SabeRLighT: "Musím být teď trochu zodpovědnější, když reprezentuju NiP."
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek SabeRLighT: "Musím být teď trochu zodpovědnější, když reprezentuju NiP."

SabeRLighT: "Musím být teď trochu zodpovědnější, když reprezentuju NiP."

Skeli77

Skeli77

2. 6. 2020 16:40

Přes výborný start ve skupině B turnaje ESL One Birmingham se Ninjas in Pyjamas nepodařilo postoupit do play-off. Pro mnohé včetně hráčů samotných bylo překvapením, co jim pravidla pořadatele přichystala. Na názor jsme se zeptali našeho českého hráče SabeRLighTa.

Reklama

Poslední série, kterou jste hráli proti VP.Prodigy, byla napínavá. Tomu, že šlo o sledované hry, nasvědčuje sledovanost C1rcova streamu, kde bylo skoro 500 diváků. Vnímáš podporu fanoušků a pomáhá ti k lepším výkonům?

 

Vnímám a jsem moc rád, že se nám tady zvětšuje CZ/SK scéna a že lidi jako C1rca to berou vážně a jsou schopni vytvářet kvalitní kontent, na který se pak dívá tolik lidí.

 

Výhra vám utekla jen o vlásek a nakonec jste prohráli 1:2. U které z těch dvou prohraných her si myslíš, že byste vyhráli, kdybyste měli možnost se VP.P postavit znovu se stejným pickem a kdybyste se mohli poučit ze svých chyb? A jaké konkrétní chyby by to byly?

 

Myslím, že ta druhá hra byla dost lehce vyhratelná. Já jsem to pokákl, když jsme pushovali tier 2 věž na topu a já jsem šel moc deep. Kvůli tomu jsme prohráli fight. Ale určitě jsme mohli vyhrát i tu třetí. 

 

 

SabeRLighT: "Musím být teď trochu zodpovědnější, když reprezentuju NiP."
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Kdybyste proti VP.Prodigy vyhráli, přineslo by vám to první místo ve skupině. Prohrou jste se propadli až na šesté místo. Věděli jste dopředu, že vám něco takového hrozí?

 

Ne. Já si nečetl celý pravidla a většinou pracuju s tím, co se píše na liquipedii, kde se zdálo, že vyhraný mapy by měly být ten rozhodující faktor, ale nebylo tomu tak. Navíc se to fakt špatně seběhlo, že nějaký týmy vyhrály a nějaký prohrály a díky tomu to takhle dopadlo.

 

Pravidla ESL v případě tiebreaku posuzuje jen výhry a prohry mezi týmy, které jsou bodově vyrovnané. Ve vašem případě se počítala prohra proti Cyber Legacy a FlyToMoon. I když jste měli oproti ostatním týmům nejlepší poměr výher a proher, tak jste vypadli. Ve vyjádřeních na sociálních sítích jsi stejně jako tví spoluhráči dával výrazně najevo, že se ti tato pravidla nelíbí. Jak by si podobnou situaci řešil ty?

 

Co se mých tweetů týče, tak jsem nad tím přemýšlel a stojím si zatím co jsem řekl, každopádně si uvědomuju, že do budoucna se to budu snažit řešit jinak než děláním nějákého drama na twitteru. Jak jsem psal v těch tweetech, tak podle mě nedává smysl, že rozhoduje head-to-head pravidlo, když jeden tým má třeba o čtyři výhry víc.

 

 

SabeRLighT: "Musím být teď trochu zodpovědnější, když reprezentuju NiP."
i Zdroj: DOTA2.cz

  

Když se zpětně zamyslíš o průběhu celé skupinové fáze, je nějaký specifický zápas, kde máš pocit, že jste měli vyhrát a vybojovat tím to jedno chybějící vítězství?

 

Všechny 3 prohrané série jsme určitě mohli vyhrát. 

 

 

Jsi známý svými odvážnými výroky, v rozhovorech i na svém twitteru. Zaregistrovala jsem tvoji ne úplně adresovanou omluvu a vyjádření, že nechceš nikoho svými prohlášeními naštvat. Vedlo tě k tomuto tweetu zpytování svědomí?

 

No, snažím se to nějak balancovat, moje výroky jsou určitě legendární, ale chápu, že občas můžou být trochu moc, tak jenom chci lidi ujistit, že ne všechno co píšu a říkám, myslím 100% vážně.

 

Stalo se už, že by si na tvé výroky někdo mimo tým stěžoval? Například hráč jiného týmu nebo manažer? Snaží se tě NiP v tomto nějak usměrňovat?

 

Občas si na ně stěžují nějaká děcka v sehnyho a C1rkově twitch chatu, ale jak říká Taylorka: ,,Hejtrs gona hejt, hejt, hejt…” Každopádně musím být teď trochu zodpovědnější, když reprezentuju NiP.

 

 

SabeRLighT: "Musím být teď trochu zodpovědnější, když reprezentuju NiP."
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Další český zástupce v turnaji ESL One Birmingham BOOM postoupil do play-off se svým týmem Vikin.gg. Budeš mu fandit? Podporujete se navzájem a bavíte se spolu o mezinárodních turnajích?

 

Nebudu! Míra má vždycky nějaký blbý kecy takže mu nefandím! 

Občas spolu něco probereme nebo si nějak pomůžeme, ale můj hlavní CZ/SK parťák na mezinárodní scéně je rozhodně Ondra. (Pozn. red.: Ondřej "Supream^" Štarha)

 

Čeká tě maturita. Je to poslední věc, která tě může odvádět od života plně profesionálního hráče. Připravuješ se na ni zodpovědně nebo věříš názorům starší generace, že je maturita vlastně úplně jednoduchá?

 

Je to giga ez, včera jsem psal "ájinu", kterou bych dokázal projít už tak v 5. třídě a dneska jsem psal "didakťáček" a to už byla trochu bota, ale těch 44 % jsem tam určitě nasolil. 

 

Děkuji za rozhovor a přeji ti hodně štěstí. 

 

Já díky. Shoutout mým fandům, sponzorům, ale hlavně mýmu twitteru: @jonas_volek/Saberlight a twitchi: twitch.com/saberlight00


Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama