Začal první major sezóny MDL Chengdu Major
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Začal první major sezóny MDL Chengdu Major

Začal první major sezóny MDL Chengdu Major

NewMattress

NewMattress

18. 11. 2019 15:06

Ve dnech 16. - 24. listopadu se v čínském Chengdu odehraje první major sezóny, ve kterém se šestnáct týmů popere o celkovou dotaci 1 000 000 USD. Zároveň vzhledem k výši rozdělovaných DPC bodů a na základě předchozích zkušeností budeme schopni po turnaji odhadnout první kvalifikované na TI10!

Reklama

DPC sezóna již byla sice zahájena oficiálními kvalifikacemi na první turnaje sezóny, až nyní ale jde o opravdu pořádné peníze a hlavně i o možnost se s největší pravděpodobností kvalifikovat na TI10! Vždyť vítězný tým si mimo tučné sumy 300 000 USD (vyčleněné z celkového prizepoolu 1 000 000 USD) odnese také 4 850 DPC bodů, které by mu měly zajistit postup na TI10. Teoreticky by si postup mohly zajistit i týmy na 2. a 3. místě, které dostanou 3 000, respektive 2 100 DPC bodů. Vzhledem k tomu, že poslední sezónu stačilo k automatické kvalifikaci na TI19 1140 DPC bodů, lze předpokládat, že velkou šanci bude mít i tým na 4. místě (1 350 bodů). Nesmíme však zapomínat, že v letošním roce je celkový počet DPC bodů mírně navýšen kvůli přidání bodů pro DPC minory a do samotných kvalifikací. Každopádně vzhledem k neúčasti řady týmu z užší světové špičky (Team Secret, OG, Virtus.pro, PSG.LGD) se tak otvírá větší šance pro méně známé týmy, aby si v případě nečekaného úspěchu zajistily na začátku sezóny dobrou výchozí pozici v boji o T10.

 

Kompletní seznam týmů včetně jejich soupisek je k nalezení níže. I přes změny v sestavách patří k favoritům celého turnaje Evil Geniuses, Vici Gaming či TNC Predator. Na druhou stranu vzhledem k výše uvedenému se otevírá prostor pro týmy jako Gambit Esports, Invictus Gaming a další, které si v turnajích po TI19 počínaly velmi dobře.

 

Týmy byly rozděleny do skupin po 4, kdy dva první postoupí do upper bracketu vyřazovací části a týmy na 3. a 4. místě do lower bracketu.

 

Sestavy jednotlivých týmů:

Začal první major sezóny MDL Chengdu Major
i Zdroj: DOTA2.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama