ESL One Hamburg 2019 míří do play-off
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek ESL One Hamburg 2019 míří do play-off

ESL One Hamburg 2019 míří do play-off

NewMattress

NewMattress

25. 10. 2019 03:08

V německém Hamburku probíhá turnaj ESL One Hamburg 2019 za účasti českého hráče Saberlighta a slovenského Skitera. Právě ukončená základní fáze určila 8 týmu, které se utkají o vítězství ve víkendovém play-off.

Reklama

Do bojů na turnaji ESL ONE Hamburg se zapojilo celkem 12 týmů a mezi sebou si rozdělí celkový prize pool 300 000 USD. Pro diváky z české a slovenské scény může mít turnaj větší náboj než většina v uplynulém roce (snad s výjimkou těch, kde nastupovali Hippomaniacs) díky účasti dvou hráčů z naší komunity – Saberlight (Quincy Crew) a Skiter (Ninjas in Pyjamas).

 

V úvodní části byly týmy rozděleny do dvou skupin a v systému Bo2 hraném každý s každým v dané skupině uspěly ty týmy, které se umístily na 4 předních příčkách. Tyto týmy si zajistily účast v play-off, zatímco poslední dva v každé skupině čekalo vyřazení z turnaje.

 

Jelikož většina top týmů ještě odpočívá a v soukromí se připravuje na vstup do nové sezóny, je možné sledovat souboj méně známých a nově utvořených týmů (viz níže). Jediným totožným týmem hrajícím na tomto turnaji, který zůstal ve stejném složení jako na závěrečném turnaji loňské sezóny, TI 2019, je tak dnešní Team Liquid, který pod svá křídla vzal bývalou sestavu Alliance. Turnaje se nicméně účastní i nová sestava týmu Alliance, který navíc zvítězil v prvním velkém LAN turnaji v probíhající sezóně – DreamLeague Season 12.

 

Sestavy jednotlivých týmů:

 

ESL One Hamburg 2019 míří do play-off
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Skupina A

Skupinu A s přehledem ovládli čínští Vici Gaming, kteří na celkem 10 mapách ztratili pouze jednu hru (celkem 9 bodů). Společně s nimi dále postupují Alliance (7 bodů), Beastcoast (6 bodů) a svou čest si v posledním zápase zachránili Virtus.pro a postoupili se ziskem 4 bodů. Virtus.pro tak po změnách, kdy odešlé pilíře sestavy v podobě Ramzese (odchod do EG), RodjER (inactive) a 9Pashy (Navi) nahradili na pozici 1 Epileptick1d , pozici 3 Resolut1on a pozici 4 Save, stále ještě nenašli optimální pohodu a postrádají sehranost. Po skupině se s turnajem loučí Fighting PandaS (2 body) a Vikin.gg (2 body).

 

Skupina B

Skupině B jasně dominovali TNC Predator (9 bodů), které následovali Gambit Esports (6 bodů). Na dalších třech místech se umístily shodně se 4 body tři týmy – Ninjas in Pyjamas (Skiter), Quincy Crew (Saberlight) a Wind and Rain. Na základě pravidel stanovených organizátory padl pomyslný černý Petr na Quincy Crew, kteří tak skončili na 5. místě a s turnajem se loučí společně s Team Liquid (3 body), který tak překvapivě opouští turnaj již po základní části.

 

Nyní bude probíhat play-off fáze (viz níže), která vyvrcholí nedělním finále hraném na Bo5.

 

ESL One Hamburg 2019 míří do play-off
i Zdroj: DOTA2.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama