Saberlight vypadl z TI mezi prvními, přesto si odnáší přes 2,5 milionu Kč
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Saberlight vypadl z TI mezi prvními, přesto si odnáší přes 2,5 milionu Kč

Saberlight vypadl z TI mezi prvními, přesto si odnáší přes 2,5 milionu Kč

Shovelmeister

Shovelmeister

12. 10. 2021 20:00 1

Jonáš "Saberlight" Volek je momentálně nejlepším českým hráčem. Na The International jeho tým Undying vypadl hned v prvním kole, přesto každý z hráčů neodejde z Bukurešti s prázdnou.

Reklama

Severoamerický tým Undying s českým matadorem Jonášem “Saberlight” Volkem dokázal projít regionální kvalifikací a dostal se na The International 10. Ve skupinové fázi jen těsně nepostoupil do upper bracketu a dostal se do nezáviděníhodné situace. Došlo na Bo1 sérii v lower bracketu, jenž rozhodla, zda v turnaji setrvá Saberlight a jeho spoluhráči, nebo východoasijská organizace Fnatic.

Undying vstoupili do hry s late game draftem, který stál na Storm Spiritovi a Naga Siren na pozici 1, zatímco Fnatic zvolili akční pick a hráli okolo Ravenovy Luny, jenž se často připojovala k týmu a pomáhala s ničením budov či se případně ukázala v teamfightech. Co se týče farmy, tam se Naga Siren držela s Lunou poměrně dlouho vyrovnaně, ovšem ostatní hrdinové z týmu Undying trpěli, což zavinilo ztrátu území a drtivou převahu asijského celku.

Největší problémy pro tým Undying nastaly při útoku na jejich základnu, ve kterém Luna exceluje nejvíce ze všech hrdinů ve hře. Undying nebyli schopní zabránit svým oponentům ve zboření všech kasáren a těsně po diebacku dvou hrdinů se vzdali.

Ačkoli skončili Undying až na děleném 13.-16. místě, odnesli si z turnaje kromě zkušeností i značnou finanční výhru v podobě 600 300 dolarů. Každý z hráčů si tedy přišel na více než 2,5 milionu Kč. Zda pětice hráčů týmu Undying zůstane spolu a pokusí se vyladit chyby, nebo se rozpadne, jak to po brzkých odchodech z The International bývá, je zatím ve hvězdách. Každopádně gratulujeme Saberlightovi za skvělou reprezentaci a přejeme více štěstí na dalším ročníku TI.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama