DOTA 2 Esport VŠB-TUO LEAGUE - finále
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek DOTA 2 Esport VŠB-TUO LEAGUE - finále

DOTA 2 Esport VŠB-TUO LEAGUE - finále

Skeli77

Skeli77

10. 12. 2017 10:53

V pátek se na půdě Vysoké školy báňské v Ostravě odehrálo finále tohoto Dota 2 turnaje. Jak to všechno dopadlo? Dozvíte se v naší novince.

Reklama

Hned na začátku turnaje měli organizátoři technické problémy. Vzhledem ke zpoždění programu se tedy první kolo winners bracketu odehrálo jako 1v1 Solo Mid. V obou případech se hrál stejný hrdina, a to Shadow Fiend. Proti sobě se postavily následující dvojice:

 

  • VojtboX (Domeček) vs Kubi (Thunder Beasts)
  • Jojka (Rozbíječi) vs Ferdo (Illusion Wolf)

  

Do finále upper bracketu postoupily na základě těchto duelů týmy Domeček a Rozbíječi. Zápas, který spolu odehráli byl dlouhou dobu poměrně vyrovnaný. Rozbíječům se několikrát nepodařilo úspěšně pushnout nepřátelskou bázi. To vyústilo v úspěšný pokus o zničení midové tier 3 věže ze strany Domečku, ale poté se Palokymu (Rozbíječi) podařilo naprosto úžasně zrušit port nepřátelského Vipera a Clocka, což vedlo k jejich smrti. V ten moment stáli Rozbíječům v cestě jen 3 hrdinové. Využili tuto výhodu a hra byla rozhodnuta v jejich prospěch. Rozbíječi se tedy stali prvním finalistou turnaje.

 

DOTA 2 Esport VŠB-TUO LEAGUE - finále
i Zdroj: DOTA2.cz
 

V semifinále lower bracketu se utkali Illusion Wolf s Thunder Beast. Do 13. Minuty byla vidět aktivnější hra na straně Thunder Beast, kteří vedli na killy 6-0. U Illusion Wolf ovšem po celou dobu svědomitě farmil Morphling. Kolem 20. Minuty přibyl k náskoku na Morphlingovi i Aghanim na Invokerovi a hra se začala stáčet výrazněji ve prospěch Illusion Wolf. Rampage na kontě Morphlinga uzavřel tuto hru a Illusion Wolf postoupili do finále lower bracketu.

  

Následoval souboj mezi Domečkem a Illusion Wolf ve finále lower bracketu, který sliboval zajímavou podívanou. Hra začala poměrně vyrovnaně, avšak na spodní lince se začalo vyvíjet zlo, které měli pocítit Illusion Wolf v následujících minutách hry. Tímto zlem je myšlena nekontestovaná Enchantress, která měla na lince proti Luně s Shadow Shamanem poměrně jednoduchý život. Velmi dobře se měl i Storm Spirit hraný VojtboXem. Následující team fighty měly většinou následný průběh: Storm Spirit agresivně skočil na Snipera a zabil ho, následně hodil Void Chronosphere, do kterého Enchantress házela Impetus. Illusion Wolf nedokázali na tuto strategii zareagovat a hru prohráli.

 

Konečně jsme se dočkali série bo3 mezi Rozbíječi a Domečkem v grand finále.

 

Do první hry nastoupili Rozbíječi svižným tempem a otevřeli ji hned několika killy s pomocí Duel a Sun Strike. Následně se jim podařil velmi rychlý push čtyř veží za přispění Trolla. Tím si vytvořili pěkný náskok, který v průběhu hry stále více zvětšovali a první výhru tedy ukořistil pro sebe.

 

V druhé hře se objevil Invoker na druhé straně, tudíž u Domečku. Rozbíječi zvolili agresivní trojlinku. Na této lince se jim dařilo a supporti si mohli dokonce dovolit začít chodit po mapě a pomáhat ostatním linkám. Těmito rotacemi si vypěstovali ohromný náskok již v early game a nic jim nebránilo začít ničit všechny tier 1 a 2 věže. Při pushi poslední tier 2 věže na midu se Magnusovi z Domečku podařilo krásné Reverse Polarity, ale bohužel neměli dostatečný damage, aby tento fight dotáhli k úspěšnému konci. S tímto stavem se bohužel dalo dělat jen málo, pokud vůbec něco a Rozbíječi si odnesli druhé vítězství již v 25. minutě hry.

 

DOTA 2 Esport VŠB-TUO LEAGUE - finále
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Gratulujeme tedy Rozbíječům k prvnímu místu v turnaji. Avšak uznání patří i týmům Domeček, Illusion Wolf a Thunder Beast, které se probojovaly do finálního klání skrze kvalifikační zápasy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama