Ninjas in Pyjamas na vlně vítězství. Start do turnaje jim vyšel beze snáze
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Ninjas in Pyjamas na vlně vítězství. Start do turnaje jim vyšel beze snáze

Ninjas in Pyjamas na vlně vítězství. Start do turnaje jim vyšel beze snáze

gubesh

gubesh

26. 5. 2020 11:06

Na ESL One Birmingham 2020 se již v obou skupinách naplno rozeběhl maraton zápasů. V prvních dvou kolech se jich stihlo odehrát třináct. Na prvních příčkách se usadili favorité Team Secret (skupina A) a Ninjas in Pyjamas (skupina B) s českou dvojicí – "Supream^" a "SabeRLight-".

Reklama

Češi s NiP jsou favorité – nebudou to mít ale snadné

Ninjas in Pyjamas pomýšlejí v základní části vysoko. Jaká je však jejich vzájemná bilance se soupeři, již ohrožují jejich první příčku ve skupině B nejvíce?

 

 

Ninjas in Pyjamas na vlně vítězství. Start do turnaje jim vyšel beze snáze
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Proti VP.Prodigy Ninjas hráli (pozn. red. v současné sestavě) pouze jednou. Bylo tomu v semifinále Upper Bracket na WePlay! Pushka league. Na soupeřovu agresivní hru tehdy nebyli s to reagovat, což pro ně znamenalo sestup do Lower Bracket a porážku 0:2.

Další respektu hodný soupeř je tým OG, s nimi se utkali dvakrát a dvakrát to skončilo 1:2. Obě série měly podobný vzorec: NiP i OG vždy v jedné hře soupeře velmi rychle porazili (stompnuli). V té třetí (nebyla to vždy ta poslední) se vždy napínavě a dlouze rozhodovalo. V té se ale NiP nakonec vždy nechali přehrát v late game.

Do třetice se zdálo, že Alliance bude také týmem, který by mohl hráčům z Ninjas in Pyjamas dělat problémy a taky, že dělal. Jenže tentokrát byli Ninjas lepším týmem a vrátili Alliance porážku z WePlay! Pushka league, ale o tom již více níže v tomto článku. Bilance NiP vs Alliance (0:2,2:1).

Je tu ještě ruský celek HellRaisers a ukrajinský výběr FlyToMoon. Proti HellRaisers se zatím NiP dařilo, když v jediném vzájemném zápase zvítězili ve čtvrtfinále Pushka league 2:0. FlyToMoon prozatím zůstávají, bez jediného vzájemného zápasu, neznámou. Snad je "SoNNeikO" znalý v CIS regiónu přivede proti FTM k vítězství. O tom se budeme ostatně moct přesvědčit již dnes v 16:00.

 

Stejný pick, jiný výsledek, vítězství – Ninjas in Pyjamas vs Alliance 2:1

Už v prvním hracím dnu se Ninjas in Pyjamas dočkali těžkého zápasu proti Alliance. Pozoruhodným faktem z prvních dvou her série je to, že týmy zvolily téměř stejné hrdiny, přesto se obě hry v mid game rozvinuly zcela opačně a skončily pokaždé výhrou jiného týmu.

Proměnou ve výběrů hrdinů, tím zakopaným psem, byli supporti. V první (vítězné) hře si "SoNNeiko" pro sebe vybral Chena, oproti tomu druhou hru běhal s Witch Doctorem. Po neúspěšné hře s Miranou se ji Alliance rozhodla vyměnit do druhé mapy za Rubicka. Obecně je v Dotě důležité proti hrdinům jako je Anti Mage, s nímž hrála Alliance, jim omezit prostor k získávání „farmy“.

Právě v tom tkví síla Chena, který se svými creeps umožňuje týmu snadno ničit věže, což je proti „Magině“ z výše uvedeného důvodu velmi důležité. Ve druhé hře toto Ninjas chybělo, a navíc soupeřův Rubick našel mnohem větší využití na čtvrté pozici, než tomu dokázala Mirana ve hře předchozí.

Třetí hru i díky Charlieho báječnému Morphlingovi Ninjas vyhráli, a tak si zajistili důležitou výhru v prvním zápase turnaje 2:1.

 

Supream Tinker a Morphling – Ninjas in Pyjamas vs Winstrike 2:0

 

 

Ninjas in Pyjamas na vlně vítězství. Start do turnaje jim vyšel beze snáze
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Proti Winstrike byli kluci jasnými adepty na vítězství. Hned první hra slibovala velkolepou podívanou, když NiP pro Ondřeje "Supream^" Štarhu vybrali Tinkera.  Počátek hry se vyvíjel velice vyrovnaně, všichni hrdinové měli dostatečný prostor, což se nakonec ukázalo výhodnější pro NiP. Jakmile "Supream^" dostavěl klíčové Boots of Travel, tempo hry se přetočilo na jejich stranu.

Přestože se Winstrike sveřepě bránili, ve skutečnosti nikdy nedokázali získat na zpět pevnou půdu pod nohama. Skvělou hru předvědl Charlie s Lycanovými vlky, s kterými poskytoval Tinkerovi vizi na nepřátelské hrdiny. Ninjas in Pyjamas hráli zodpovědně a zvítězili v první mapě. V té druhé Ninjas soupeři nenechali již žádnou šanci a po velmi přesvědčivém výkonu si došli pro vítězství již za dvaadvacet minut.

 

Skupina A – aktuálně po 2. hrácím dni

 

Ninjas in Pyjamas na vlně vítězství. Start do turnaje jim vyšel beze snáze
i Zdroj: DOTA2.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama