The International 10 je v ohrožení, Švédská vláda konání akce nepodpořila
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek The International 10 je v ohrožení, Švédská vláda konání akce nepodpořila

The International 10 je v ohrožení, Švédská vláda konání akce nepodpořila

Shovelmeister

Shovelmeister

22. 6. 2021 12:05

Fanoušci netrpělivě očekávají další ročník turnaje The International již téměř dva roky a nyní je jisté, že ve Stockholmu se určitě konat nebude. Valve se snaží najít jinou lokalitu, zda se to ale povede, není vůbec jisté.

Reklama

Valve uvedlo na svém blogu, že i přes dlouhodobě domluvenou spolupráci a ujišťování švédských agentur, že konání The International 10 nebude problém, se ve Švédsku hlavní turnaj sezóny neuskuteční. Důvodem je hlasování Švédské sportovní federace o zařazení elektronického sportu mezi sporty, které dopadlo v neprospěch esportu.

Valve ihned požádalo švédského ministra vnitra, aby zařadil The International mezi elitní sportovní události. Tato žádost však byla okamžitě zamítnuta. Následně se zaměstnanci Valve pokusili o odvolání ke švédské vládě, ani tam se ale nesetkali s úspěchem. V praxi to znamená, že žádný z hráčů, komentátorů a fanoušků by nedostal vízum a akce se tedy musí konat jinde.

Firma se nyní snaží najít jiné místo, kde by mohla prestižní turnaj uspořádat, přičemž prioritu mají evropské země. V blogu je vyjádřena naděje, že k oznámení nového místa konání dojde v blízké budoucnosti a že se The International uskuteční ještě tento rok.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama