ESL One Katowice 2018 - neděle
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek ESL One Katowice 2018 - neděle

ESL One Katowice 2018 - neděle

Skeli77

Skeli77

1. 3. 2018 15:11

Druhý článek o zážitcích dota2.cz press týmu na ESL One v Katowicích. Popis druhého dne dota2.cz týmu ve složení: poKo, Skeli a vERuNdA. Ještě nabitější den než byla sobota!

Reklama

 

A jak to vypadalo v sobotu? ESL One Katowice 2018 - sobota

 

V neděli hned po ránu byla Press room skoro prázdná. Prošli jsme si svou přípravu na rozhovory, protože i poKo měl v plánu ten den někoho vyzpovídat, a to Gustava "s4" Magnussona z OG. A já jsem se, jak jsem již prozradila v minulém článku, chystala na rozhovor s Kevinem Purgem Godeckem. Otázky jsme měli již připravené, a proto nám to nezabralo tolik času.

 

Šli jsme se podívat na zahájení a během první hry probíhaly ještě další domluvy ohledně mého rozhovoru. Nakonec mi bohužel nebylo umožněno s Purgem mluvit, ale dostala, jsem nabídku udělat rozhovor s Alanem "Nahaz" Besterem (na fotce dole). Rychle jsem si doplnila informace a přizpůsobila připravené otázky, přece jenom se v obou případech jednalo o analytiky a komentátory. Navíc Nahaz je bývalý vysokoškolský učitel a je znám svou výřečností, tak co by se mohlo stát. Společně s námi si domluvili rozhovor s talenty i reportéři z Bulharska, kteří si vybrali Williama "Blitz" Lee. Tyto rozhovory se neudály v Press room jako všechny ostatní, ale museli jsme projít do oddělené části konferenčního centra, kde se odehrávala skupinová fáze turnaje. Zde měli hráči k dispozici i jídelnu a bar. Vybrali jsme si pěkné místo a čekali jsme, až talenti přijdou. Nahaz byl již od samého začátku velmi přátelský a vstřícný a odpovídání na mé otázky mu nedělalo vůbec žádný problém. Naopak, navzdory střídmému počtu otázek trval celý rozhovor 14 minut. Byla jsem naprosto nadšená. Pobavilo mě, když mi poKo po rozhovoru oznámil, že kolem nás během té doby prošlo minimálně 50 000 MMR, protože hráči chodili k baru pro pití. Ale já si neuvědomovala, že by se vůbec něco okolo nás pohnulo, tolik jsem byla zabraná do rozhovoru s Nahazem.

 

 

ESL One Katowice 2018 - neděle
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Vrátili jsme se do Press room, kde už na nás čekala vERuNdA, která tam zůstala kvůli příchodu Newbee. Nakonec jí nevyšel rozhovor s Sccc dle jejího přání,chtěla si vyzkoušet práci s tlumočníkem. Každopádně ukořistila jiného hráče, a to s Damien "kpii" Chok.

 

V jednu hodinu přišli OG. Bohužel S4, pro kterého měl připravené otázky poKo byl nemocný. Kazdopádně co bychom byli za novináře, kdybychom se nechali odradit. Vyzpovídán byl místo S4 Johan "N0tail" Sundstein (na fotce dole). Další ochotný a extrovertní človíček, s kterým jsme měli možnost si popovídat. PoKo byl ze svého prvního rozhovoru naprosto nadšený stejně jako to bylo u mě a vERuNdY.

 

Po OG dorazili do Press room EG. Nyní byla na řadě opět vERuNdA a její “oběťí” se stal Syed Sumail "SumaiL" Hassan. Na SumaiLovi bylo znát, že není úplně výmluvný, ale velmi ochotně odpověděl na všechny otázky, které mu Veru pokládala.

 

 

ESL One Katowice 2018 - neděle
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Rozhovorů není nikdy dost, a proto si pro vás poKo připravil jeden s Yazied "YapzOr" Jaradat z Team Secret. Secret měli poněkud “ostřejšího” manažera, oproti ostatním týmům. Matthew “Cyborgmatt” Bailey chtěl dopředu vědět, o čem mají rozhovory být a až poté své hráče uvolnil napospas novinářům. Po chvíli se jakoby odnikud objevil človíček a česky se nás zeptal odkud jsme. Zaujalo ho, že slyšel mluvenou čestinu, na to asi není úplně zvyklý na takových akcích. Byl to Filip Vondrát, který pro Team Secret dělá videa a na ESL si s nima dojel jen tak na výlet. Úžasné kde všude můžete neočekávaně potkat krajany.

 

Když už jsme u kamarádů z našich končin tak musím zmínit, že jsme potkali Petera “Circa” Trávnika (na fotce dole s vERuNdou), který byl naší přítomností překvapen úplně stejně jako my tou jeho. Připojil se k nám a pomáhali jsme si. Povedlo se mu ukořistit například rozhovor s Amere “Miracle” Al-Barkawim.

 

 

ESL One Katowice 2018 - neděle
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Liquid byl tým na roztrhání. Veru chtěla udělat rozhovor s Lassem “Matumbaman” Urpalainen a měla opravdu moc pěkné, zajímavé i vtipné otázky, ale bohužel přednost měla větší média. Každopádně jsme nezaháleli a dali jsme se do řeči s manažerem týmu Mohamedem “almany-” Moradem. Zajímalo nás, co by měli hráči, kteří si myslí, že jsou dostatečně dobří dělat, aby měli šanci dostat se do profesionálního týmu. Řekl nám, že nezáleží z jak malé země hráč pochází, ale na jeho přesvědčení a tvrdé práci. Důležité jsou leaderboardy, hraní FPL a hráč by se měl zúčastnit všemožných kvalifikací a turnajů, aby se zviditelnil. A v neposlední řadě je třeba se chovat dobře v ranked hrách, kde potkávájí profesionální hráče. Tím vším hráč dosáhne tvorby známostí a dobrého jména a ve spojení s tvrdou prací má šanci se ve své kariéře posunout daleko. Dle almanyho není pravda, že by supporti měli tento proces těžší, naopak. Většina hráčů chce hrát core pozice a opravdu dobrých supportů je málo. Další otázka směřovala na ladies Dotu. Názor Almanyho byl, že s tímto dělením nemá problém, protože e-sport může být vnímán jako každý jiný sport, kde jsou ženy oddělovány od mužů. Poté jsme ještě pochválili Maroun "GH" Merhej za jeho úžasný výkon v třetí hře proti Vici Gaming, kde předváděl opravdu skvělá Echa za Earth Shakera. Smál se a říkal, že Echo Slamy byly dobré, ale to nezměnilo nic na tom, že VG byli v late game prostě nezabitelní. Každopádně jásání, které se rozléhalo arénou v každé takové situaci slyšel. GH byl celkově hodně přátelský a vtipkoval se všemi, koho potkal. Podle jeho slov, měl jeden Echo Slam použít prostě jen pro diváky, protože ho strašně bavilo to jásaní kolem. Je to pravda? Kdo ví, smál se totiž stále a všemu.

 

V tu dobu již byly odehrány tři finálové hry a skóre bylo 2-1, vydali jsme se sledovat čtvrtou hru přímo do arény. Zpětně si říkám, že nám to vlastně časově vyšlo úplně akorát a nepřišli jsme o tu atmosféru vítězné hry, která stála opravdu za to. Skandování při hře a celý vítězný ceremoniál byly nabitý velkou energií a zanechalo to v nás mnoho dojmů.

 

 

ESL One Katowice 2018 - neděle
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Po konci ceremoniálu se diváci vydali na cestu domů, do města nebo do hotelů, ale pro nás to znamenalo návrat do Press room. Protože měli přijít vítězové celého turnaje Virtus Pro. Dorazili během několika minut a úplně z nich čišelo nadšení z jejich výhry. Okamžitě byli rozebrání předními Dota médii a následující hodinu popisovali své pocity po velkém vítězství. Povedlo se nám ukořistit fotku s trofejí a kapitánem Alexei "Solo" Berezinem (na fotce dole s poKem a Skeli). Vtipná byla situace kdy právě sám Solo ochotně fotil samotné novináře s trofejí a na chvíli tak otočil celou situaci naruby. Byla to hezká třešnička na dortu za celým velice vydařeným víkendem.

  

Nikdy bychom nečekali, že toho jde za dva dny prožít tolik a odnést si tak velké množství zkušeností. Jediné co teď víme je, že pokud bude v budoucnu možnost se podobné akce opět zúčastnit tak nezaváháme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama