TI6: Čtvrtý den a All-star match!
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek TI6: Čtvrtý den a All-star match!

TI6: Čtvrtý den a All-star match!

hynekzalesak

hynekzalesak

12. 8. 2016 08:47
Reklama

Máme za sebou čtvrtý den hlavní části The International 2016 a s ním i spoustu důležitých zápasu, které si v tomto článku shrneme.

Nezdá se to, ale největší událost roku pro hru Dota 2 se mílovými kroky blíží ke konci a nám už se pomalu, ale jistě ukazuje, které týmy budou ty opravdu nejlepší a dostanou se až do samotného grandfinále, včerejší den či dnešní noc chcete li byl/a jedním z těch nejvíce rozhodujcích, protože všechny týmy, které prohrály už definitivně vypadly z boje. Pojďme se podívat, se kterými týmy se musíme definitivně rozloučit, a které týmy stále bojují o možný postup až do samotného grandfinále.

TI6: Čtvrtý den a All-star match!
i Zdroj: DOTA2.cz
TNC Gaming vs
TI6: Čtvrtý den a All-star match!
i Zdroj: DOTA2.cz
Digital Chaos

První série BO3 proběhla mezi tými TNC a DC, překvapením tohoto duelu byla dominace, která se povedla týmu TNC v první hře, early a mid game byla příběhem hráče TNC.Sam H, který na Batriderovi doslova ovládal hru, společne se supporty týmu TNC lovili hrdiny po celé mapě, nutno říct, že k jejich úspěchu napomohl pick Drow Ranger pro hráče TNC.Raven, který pomáhal svojí aurou v průběhu celé hry a dodával tak spoustu dmg každému hrdinovi v týmu. Týmu DC se sice povedlo pár akcí, které vypadaly, že by jim mohli vrátit sílu do hry, ale kvůli nedostatku farmy v mid game nakonec nebyli schopní najít odpověd proti nafarmenému Morphlingovi, kterého celou dobu chránil dazzle a byl tím pádem doslova nesmrtelný. TNC tímto začali sérii překvapivě 1-0 ve svůj prospěch.

Druhá hra byla opačným scénářem. DC už od začátku předvedli hodně šikovně koordinovanou agresi, díky které získávali větší a větší výhodu. Opravdu hodně povedených akcí od samého začátku dělali DC.W33 na Magnusovi a DC.Resolution, který se zapojil prakticky v každé akci. I přes spoustu povedených akcí tým DC zaváhal kolem 29 minuty a podruhé o necelé 2 minuty později, kdy se tým TNC dostal zpět do hry, po neúspěšném pokusu o push ze strany TNC se hra na chvíli zastavila, hra znovu obživla ve 41 minutě, kde tým DC vyhrál fight, ve kterém zabili všechny důležité hrdiny týmu TNC během tohoto fightu vydělal DC.Resolution na Divine rapier a společně se svým týmem definitivně rozhodl hru o 2 minuty později když překvapili TNC ze smoke ganku. Série se vyrovnává na 1-1 a bude se hrát třetí rozhodujcí hra.

No, třetí hra už byla poměrně jednoznačně v režii DC, kteří při pickování získali pro svého hráče DC.W33 Miranu. Na tomto turnaji Mirana patří už jednoznačně mezi pick/ban hrdiny a v rukou DC.W33 to byla časovaná bomba, díky němu DC vyhráli většinu důležitých fightů. TNC se i přes velký tlak pokusili o odvážný krok, který by jim mohl pomoci vrátit se zpět do hry a vyrazili směrem k Roshanovi, kde je odhalil DC.Misery a jejich odvážný plán naprosto překazil. DC u Roshana zabili všechny důležité hráče TNC. V krátkém sledu po sobě ještě proběhli 2 fighty a v obou z nich se DC podařilo přesvědčivě vyhrát. Tým TNC nebyl schopný jakkoliv bojovat s převahou, kterou si DC vybudovali a tak DC nakonec vyhrává sérii 2-1 a postupují dál v lower bracketu, kde na ně bude již čekat tým EHOME. Tým TNC na turnaji končí, ale smutní rozhodně být nemusí, protože končí na sedmém místě a získávají pěknou částku přesně tedy $509 905, navíc se jim povedlo vyřadit favority turnaje OG a uhráli pěkné zápasy s nejlepšími týmy na turnaji.

TI6: Čtvrtý den a All-star match!
i Zdroj: DOTA2.cz
Team Liquid vs
TI6: Čtvrtý den a All-star match!
i Zdroj: DOTA2.cz
Fnatic

1. hra

Druhá série BO3 mezi týmy Liquid a Fnatic je trochu jiným příběhem. Hned v první hře si Fnatic vzali poměrně málo frekventované hrdiny na turnaji TI6 - Luna, Slardar, Undying a i přes to že hra trvala 40 minut dá se říct, že byla velice jednostranná a na plné čáře ji ovládl tým Fnatic. Jejich pick byl od prvních minut velice silný a tým Liquid na ně nebyl schopný od začátku najít fungující strategii. Tým Fnatic mohl hru ukončit podstatně dříve, ale rozhodli se že zahrají co nejzodpovědněji a nejbezpečněji což se jim úspěšně povedlo a vyhráli první hru v sérii. Fnatic vede 1-0 a bude se hrát další hra.

2. hra

Proti tomu druhá hra je mnohem zajímavější příběh. Tým Fnatic si znovu vzal svého oblíbeného Undyinga a doplnil ho dalším méně frekventovaným hrdinou a to Shadow Shamanem a nakonec odvážně doplnili ještě dalším hrdinou, který není na tomto turnaji až tolik v oblibě, což je Queen of Pain. Hned ze začátku proti sobě postavily týmy Liquid a Fnatic trojlinky, na kterých nebyl chvíli klid. Na straně týmu Fnatic trojlinka sestavená z hrdinů Drow ranger, Undying a Shadow Shaman, na straně týmu Liquid trojlinka sestavená z hrdinů Sven, Ancient Apartion a Oracle. Z první chvíle to vypadalo, že linku by měl spíše dominovat tým Fnatic, a že by měli být schopní dobře zahánět a případně zabíjet hrdiny. Situace se vyvinula přesně opačně a dominovala trojlinka týmu Liquid kterým se povedlo udělat týmu Fnatic z jejich trojlinky totální peklo.

Po prvních 20-ti minutách hra vypadala pro tým Fnatic hodně špatně. Prohráli těžce každý fight, který proběhl a nebyli schopni pořádně iniciovat, protože je v každém fightu ničil MindControl na Axem s velice pěknou iniciací a zbytek práce už dokončil Matumbaman na Svenovi. Zlom nastal kolem 23 minuty, kdy tým Fnatic rozhodil dobré wardy po mapě a Fnatici si vybrali jako cíl na iniciaci Axeho, který jim dělal nejvíc potíží. Díky tomu, že Fnatic byli ti kdo začínali fight měli možnost dobře strategicky rozhodil spelly a po zabití Axeho dočistili velice rychle zbytek důležitých hrdinů, získali během jednoho fightu přes 5k goldů a k tomu Roshana.

Tým Liquid si stále držel hezkou výhodu vydělanou z early game a rozhodl se toho využít, aby zničil poslední věže před base Fnatic. Ti se rozhodli, že věže rozhodně nedají zadarmo a při obraně díky Aegisu a krásné iniciaci zabili týmu Liquid všechny hrdiny. Ještě jedna velice podobná potyčka kde zemřeli všichni hrdinové týmu Liquid a jejich výhoda už neexistovala a ještě k tomu přišli o jednu sadu raxů. Pozdě ale přeci jim došlo, že potřebují magickou imunitu takže tým Liquid začal farmit BKB pro své důležité hrdiny. Díky tomu se hra na pár minut prodloužila ale ani BKB Liquid moc nepomohla, protože je nevyužili úplně nejlépe. Příkladem byla akce, kdy se pokusili zabít týmu Fnatic Sand kinga a použili na to úplně všechny ultimátní schopnosti i BKB načež Sand King i hned využil Buyback a hned jak týmu Liquid skončila magická imunita, nemohli bojovat a většinu z nich tým Fnatic velice lehce zabil.

Proběhlo pár dalších potyček, které ale neměly pořádně význam ani vyústění až se tým Fnatic rozhodl ukončit hru a při pushi 2x úspěšně zabil Liquid Svena, bez kterého se nebyli schopní bránit.

Tým Liquid byl jeden z favoritů letošního The Internationalu 2016, ale roli favorita neporvrdili takže na turnaji končí po tom co podlehli Fnatic čistě 0-2. Za osmé místo odchází se stejnou cenou jako TNC Gaming tedy $509 905.

Tým Fnatic pokračuje dál v Lower Bracketu a utká se s Korejským týmem MVP Phoenix.

TI6: Čtvrtý den a All-star match!
i Zdroj: DOTA2.cz
Digital Chaos vs
TI6: Čtvrtý den a All-star match!
i Zdroj: DOTA2.cz
EHOME

Ano, je tomu tak, DC neměli moc času si odpočinout a už je čeká během jednoho dne další BO3 série proti náročnému soupeři, EHOME. EHOME se na TI6 dostali z Wild Card, kterou přesvědčivě vyhráli stejně jako následně vyhráli skupinu a byli považovaní za jednoho z horkých kandidátů na vítěze letošního Internationalu... no bylo tomu tak. Nyní už za sebou mají prohranou sérii BO3 v upper bracketu. Proti týmu EG prohráli čistě 0-2 takže uivdíme.

1. hra

První hru EHOME měli takový jednoduchý pick, kde byli jen dva hrdinové schopní nějakého většího massfightu, tedy Sand king a Kunkka. Doplněni byli Shadow Demonem, což je někdy dobrý ofenzivní support ale převažuje spíše v defenzivním využití na záchranu spoluhráčů. Na midu Razor a na carry Antimage. Antimage měl zřejmně být odpověď na DC first pick což byla Naga Siren a EHOME chtěli nějaké carry, které bude schopné s ní v lategame držet krok. DC ale udělalo překvapení dne a jako last pick vzali Vengeful Spirit pro DC.Resolutiona to znamená Vengeful Spirit na carry, mimo jiné DC získalo svoje nejsilnější hrdiny, takže DC.W33 si zahrál Inovkera, DC.Moo si zahrál Timbersawa a DC.Saksa dostal Eldera Titana, což jsou všechno velice silné picky. EHOME nebyli schopni zajistit bezpečnou farmu pro jejich Antimaga a DC sbírali killy po celé mapě a stejně tak úspěšní byli v massfightech. Antimage bez farmy neměl itemy, aby byl schopný s hrdiny DC bojovat. DC ve 30 minutě vyhrálo první hru. Skóre 1-0 pro DC a čeká nás druhá hra.

2. hra

EHOME si napodruhé vzali Kunkku a Shadow Demona, nově Nyx Assasin na offlane. Jako carry si vzali Lifestealera a na mid Death Prophet. Naproti tomu DC získali nejsilnější hrdiny aktuální mety, takže DC.W33 si pravděpodobně velice rád znovu zahrál Miranu. DC.Moo si znovu vzal Timbersawa, kterého EHOME nepochopitelně nechali projít, i když jim v první hře udělal nejvíc bolesti. Dále DC získali i Facelesse Voida i Ogre Magi, což jsou teď hodně oblíbení hrdinové a přidali Skywrath Mage.

EHOME celou dobu vypadali, jako by si vůbec nevzali poučení z přechozí hry a nepřizpůsobili se hře DC, takže DC akčně běhali po celé mapě a hromadně získávali killy úplně všude. V mid game na ně neměli EHOME žádnou odpověď, což ve 30 minutě pak vypadalo tak, že Lifestealer nebyl schopný solo zabít Ogre Magi, a když DC.W33 použil Moonlight shadow, tak EHOME mohli akorát utíkat, protože neměli žádnou vision na mapě. Hra skončila za 37 minut a DC s přehledem vyhráli i tuto sérii BO3 se skórem 2-0. EHOME zde rozhodně nepotvrdili roli favorita a rozhodně se nedá říct, že by do toho dali maximum, ale i přes to si odnáší páté místo na TI6 a s tím pěknou cenu v hodnotě $918 766.

Tým DC má skvělou formu a postoupili do dalšího kola lower bracketu kde čekají na vítěze duelu MVP Phoenix vs Fnatic který se má odehrát dnes viz. časy níže.

All-star Match!!!

A dnes se taky odehrála zábavná část turnaje, kterou je pověstný all-star match. Na TI4 All-Star match představil Techiese, na TI5 All-Star match představil nový uživatelský mód 10 vs 10 a co je to letos?

No nebudu vás dlouho napínat, je to dlouho očekáváný a poslední nepřidaný hrdina v Dota 2... Pit Lord (zde přejmenovaný na Underlord)!!!

All-star match byl asi nejlepší způsob jak ho představit a nejde než říct, že to opět byla velká zábava na koukání. Dost podobně jako na loňském All-star matchi uvidíte opravdu akční match, ale už jsem prozradil opravdu hodně a myslím že nejlépe uděláte když se podíváte sami :)

Co nás čeká dnes?

Dnes nás čekají tři důležité série a z toho jedna rozhodne o prvním finalistovi!

19:30

TI6: Čtvrtý den a All-star match!
i Zdroj: DOTA2.cz
 MVP Phoenix vs
TI6: Čtvrtý den a All-star match!
i Zdroj: DOTA2.cz
Fnatic 

22:30

TI6: Čtvrtý den a All-star match!
i Zdroj: DOTA2.cz
 WINGS vs
TI6: Čtvrtý den a All-star match!
i Zdroj: DOTA2.cz
EG  (Finále Upper bracketu vítěz bude první granfinalista)

02:30

TI6: Čtvrtý den a All-star match!
i Zdroj: DOTA2.cz
 DC vs TBD

Všechny zápasy by měly být streamované i v Češtině na https://www.twitch.tv/coolprima kde kometuje Offak a Alckor z AR Studia a je k tomu i nějaký další doprovodný program.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama