ESL One LA 2020 Online Leagues
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek ESL One LA 2020 Online Leagues

ESL One LA 2020 Online Leagues

Toxic

Toxic

29. 3. 2020 03:02

Náhradou za zrušený Major v LA zveřejnily Valve a organizátor ESL One systém regionálních lig

Reklama

"Show must go on." Asi nikoho nepřekvapí, že se organizátoři zrušeného Major turnaje ESL One spolu s Valve přišli s alternativou, jak řešit zákazy cestování a shromažďování lidí. Jednak ve světě e-sportu je online turnaj v podstatě nejjednodušší způsob jak tyto omezení řešit, za druhé jakýsi koncept regionálních lig už Valve oficiálně nastínil. Současná situace věci zkrátka jen trochu uspíšila a řekněme, že se bude jednat o jakousi beta verzi. Předběžně byl zrušen i následující Major - Epicenter Moscow, který měl proběhnout v květnu. Jak to bude s posledním plánovaným turnajem One Singapour Major, plánovaným na konec června, se ještě uvidí. Stejně tak je ve hvězdách, jakým způsobem bude Valve distibuovat DPC body, které mají garantovat top týmům sezóny účast na TI a hlavně otázka jestli TI10 vůbec či v jaké formě bude. Nezbývá než počkat a držet palce, aby například tyto regionální online ligy fungovaly.
Organizace současného LA Online turnaje je poněkud netypická. Regiony zůstávají jak je známe, pouze došlo ke spojení CIS a EU. Vzniklo tedy těchto pět lig:

NA: Evil Geniuses, Quincy Crew(ex-Chaos Club), Business Associates, Crazy
start 28.3.

SA: Beastcoast, Thunder Predator, NoPing, Furia
start 28.3.

SEA: Fnatic, Geek Fam, Adroit, BOOM
start 28.3.

CN: Invictus Gaming, Vici Gaming, PSG.LGD, Newbee, Royal Never Give up, EHOME
start 28.3.

EU: Secret, Liquid, OG, Nigma, Alliance, NiP, Vikin.GG
+
CIS: NaVi, VP, Gambit, Spirit, B8, HellRaisers, Cyber Legacy, Gentlemen
start 4.4

Jak je z výše uvedeného vidět, regiony NA, SA a SEA nenabídnou žádnou velkou podívanou. V základní části odehrají týmy Bo3 každý s každým. Poslední je z kola ven, druhý a třetí odehrají jednu extra sérii o finále a tam se utkají v Bo5 s vítězem skupiny. Bohužel nemá smysl navyšovat počet účastníků na úkor kvality, ale omezený počet konkurenceschopných týmů je asi nejpatrnější dopad uzavřených regionálních lig.

Čínský region nabídne o chlup lepší podívanou, protože se ligy zúčastní týmů šest. Základní část se odehraje každý s každým Bo3 a poté proběhne playoff systémem dvojí eliminace. Celkem zvláštní je neúčast týmu Aster, který vyhrál kyjevský Minor a kvalifikoval se na původní turnaj v LA. Ještě před zrušením turnaje měly sice hráči týmu Aster problémy s vyřízením víz a jejich start byl tedy ohrožen, o jejich absenci na online turnaji, ale žádné oficiální stanovisko najít nelze. Rovněž je zvláštní, že organizátoři povolili pouze šest týmů v tomto velice silném regionu.
Jen pro zajímavost dnes vyvrcholí první sezóna China Dota 2 Pro League, ve které je 10 týmů. Hned prvního dubna pokračuje tato čínská liga druhou sezónou. Z osmi pozvaných týmů je sedm výše jmenovaných, doplněni týmem Keen Gaming, další dva vzešli z otevřené kvaliifkace. Aby toho nebylo málo během dubna se uskuteční další liga, tentokrát DPL7 (Dota Proffesional League Season 7), ve které se spolu utká opět osm týmů, jedná se o ty samé týmy s jedinou změnou, tým Newbee je nahrazen týmem CDEC. Čínská scéna je tedy opravdu nabitá, spolu s  evropskou je určitě tou nejsilnější a čínská regionální liga pro LA2020 by hravě mohla sestávat z osmi či i deseti týmů, aniž by to výrazně ovlivnilo její kvalitu.

To o co budou fanoušci ochuzení u regionů předchozích, jim může vynahradit koncept ligy EU + CIS. Sloučením těchto regionů vznikne liga čítající šestnáct týmů. Většina je dobře známá a chybí už jen ohlášení posledního týmu. Dle oficiálních informací se přesný systém teprve dozvíme, ale mělo by se hrát systémem dvou skupin po osmi týmech. V základní části každý s každým Bo3 a playoff již tradičně dvojí eliminací s Bo5 Grand Finále.
Pro všechny fanoušky, k vidění bude i český hráč BOOM, nastupující na pozici 2-midlaner v týmu Vikin.GG. Držíme palce!

Jak jsem již zmínil, v současnosti není možné předvídat jakou cestou se Valve rozhodne jít ohledně TI10 a proto není asi žádný oficiální koncept rozdělování DPC bodů. Za DPC body účty stejně nikdo nezaplatí, ale peníze se rozdělovat budou. Aktuálně zveřejněný prizepool udělá radost všem, zejména pak vítězům.

ESL One LA 2020 Online Leagues
i Zdroj: DOTA2.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama