ESL One Birmingham 2020 začíná!
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek ESL One Birmingham 2020 začíná!

ESL One Birmingham 2020 začíná!

Smudla

Smudla

24. 5. 2020 18:55

Dnešním dnem začíná major ESL One Birmingham 2020. Můžeme se těšit na týden trvající skupinovou fázi a poté neméně strhující playoff. Kdo si odnese respekt a slávu? Který tým se neprokouše ani skupinami? Zvládnou NiP vyhrát? Pojďme to zjistit.

Reklama

Celá akce byla původně naplánována od 26. do 31. května, než bylo rozhodnuto o změně na čistě online turnaj v důsledku pandemie koronaviru. Turnaj tak byl rozdělen do online lig po jednotlivých regionech - my se budeme zajímat hlavně o Evropskou a CIS část.  

EUROPE/CIS

Evropský region společně s CIS je považován za nejtěžší, obzvláště v poslední době je v něm konkurencí nabito k prasknutí. Skupinové fáze v regionu Europe/CIS se bude účastnit 16 týmů, které jsou rozděleny do dvou skupin. 

Mezi samotnými týmy je zde několik překvapení. Než si je ale představíme, pojďme se podívat, jakým systémem se skupiny budou řídit a na kolik zápasů se tedy můžeme těšit. Skupiny se hrají systémem BO3, Round robin - tedy „každý s každým“. První 4 týmy z každé skupiny postupují do play off. 1. a 2. tým půjde do WB a 3. a 4. do LB. 

Skupina A

 
ESL One Birmingham 2020 začíná!
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Skupina A nám přijde náročnější, ale také je v ní větší prostor pro překvapení. Ptáte se proč? Natus Vincere těsně před turnajem totiž odvolali jejich pos 4 supporta a kapitána Semiona "CemaTheSlayeR" Krivulya. Na jeho místo nastoupil Vitaliy "so bad" Oshmankevich. Uvidíme, jestli tato změna a nová krev z Běloruska přinese neotřelé strategie a dovede Na'vi k vítězství.

Další překvapením ve skupině A může nastat, pokud jasný favorit Team Secret padne. Na turnaji Dota PIT 2020 EU/CIS Team Secret přemožitele nenašel a s přehledem – bez jediné ztráty zápasu - si došel pro vítězství, když ve finálovém BO5 zdolal 3:0 Team Liquid. Každý turnaj má vlastní metagame, je tedy možné, že mezi skupinami a play off přijde patch přinášející Battle Pass. Nechme se tedy překvapit.

Kromě týmů Liquid a Secret bude o vítězství ve skupině usilovat i Nigma, které se však v poslední době příliš nedaří. Dle Joindota Rankings uzavírají pomyslných TOP 16. V dubnu byl jejich winrate na profesionálních kolbištích pouhých 46 %! Budeme tak bedlivě sledovat, jak si bude Nigma počínat dále.



Posledním týmem, o kterém stojí za to si něco povědět, je Vikin.gg. Vikin.gg společně s Boomem zvládli potrápit nejeden T1 tým a v dubnu dosáhli na winrate 65 %. Předpokládáme tedy, že další týmy jsou tak pouze do počtu, ale rádi bychom se samozřejmě pletli a viděli velké skupinové drama.



Náš tip na postupující ze skupiny A:

Team Secret

Team Liquid

Nigma

Na'vi / Vikin.gg

 

Skupina B

 

ESL One Birmingham 2020 začíná!
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Skupina B vypadá na první pohled méně nebezpečně, avšak rozhodně to pro žádný z týmů nebude procházka růžovým sadem. Velkou neznámou je roster, se kterým nastoupí jeden z favoritů skupiny, tým OG. Dle tweetu jejich kapitána, Johana "N0tail" Sundsteina, se můžeme těšit na překvapení. Možná přijde i kouzelník… a tím nesmí být nikdo jiný než Topias Miikka "Topson" Taavitsainen.

 

ESL One Birmingham 2020 začíná!
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Dalším týmem, jenž budeme bedlivě sledovat, je bezesporu NiP. Díky dvojnásobnému českému zastoupení je to pro nás rozhodně jeden z nejzajímavějších týmů na turnaj. Jsme tedy velmi zvědaví, jestli se klukům z „Nipek“ podaří ukořistit pódiová umístění. Skupinu B jsou schopni vyhrát, a proto jsme pro Vás exkluzivně zjistili jejich cíle přímo od manažera NiP Dota2 sekce.

 

ESL One Birmingham 2020 začíná!
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Cestu OG a NiP se pokusí ztížit další zajímavé týmy jako například Alliance nebo VP.P. Do týmu Alliance se vrátil před krátkou dobou Gustav "s4" Magnusson a v současné době hostuje Artsiom "fng" Barshak z týmu Gambit. Podaří se Alliance dominovat skupinu?

A zde je náš tip na postupující ze skupiny B:

  • OG
  • NiP
  • Alliance
  • VP.P

Coverage

Coverage turnaje probíhá v několika jazycích. Stream můžete sledovat v angličtině, ruštině a vybrané zápasy i v jazyce, kterému rozumíme všichni, streamovat bude totiž náš „oblúbený ryšavý“ komentátor Petr "c1RcA" Trávník. 

Budete se dívat? My rozhodně!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama