uRage Reaper 310 Unleashed – praktická bezdrátová herní myš
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek uRage Reaper 310 Unleashed – praktická bezdrátová herní myš

uRage Reaper 310 Unleashed – praktická bezdrátová herní myš

Komerční sdělení
9. 11. 2021 02:49

Sázka na jistotu. Přesně taková slova lze použít u herní myši uRage Reaper 310 Unleashed. Podívali jsme se na zoubek této bezdrátové myši, která nabízí přesně to, co uživatel využije.

Reklama

Pořízení bezdrátové herní myši vás už nemusí vyjít na tisíce korun, ani pokud jste náročnější hráč. Výběr kousku splňujícího všechny požadavky je přesto celkem obtížný. My jsme si vyzkoušeli jednoho zástupce levnějších modelů od uRage, který příjemně překvapil kombinací dobrých vlastností a ceny.

Myš uRage Reaper 310 Unleashed je zástupcem bezdrátových myší s cenou do 900 Kč. O připojení se stará malinkatý USB přijímač, jenž po zasunutí do počítače okamžitě spáruje vaši myš. Není potřeba žádný software, žádný speciální ovladač, vše funguje prakticky okamžitě.

uRage Reaper 310 Unleashed – praktická bezdrátová herní myš
i Zdroj: DOTA2.cz

Samotná myš se řadí mezi středně velké modely a svým symetrickým provedením jistě osloví i leváky. Povrch myši je na dotek velmi příjemný a ani při delších herních štacích myš neklouže v ruce. Levá bočnice nabízí dvojici tlačítek s možností přizpůsobit jejich funkce dle libosti. Tlačítko za kolečkem v základu přepíná režimy DPI a rovněž ho můžete uzpůsobit například podle hry.

Hlavní tlačítka využívají kvalitní Omron spínače s dlouhou životností. Pocit z klikání by se obecně dal srovnat s mnohem dražšími modely. Odezva je jasná, rychlá a tlačítka nemají prakticky žádnou vůli. Myš se tak skvěle hodí například pro hraní strategií a MOBA titulů, kde klikáte v jednom kuse.

uRage Reaper 310 Unleashed – praktická bezdrátová herní myš
i Zdroj: DOTA2.cz

Spodní strana myši pak disponuje nejen teflonovými kluznými povrchy, které minimalizují tření, ale i trojicí praktických tlačítek. Jedno pro samotné zapnutí myši, druhé pak ke změně obnovovací frekvence, která může být až 1000 Hz a třetí pro vypnutí osvětlení. Poslední dvě zmíněná tlačítka opět hrají do karet praktičnosti myši. Díky nim se opět obejdete bez nutnosti instalovat dodatečný software například kvůli vypnutí podsvícení. Rádi bychom podobné řešení viděli i u dalších modelů.

Software myši lze využít spíše k pokročilejšímu přizpůsobení. Tvořit můžete makra, upravovat podsvícení a přenastavovat funkci tlačítek.

Exteriér myši pak uzavírá velice hezky vyřešené RGB podsvícení na přední a zadní straně. Myš si svítí na podložku, což je praktičtější, než aby vás v noci oslnila přímo do očí. Oproti tlačítkům na klávesnici totiž myš nahmatáte o dost snadněji. Podsvícení si lze plně upravit v “přibaleném” softwaru, ale i rychle vypnout díky tlačítku přímo na myši.

uRage Reaper 310 Unleashed – praktická bezdrátová herní myš
i Zdroj: DOTA2.cz

uRage Reaper 310 Unleashed pohání AA baterie, kterou dostanete v balení. Jde opět o velmi praktický prvek. Pár bezdrátových myší v redakci máme a prozradíme, že největší otrava je jejich nabíjení. Většinou totiž k doplnění energie využívají starý micro-USB kabel. V době, kdy se vám všude válí jen USB-C, jde o nepříjemnost. K bezdrátové myši tak často musíte mít jeden speciální kabel navíc. Využití standardních AA baterií nám přišlo v této cenové kategorii daleko lepší a praktičtější. Výměna zabere jen pár sekund a výdrž byla excelentní.

uRage Reaper 310 Unleashed – praktická bezdrátová herní myš
i Zdroj: DOTA2.cz

I při použití AA baterie hmotnost nepřekročila 100 gramů a myš tak lze zařadit mezi lehčí modely, což při delším hraní jistě oceníte. Dokonce i rozložení váhy působilo velmi pozitivním dojmem.

Na závěr tu máme srdce každé myšky. Optický senzor Avago s rozlišením až 10 000 DPI posloužil velmi dobře a při hraní i práci odvedl skvělou práci. Zdál se po celou dobu přesný a poradil si s podložkou i povrchem dřevěného stolu. Zde není co vytknout.

Hama uRage Reaper 310 Unleashed lze zařadit mezi nejlepší bezdrátové myši v této cenové kategorii. Jde o model nabízející celou řadu praktických funkcí a řešení za slušný peníz. Možnost používat a nastavovat myš bez nutnosti instalovat software oceníte například při časté změně počítače. Využití AA baterií místo dalšího kabelu také chválíme. Celkové provedení se rovněž povedlo. Reaper 310 Unleashed je zkrátka skvělou praktickou herní myší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama