vERuNdA na TI #1 - Přípravy a odlet
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek vERuNdA na TI #1 - Přípravy a odlet

vERuNdA na TI #1 - Přípravy a odlet

verunda

verunda

3. 9. 2018 05:51

Před pár týdny jsem se vydala do Kanady na The International. Podívejte se, jak se to vlastně celé přihodilo.

Reklama

Před několika dny si tým OG vybojoval první místo na The International a evropská pětka po pěti napínavých hrách zvedla nad hlavu trofej pro vítěze. A já byla u toho! Ale to předbíhám. Na začátek bych ráda napsala pár slov k tomu, jak jsem vůbec lístky na TI dostala, jak to vůbec celé začalo.

 

Bylo nebylo, hned první den v Katowicích (na akci pořádané ESL, kde jsem působila také jako press) jsem se začala bavit se slečnou Annabelle Fischer, která píše pro web joinDota a další. Po pár minutách jsme se dostali k možnostem novinářů na podobných akcích a ona sama začala mluvit o tom, jak je to na ESL akci super a jak je to na TI složitější jak s rozhovory tak s organizací. I tak ale považuje účast na TI za nezapomenutelný zážitek. Ptala jsem se jí, jak těžké je se na tuto akci dostat jako redaktor a ona mi v podstatě řekla, že skoro vůbec. Tím ale nemyslela, že se tam dostanete každý, jako známá redaktorka má na podobnou problematiku asi jiný pohled.

 

Celý víkend mi vrtala v hlavě její slova: "I just sent an email, and I got it" (Jen jsem poslala email a oni mi vstup dali). Nedalo mi to a ze zvědavosti jsem se zeptala Grunexu, jestli by bylo možné vstup pro mě získat. V tu dobu jsem ještě sama nevěděla, jestli by mi podobný výlet vyšel po finanční stránce, a otázka tak byla zatím čistě teoretická. A z Grunex mi odpověděli, že se vstup sehnat pokusí, za což jim patří velký dík.

 

vERuNdA na TI #1 - Přípravy a odlet
i Zdroj: DOTA2.cz

I když z Valve dlouho neopovídali, press ticket (redaktorskou vstupenku) jsem nakonec dostala a to přesně pouhých 26 dnů před začátkem celé akce. Pro mě to v tu chvíli znamenalo sehnat co nejlevnější letenky na cestu tam a zpět s tím, že když už jedu přes oceán, spojím celou cestu s pětidenním výletem v USA. Letenky jsme s přítelem sehnali, ubytovaní zařídili. Nyní ale nastal problém. Můj plán byl takový, že seženu dva castery, kteří budou komentovat zápasy na mém kanále s tím, že vždy v pauzách mezi hrami budu tvořit obsah já přímo live z arény. Po zjištění, že casteři už mají domluvené jiný program (bohužel to byla i moje chyba, napsala jsem jim dost pozdě), jsem musela vymyslet něco jiného - ok, budu streamovat přímo odtamtud.

 

Objednali jsme tedy internet v Kanadě. Pak mi ale přišel email s informacemi o programu, který se týká press vstupů. Jak jsem již zmiňovala o pář řádků výše, letenky jsme sháněli opravdu na knap a byli jsme rádi, že je máme zařízené. V programu se ale psalo, že se rozhovory tento rok na den před začátkem akce a nebude tedy možné mluvit s hráči nebo komentátory během TI. Jenže já jsem měla naplánovaný přílet do Vancouveru na neděli kolem deváté večer. O možnost udělat rozhovory s hráči jsem tedy přišla.

 

Nicméně, celý ten měsíc jsem spekulovala o tom, jaké to bude s internetem, šance na kvalitní připojení jsem odhadovala tak na 50%. Když jsme dorazili do Kanady a zapojili jsme internet, všechno klapalo jak hodinky - LTE internet, co by měl zvládat vše jak měl. Oddechla jsem si, že je to super a že se už nemůžu dočkat, až se ráno probudím, zapnu stream a ukážu všem, jak to vlastně na TI vypadá z pohledu diváka.

 

Brzy se těšte na pokračování.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama