Ninjas in Pyjamas jsou ve čtvrtfinále Pushka league. Zítra je čeká poslední zápas v základní části
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Ninjas in Pyjamas jsou ve čtvrtfinále Pushka league. Zítra je čeká poslední zápas v základní části

Ninjas in Pyjamas jsou ve čtvrtfinále Pushka league. Zítra je čeká poslední zápas v základní části

gubesh

gubesh

5. 5. 2020 21:34

Skupinová fáze evropského šampionátu WePlay! Pushka league pokročila. Ve středu proběhnou poslední tři série, v nichž se rozhodne o konečném pořadí a bude se bojovat o výhodnější výchozí pozici do čtvrtfinále.

Reklama

"Supream^" a "SabeRLight-" byli po dlouhou dobu první ve skupině

Ninjas in Pyjamas si před týdnem, po výhře 2:0 nad Team Nigma, dočasně vybojovali první místo v evropské skupině. Během čtyřdenní pauzy, která následovala, si mohli odpočinout a pečlivě naplánovat strategie do dalších zápasů.

 

Po přestávce narazili na rozjetý parní stroj – tým Alliance. NiP nenašli způsob, jak si poradit s agresivním rychlým „five man pushem“ Alliance. Ve dvou hrách podlehli v časech 24:50 a 29:19 a poprvé, v novém složení, zakusili pachuť porážky.

 

Vyrovnané dlouhé hry – Team Secret vs Ninjas in Pyjamas

Kvalitní hry slibovala dnešní první série, v níž jsme mohli de facto sledovat souboj o druhé místo ve skupině mezi Team Secret a Ninjas in Pyjamas. V úvodní hře po celých prvních čtyřicet minut zápasu NiP dokázali vzdorovat náporu soupeře a hrát s ním vyrovnanou hru. Následně ale prohráli fight na nepřátelské polovině mapy. Soupeři tak odevzdali výhodu v podobě Aegis of the Immortal, Cheese a Aghanim‘s Scepter, s kterou byl posléze Team Secret až příliš silný a po padesáti šesti minutách tak získali ve svůj prospěch první mapu.

 

Druhá hra pro Ninjas začala velice slibně, když už v patnácté minutě vedli 10:2 a dokázali Charliemu s Naga Siren získat dostatek času k „farmení“. NiP pokračovali velice slušně a vyhráli nejeden důležitý fight. Naneštěstí – pro ně – v pozdější fázi hry došlo k několika důležitým momentům, které opět zapříčinili klíčové přetočení výhody na stranu Team Secret – zabití Naga Siren bez vykoupení a dobití dvou T3 věží i s Melee Barracks. Přestože předvedli slušný výkon, exekuce late game byla lepší u Team Secret, a tak si po dvou vyrovnaných hrách NiP odnáší pouze prohru 0:2.

 

NiP bojují o třetí místo v evropské skupině

Zítra se odehrají tři poslední série skupinové fáze a závěrečná z nich bude zápas OG proti Ninjas in Pyjamas. Pakliže Team Nigma nepřekvapí proti Team Secret a nevyhrají 2:0, mají OG jisté páté místo v evropské skupině. Do vyřazovacích bojů už ale nemají šanci postoupit.

 

Naproti tomu Ninjas in Pyjamas, pokud vyhrají 2:0, si budou moct hypoteticky zahrát o třetí místo, což by jim přineslo zajímavější výchozí pozici do čtvrtfinále. Můžeme se tak těšit na hezkou tečku za skupinovými souboji, ve které mimo jiných také Češi "Supream^" a "SabeRLight-" předvedou to nejlepší, co je v jejich silách.

 

 

Ninjas in Pyjamas jsou ve čtvrtfinále Pushka league. Zítra je čeká poslední zápas v základní části
i Zdroj: DOTA2.cz

 

I přesto, že ještě nevíme, kdo proti komu bude hrát čtvrtfinálové zápasy, známe jména čtvrtfinalistů, kteří si pojistili finanční odměnu deset tisíc dolarů – Alliance, Team Secret, Team Liquid, Ninjas in Pyjamas, HellRaisers, VP.Prodigy, Natus Vincere a Virtus.pro.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama