Manila Major: Rekapitulace posledního dne
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Manila Major: Rekapitulace posledního dne

Manila Major: Rekapitulace posledního dne

Belaar

Belaar

12. 6. 2016 17:16
Reklama

Manila Major turnaj je za námi. Byl to velmi povedený turnaj se skvělou produkcí a neuvěřitelně vysokou úrovní Doty. V tomto článku zrekapitulujeme finále lower bracketu a grand finále.

 

 

Finále lower bracketu

Ve finále lower bracketu se utkaly týmy Liquid a Newbee. V prvním zápase tým Liquid zvolil hrdiny, kteří jsou nejefektivnější později ve hře, zatímco Newbee podle draftu mířili na tlak v early game s Enchantress, Winter Wyvern a Juggernautem. Newbee víceméně vyhráli všechny lanes a celkově byla hra jednostranná ve prospěch Newbee. 1:0.

Ve druhé hře Newbee zvolili kombinaci Io+Bristleback a poměrně nekonvenční pick Shadow Shamana jako odpověď na překvapivý pick offlane Weavera na straně týmu Liquid. Tentokrát tým Liquid měl silnější lanes a silné early game supporty v podobě Earth Spirita a Enchantress. Týmu Liquid se dařilo v team fightech ignorovat Bristlebacka a sundat ostatní Newbee hrdiny a nakonec se silným pushem díky Lycanovi a Death Prophetce vyhrát. 1:1.

Ve třetí hře se týmu Liquid podařil skvělý draft v podobě tří core hrdinů Slardar, Drow Ranger a Medusa. V této hře byla jediná větší hrozba na straně Newbee Sven, kterému se dařilo držet na stejné úrovni goldů, nicméně čím byla hra delší, tím rostla pravděpodobnost, že Liquid vyhraje, zejména díky Meduse. Newbee nakonec tlaku podlehli a skončili tak na 3. místě. Tým Liquid postoupil do finále, kde je čekala Bo5 série proti týmu OG.

Grand finále

Finále byl rozhodně vypjatý a zajímavý zápas. Na jedné straně tým OG, který měl šanci psát historii a stát se historicky prvním týmem, který vyhraje dva Valve eventy. Na druhé straně tým Liquid, který ještě Valve event nevyhrál. První hra byla v podstatě outdraft. Kuroky nechal týmu OG Lifestealera a counteroval ho Slardarem, Rikim, Timberem, Ursou a Disruptorem. Tato kombinace rychlé damage a silence umožnila Lifestealera zabít než použil Rage. Tým OG měl na midu Alchemistu, který ale neměl na hru velký dopad a týmu Liquid se podařilo vyhrát první hru. 1:0.

Ve druhé hře tým OG draftoval úplně jinak - jako odpověď na silný push lineup na straně svých oponentů v podobě Lycana, Dragon Knighta a Beastmastera zvolili kombinaci hrdinů s velkými crowd control ulti - Void, Phoenix a Dark Seer. Tým Liquid nebyl schopný kontrolovat team fighty a s každým teamfightem byl tým OG silnější a silnější, až nakonec Liquid tlaku podlehl. 1:1.

Po úspěchu s Voidem tým OG znovu draftoval kombo Void + Phoenix, ale vyměnil ostatní core hrdiny za mid Juggernauta a Svena. Tato hra byla v podstatě opakováním předchozí hry - Team Liquid neměl kontrolu v team fightech a nakonec podlehli velkému množství damage na straně OG. 2:1.

V potencionálně poslední hře Liquid trochu pozměnil draft - mid Lone Druid a carry Weaver. Early game pro ně vypadal v celku slibně - zdálo se, že na Weavera a Lone Druida tým OG nemá odpověď. Nicméně jak šla hra více do late game, hrdinové na straně OG, zejména Templar Assassinka a Wraith King začali nabírat na síle a nakonec to pro tým Liquid nebylo k zvládnutí, a tak se šampiony Manila Majoru stal tým OG, čímž se zároveň stal prvním týmem, který vyhrál dva Valve eventy! 

 

Manila Major: Rekapitulace posledního dne
i Zdroj: DOTA2.cz

 

 

Na obrázku dole lze prohlédnout umístění všech týmů + výherní částku. 

Manila Major: Rekapitulace posledního dne
i Zdroj: DOTA2.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama