OG vs. Quincy Crew: souboj dvou bratrů
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek OG vs. Quincy Crew: souboj dvou bratrů

OG vs. Quincy Crew: souboj dvou bratrů

Shovelmeister

Shovelmeister

12. 10. 2021 23:50

Ve druhém kole lower bracketu na sebe narazí týmy OG a Quincy Crew, v nichž hraje nejslavnější bratrská dvojice na Dota 2 scéně. Yawar a Sumail ale každý stojí na opačném konci barikády.

Reklama

Sumail je mladším a známějším z bratrů Hassanových. Už ve věku 15 let ho oslovila americká organizace Evil Geniuses, aby nahradil jejich bývalou hlavní hvězdu Artoura “Arteezy” Babaeva jako midlaner. Sumail se role zhostil nejlépe jak to šlo a hned na svém druhém LAN turnaji zvítězil. Nejednalo se však o ledajaký turnaj, šlo o Dota Asia Championship 2015, předchůdce dnešních Majorů. Zde však příběh ani zdaleka nekončí, o pár měsíců později Sumail s EG získal i Aegis of the Immortal a stal se tak nejmladším mistrem světa v historii.

V dalších letech dokázal s EG získat dvě bronzové medaile a pravidelně se umisťoval na prvních místech předních světových turnajů, nikdy ale nevyhrál Major. V roce 2019 po neúspěšném tažení na TI odešel z týmu a putoval mezi různými organizacemi, dokud se na pár měsíců neusadil v OG jako carry hráč. Výsledky ovšem nebyly perfektní, a tak se pětice rozhodla v jeho odchod a nahrazení jeho předchůdcem Anou. Letos se ale Sumail vrátil zpět a pomohl OG projít náročnou západoevropskou kvalifikací až na TI. V upper bracketu se jim proti týmu Secret vůbec nedařilo, dostali ale další šanci ve spodní části pavouka.

Starší bratr Yawar žije po celou svou kariéru v Sumailově stínu, přesto se ale jedná o velmi silného a nadaného hráče. Jeho hráčská kariéra začala přibližně ve stejnou dobu jako ta Sumailova, hrál ovšem jen v málo známých týmech s neoslnivými výsledky. Velký zlom pro něj nastal v roce 2018, kdy se přidal k mezinárodnímu týmu VGJ.Storm a poprvé si zahrál na The International. Poté zamířil do týmu Quincy Crew, který střídavě byl a nebyl pod nejrůznějšími organizacemi.

OG vs. Quincy Crew: souboj dvou bratrů
i Zdroj: DOTA2.cz

Letos se hráčům QC nepodařilo navzdory výborným výsledkům sehnat organizaci ani velkého sponzora, a tak zůstali jako samostatný celek podobně jako tým Undying. Yawar není nejlepším carry hráčem na světě, jeho síla je ale v konzistentních výkonech a versatilitě. V každé hře se na něj mohou jeho spoluhráči spolehnout, což je v takto vypjatých zápasech to nejdůležitější.

Na bratrovražedné utkání o setrvání v turnaji mezi OG a Quincy Crew by mělo dojít ve středu 13. října v 18:00. Celý zápas i rozbory analytiků budete moci sledovat na oficiálním streamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama