Prochy 'EM: Cílem exhibice je pobavit hráče všech ranků
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Prochy 'EM: Cílem exhibice je pobavit hráče všech ranků

Prochy 'EM: Cílem exhibice je pobavit hráče všech ranků

Shovelmeister

Shovelmeister

27. 8. 2021 14:30

Martin "Prochy 'EM" Procházka je tvůrcem projektu Lucie Ai a pořadatel nadcházejícího exhibičního utkání mezi L2P a MindCat Esports, kde rovněž vykonává funkci manažera Dota 2 sekce.

Reklama

Ahoj Martine, řekni nám nejprve prosím něco o sobě

Začnu asi tím, že ještě rok a půl zpět jsem se o českou Dota 2 scénu vůbec nezajímal - byl jsem totiž příležitostný hráč Doty, podavající katastrofální výkony (a i to není nejspíš dostatečně přesné označení) na low pubech. Tehdy jsem si začal pohrávat s myšlenkou, že by bylo fajn si hostovat vlastní TeamSpeak server, možná se i nějak odlišit… A protože rád dělám věci na 110 %, netrvalo ani 3 měsíce a byla na světě první verze Lucie Ai.

Kdo je Lucie Ai?

„Moje dítě“. Teď vážně, Lucie Ai je můj nekomerční komunitní projekt zaměřený na československé hráče Dota 2. Cílem je vytvořit, řekněme menší komunitu lidí, kteří se budou scházet nejen k hraní Doty, ale třeba i k obyčejnému „večernímu pokecu“ a tak… Ideálně v přátelské atmosféře. A naše Lucie sbírá členům komunity statistiky ze hry, pomáhá jim s ovládáním našeho TeamSpeak serveru (IP: jsme.kreteni.online) a tak. Za ten rok a půl jsme ji toho naučili už poměrně dost a plánujeme i spoustu dalšího, ale o tom až někdy příště. 

Co tě vedlo k uspořádání exhibice?

To byla sranda. Jednou odpoledne jsme seděli s Rickem (ex Mindcat ESPORTS pos. 4 hráč) u TJe (Mindcat Esports pos 3 hráč) na zahradě a bavili jsme se o CZ/SK Dotě a shodli jsme se, že tu až na pár menších turnajů a Sazka eLEAGUE vlastně moc akcí není a že by to chtělo něco uspořádat. Vzhledem k tomu, že jsem nikdy esportový event nepořádal, na turnaj více týmů jsem si netroufl, a tak jsme s klukama vymysleli tohle. 

Jaká máš od programu očekávání?

Jedním slovem: Zábavu.  Věřím, že program exhibice bude bavit hráče bez ohledu na rank. Mindcat Esports a L2P hrají kvalitní Dotu, čili bude učitě na co koukat. Navíc jsme připravili i několik diváckých soutěží. Určitě si každý přijde na své.

Co je hlavním cílem nadcházející akce?

Primárně chceme udělat kvalitní Dota event, který bude československou komunitu bavit. Myslím, že event, kde se hraje kvalitní Dota a je zaměřený hlavně na diváky tu ještě nebyl. 

Programem budou provázet NeeX a Mexxess. Proč jsi vybral zrovna je? 

V podstatě jsem nad nikým jiným ani nepřemýšlel. NeeX a Dannymon mě jako casteři baví z CZ/SK scény úplně nejvíc. Oba mají spoustu zkušeností nejenom ze Sazka eLEAGUE, ale i z dalších akcí. Mimo to, Lukáš (NeeX) připravil za mě velice kvalitní sérii tutoriálů Dota škola, a proto jsem si jistý, že z jeho komentáře se něco naučí i hráči s menším MMR. A MeXXeSS? Na žádném jiném CZ/SK Dota streamu jsem se nenasmál tolik jako právě u MeXXeSSe, takže na afterparty po exhibici je to prostě must-have.

Čím bys nalákal hráče, kteří stále váhají s registrací k doprovodným soutěžím?

Myslím si, že naše Exhibice je jediná akce, kde můžou i hráči s nižším MMR zažít, jaký je to pocit, něco vyhrát v Dotě. V 1v1 MID ONLY stačí, aby vylosovaní hráči odehráli hru s naším hráčem a automaticky získají jednu z hlavních cen bez ohledu na výsledek. V Lobby s profíky z každého týmu po hře bez ohledu na výsledek určí kapitáni týmu jednoho vítěze, který taktéž obdrží jednu z hlavních cen. Řídíme se heslem: „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se!“. A hlavně - v soutěži máme zajímavé ceny, věnované našimi partnery. Čtyři kartóny drinků Semtex Focus, dvě balení produktu Instinkt.gg dle vlastního výběru, slevové kódy na nákup produktu Instinkt, čtyři poukazy na 500 Kč na Steam – to už je slušný balík. Takže neváhejte ani minutu a šup se registrovat

Budou se podobné akce opakovat a můžeme se případně těšit i na nějakou LANku?

Momentálně se soustředíme na to, aby nám vyšla první exhibice – 19. 9. 2021. Všechno ostatní je momentálně ve hvězdách… Určitě o tom budeme včas informovat.

Kdybys měl možnost změnit na československé Dota2 scéně jednu věc, jaká by to byla?

Mezilidské vztahy. To je určitě věc, která na CZ/SK scéně nejvíce pokulhává. Myslím si, že my Češi a Slováci jsme v některých ohledech až moc soutěživí, což mnohdy podněcuje zbytečné spory – lidé se zbytečně hádají, jsou toxičtí atp. Například v komunitě slečny Lucie takové hráče nemáme, a to je pak „úplně jiná Dota“. 

Díky za rozhovor!

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama