodit 

Den před velkým finále
i Zdroj: DOTA2.cz
 TrackDota, třeba i s jejich aplikací do mobilu. Právě hrané zápasy tam určitě najdete.


Pevně věříme, že se budete bavit nejen první den turnaje. A potřebujete-li poradit s predikcemi nebo se chcete podělit o ty své, mrkněte do vlákna na této stránce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama