Evil Geniuses slaví vítězství na Manila Masters
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Evil Geniuses slaví vítězství na Manila Masters

Evil Geniuses slaví vítězství na Manila Masters

HerB

HerB

28. 5. 2017 10:09

Už čtvrté vítězství na LAN v této sestavě dosáhli Evil Geniuses, kteří přehráli ve finále čínský tým Newbee 3:1

Reklama

Evil Geniuses slaví vítězství na Manila Masters
i Zdroj: DOTA2.cz

Turnaj v Manile nezklamal. Viděli jsme zápasy, které byly rozhodnuté po 10 minutách, a také epické bitvy trvající přes 70 minut. Ukradení Aegisu, přežití s 1HP i rampage. Výpadky favoritů, parádní výkon NP a na závěr vítězství Evil Geniuses.

Battle of the Rages & HYPE Battle

Ano, i tohle se děje na Dota LANkách.


Čtvrtfinále

První čtyři zápasy Manila Masters nenabídly překvapení. Tři pozvané týmy si poradily se třemi kvalifikanty a v souboji pozvaných vítězové Majoru OG porazili NP. Clutch Gamers sice vyhráli první hru proti Invictus Gaming, ale ve zbývající dvou zápasech úřadoval favorit.

Nejvíce se tak o mluvilo o zemětřesení, které zasáhlo Manilu a souboji EE vs židle, který mu vynesl přezdívku Chairman Mao.

Semifinále

Stejně jako čtvrtfinále i semifinále se bohužel hrálo na hotelu a epické souboje mohly diváci sledovat pouze přes internet.

OG-Newbee (0:2)

Evil Geniuses slaví vítězství na Manila Masters
i Zdroj: DOTA2.cz

OG sice nevyhráli, ale přízeň fanoušků neztratili.

Oba týmy prožily téměř totožné čtvrtfinálové série – jednoduchý první zápas, debakl v druhém a potvrzení role favorita ve třetím.

V této sérii ale hrál pouze jeden tým a překvapivě to byli Číňané. V prvním zápase OG zkusili n0tailovu signature Nagu, ale Newbee od začátku zápasu dominovali – Ursa zabíjel, AntiMage farmil a na konci byla tahle dvojice nezastavitelná.

Druhá hra byla ještě jednoznačnější, uuu9 ani jednou neumřel, Faith si pro sebe zvolil Visage a svým výkonem 13-5-16 ukázal, že tento hrdina má týmu co nabídnout.

Invictus Gaming – Evil Geniuses (1:2)

EG nehráli od Majoru v jediném zápase a čas, který věnovali trénování nese ovoce. Faceless si ve čtvrtfinále neškrtl, i první hra proti IG byla až děsivě jednoduchá pro americký tým. Dvojice Wisp+TA zabíjela a zabíjela a po 22 minutách byl konec, bez jediné ztracené T2 věže na obou stranách.

Druhý zápas přinesl souboj hyperagresivních midařů – Op Storm vs Sumail QoP. S podporou Living Armor začal lépe Sumail, ale jeho 4 úmrtí během 10 minut v midgame znamenali konec jakýmkoliv nadějím EG. Jakmile IG dostavěli BKB, nebylo co řešit a série byla srovnána.

1-8-1, to není skóre vašeho spoluhráče z pubu (tentokrát), ale bilance kapitána IG v rozhodujícím třetím zápase. EG rozebralo soupeře s chirurgickou precizností a zajistilo si souboj proti Newbee o finále.

Finále WB

Newbee – Evil Geniuses (2:0)

Forma Newbee před Manilou byla všelijaká – na Majoru vypadnutí v prvním kole, vyřazení v kvalifikacích na Summit i Epicenter a semifinále StarLadder Invitational. V Manile vše bylo jinak.

V prvním zápase Sumailův Puck přejel na lince Scccho QoPu a překvapivá agresivní trojlinka EG byla rovněž úspěšná, ale Newbee hráli trpělivě a ztrátu z počátku hry rychle vymazali. AoE síla Black Hole + Epicenter + QoP + Sven + CM byla na EG prostě moc. Sccc se vzpamatoval z tragického začátku a dovedl tým v kombinaci s kpiiho Enigmou k vítězství.

Zatímco v minulé hře se na lince Sccc trápil, tentokrát dominoval s Outworld Devourerem od počátku hry a Evil Geniuses nedostali šanci. Během 25 minut přišli EG o kasárny, hrdiny, buybacky i o finále.

Lower Bracket

Team NP – Team Secret (2:1)

Evil Geniuses slaví vítězství na Manila Masters
i Zdroj: DOTA2.cz

Poprvé v historii se setkaly tyto dva týmy, od dramatu EE vs Puppey už nějaký čas uběhl, ale bylo jasné, že v tomto zápase jde o více, než jen o udržení v turnaji.

NP vstoupili do série lépe, ovládli mapu, vybudovali si náskok až 23k goldů a vsadili vše na ukončení hry nákupem brzkých BKB. Kasárny týmu Secret sice spadly, ale až po 40 minutách hry a v té chvíli se hra už pomalu otáčela, protože s krátící se magickou imunitou NP, začal dominovat teamfight Secretu Jakiro + Invoker + Luna. Trvalo to téměř 70 minut, z báze Secretu už moc nezbývalo, přesto se po první hře mohli radovat Puppey a spol.

Nová posila NP midař FATA- byl k nezastavení už v první hře, ve druhé přeřadil na ještě vyšší rychlostní stupeň a jeho Lina dominovala. Envy na Luně ani jednou neumřel a NP pro změnu zvládli dovést dobře rozehraný zápas do úspěšného konce.

I ve třetí hře se NP dostalo do vedení a znovu jej nepustilo. FATA- opět, zas a znovu byl hráčem kolem kterého se točila celá hra a po půl hodince se NP mohli radovat z velkého vítězství. Secret zvnou vyřazen hned v prvním kole playoff.

Clutch Gamers – Team Faceless (0:2)

Král jihovýchodní Asie je jen jeden. Konkurentů je sice hodně, ať už TnC, Mineski, Fnatic nebo nově Clutch Gamers, ale Faceless vládne všem. Před turnajem došlo ke změně pozic, Jabz uvolnil místo na midu Blackovi a přesunul se na supporta, xy- přešel na pozici carry.

Právě xy- umřel jako první v úvodní hře série a prvních 9 minut přineslo 8 zabití na obou stranách, ale zkušenosti se s postupem zápasu projevily a Faceless si v klidu došel pro vítězství.

Druhá hra měla pomalejší začátek, poté se vše odvíjelo podobně. Faceless získával navrch, zabil Roshana a s Aegisem pushnul co se dalo, jednoduché 2:0.

Invictus Gaming – Team NP (0:2)

Favoritem rozhodně byli Číňané a ti se také ujali brzkého vedení 4:1 v prvním zápase. V 10. minutě se ale zápas zlomil na opačnou stranu, dva vyhrané střety poslaly NP na cestu k vítězství, tentokrát bez jakýchkoliv zádrhelů a za 28 minut bylo hotovo.

Druhý zápas začal perfektním výkonem MSS, který měl po šesti minutách na svém kontě tři zabití z offlinky. Q na Disruptorovi pokračoval v umírání, ale IG se i tak drželi ve hře. Ve 28. minutě se NP podařil team wipe a celková výměna 8 za 1! během tří minut rozhodla o tom, že americký tým pokračoval v turnaji dále, zatímco IG skončilo na 5.-6. místě.

OG – Team Faceless (1:2)

Evil Geniuses slaví vítězství na Manila Masters
i Zdroj: DOTA2.cz

Vyřazení vítězů Majoru? Jen další den v práci pro Blacka a iceiceice.

A překvapením nebyl konec. OG a Faceless si zopakovali setkání z Kyjeva, kde se v playoff radovali Evropané, tentokrát dopadl zápas obráceně. OG opanovalo první hru, ale prohrálo zbylé dvě. Hráčem série byl Jabz, který na svou novou roli přivykl velice rychle a jeho rotace působily OG problém ve všech zápasech.

V rozhodujícím třetím zápase Faceless vsadil na teamfight Nagy se Sand Kingem, doprovázený dvojicí těžko zabitelných hrdinů Bristleback + Weaver.

 

Semifinále LB

Team NP – Team Faceless (2:1)

Dvě překvapení dne se potkaly v boji o pozici mezi nejlepšími třemi týmy turnaje.

V první hře se NP drželo osvědčené strategie – vyhrát začátek, pushnout věžky, zužitkovat výhodu v goldech a vyhrát. Faceless už sice po sedmi minutách neměl dvě věže, ale trpělivou hrou bez chyb zůstal ve hře a nakonec kraloval. Kombinace Nyxe iceiceice se Sunstriky Blackova Inovkera byla několikrát smrtelná a nedovolila NP vypracovat si rozhodující výhodu. Když vsadíte vše na push a selžete, bývá pro vás hra u konce a tahle hra nebyla výjimkou. 1:0 pro Faceless.

Stejně jako v první hře, i tentokrát Faceless viděl cestu k vítězství v gancích, ale NP tomu přizpůsobilo svoje hrdiny. MSS měl po šesti minutách na svém kontě dva vyhrané duely a NP dokráčelo k suverénnímu vítězství 31:8 a srovnalo sérii.

Třetí zápas a třetí vítězství carry Bristlebacka v sérii. NP jako téměř v každé hře opanovali začátek, midgame a těch 50 na 50, zda hru dokáží dokončit tentokrát bylo v jejich prospěch. NP posílení dvojicí pieliedie a FATA- najednou byli mezi třemi nejlepšími týmy turnaje.

Finále LB

Evil Geniuses – Team NP (2:1)

Evil Geniuses slaví vítězství na Manila Masters
i Zdroj: DOTA2.cz

Aui_2000, pieliedie, EternalEnvy, FATA- a MSS skončili v Manile bronzoví.

Tři souboje o přežití NP vyhráli, ale ve čtvrtém jim stopku vystavili jejich severoameričtí konkurenti EG. První hra ještě běžela podle zažitého scénáře. NP vede, zvyšuje vedení a před 40. minutou vyhrává.

Druhá hra byla reklamou na hru, kterou milujeme. NP znovu zvolili Bristlebacka pro Envyho, EG posílili oproti předchozí hře linky a dokonce z nich vyšli vítězně. EE byl ale po čase nezabitelný – Lotus, KotL Aghanim, Solar Crest a NP ovládli střed zápasu, dokázali zničit pět ze šesti kasáren soupeře, ale za ničení budov draze platili. I přes deficit v budovách se EG dařilo držet v zápase a jejich ztráta nikdy nepřesáhla 7 000 goldů. Klíčovým předmětem pro vývoj hry se ukázal být Aghanim Scepter na Sumailově Stormovi, který trestal absenci BKB na straně NP a po hodině hry došla Envymu šťáva. Zatímco core hrdinové EG Juggernaut, Storm a Legion s talentem na +40 duel damage neměli problém jít do pozdní hry, Bristleback ani Clockwerk takový růst v závěru nemají a Fatův Ember na vše nestačil. EG tak otočili ztrátu pěti kasáren a po 78 minutách hry vyrovnali sérii.

Ravage se někdy může povést i se Storm Spiritem. Jen tak mimochodem, tohle se událo chvíli před tím.

Nabuzeni obratem Evil Geniuses nedovolili v rozhodující hře NP jít do vedení ani na okamžik, a i když outsideři dělali co mohli, EG ukázali, kdo je pravým králem Lower Bracketu. Za 42 minut se NP zmohli pouze na 11 zabití, a to bylo pochopitelně málo. Přesto 3. místo je pro NP fantastickým počinem.

Grand Finále

Newbee - Evil Geniuses (1:3)

Závěr turnaje kopíroval vývoj Mars Dota2 League 2016, ve WB finále se tehdy potkali Newbee a EG (v totožných sestavách), čínský tým vyhrál 2:0, EG poté vyhráli LB finále a v Grand Finále pustili Newbee jen jednu ze čtyř her. Tehdy to byla třetí hra, v Manile Newbee srovnali na 1:1.

673. To není nick nové vycházející hvězdy z Číny, ale celkové poškození, které udělil carry hráč uuu9 nepřátelským hrdinům za téměř 29 minut hry jako Sven. K první hře asi netřeba více dodávat.

Druhá hra byla vyrovnanější, po deseti minutách skóre 8:8, pak se hra uklidnila a změnila se ve válku ve split pushi. Od 29. do 46. minuty padly celé 4 killy - zábava. Arteezyho Lone Druid v průběhu hry přicházel o svého zvířecího pomocníka častěji, než by bylo vhodné a EG se proti silné sestavě Newbee nikdy nedostali do hry a pomalu ale jistě prohráli.

Třetí hra bývá v BO5 sériích nejvíce dramatické, potvrdilo se to i nyní. EG se ujali brzkého vedení, i když Arteezyho Razor stihl umřít šestkrát během 23 minut. Scccho Death Prophet na tom, ale nebyla o moc lépe. Ve 24. minutě Newbee pomocí smoku vzali prvního Roshana hry a chopili se otěží zápasu. Newbee si vypracovali až 14k náskok ve zlaťácích a vzali první stranu kasáren, ale to bylo vše. EG bránili high ground perfektně a z vyhraných soubojů se odrazili k vítězství v zápase.

Ve čtvrtém zápase Newbee vzdorovali dlouho a dobře, ale dvojice Zai a Sumail dovedla EG k titulu.

Přehled turnaje

Evil Geniuses slaví vítězství na Manila Masters
i Zdroj: DOTA2.cz

Evil Geniuses slaví vítězství na Manila Masters
i Zdroj: DOTA2.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama