M-Cat Cup ovládli Rozbíječi
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek M-Cat Cup ovládli Rozbíječi

M-Cat Cup ovládli Rozbíječi

Shovelmeister

Shovelmeister

9. 4. 2021 23:57

M-Cat Cup od nově založené organizace MindCat Esports probíhal od poloviny března téměř celý měsíc. Ve finále se utkaly celky Inaequalis.Rozbíječi a Lutea, z nichž prvně jmenovaný se mohl radovat z titulu.

Reklama

Turnaj pořádala organizace MindCat Esports, která vznikla teprve na začátku roku. Hlavní cenou v M-Cat Cupu byla finanční odměna v podobě 5 tisíc Kč, celkový prize pool tvořilo 10 tisíc Kč. Během celého měsíce měli hráči možnost soutěžit o prizepool v hodnotě 10.000Kč, který byl rozdělený mezi TOP3 týmy.

Diváci měli možnost sledovat celkem 63 hodin odstreamovaných utkání s komentářem a mezi jednotlivými zápasy mohli soutěžit o celkem 11 cen v hodnotě cca 3 000 Kč. Hlavní divácká cena (Arcana dle vlastního výběru) pak připadla na grandfinálovou Bo3 sérii mezi Rozbíječi a Luteou. O vítězi rozhodl jeden z nejnapínavějších Battle Royale soubojů v koulodráze, který jsme kdy měli.

Do turnaje se přihlásilo celkem 20 týmů, které pořadatelé rozdělili do čtyř skupin. Z každé skupiny postupovaly dva nejlepší do Upper Bracketu, další dva celky do Lower Bracketu a poslední vypadl. Nejlépe se ve skupinové fázi dařilo favoritům z týmů Rozbíječi, Young (Repre Gold), Lutea a Mindcat Esports.

M-Cat Cup ovládli Rozbíječi
i Zdroj: DOTA2.cz

Vyřazovací fáze probíhala ve formátu dvojité eliminace. Všechny zápasy kromě prvního a druhého kola Lower Bracketu se odehrály stylem Bo3. Horní částí pavouka prošli až do grandfinále Inaequalis.Rozbíječi, jimž se podařilo porazit IRANDOTO.WEAKER, Repre Gold a Luteu. Hráči z týmu Lutea ale zvládli finále Lower Bracketu proti týmu Brute, který prošel téměř celým spodním pavoukem. V odvetném zápase Rozbíječi vs. Lutea zvítězili s přehledem Rozbíječi 2:0.

M-Cat Cup ovládli Rozbíječi
i Zdroj: DOTA2.cz

"Ze strany diváků i zúčastněných jsme měli v průběhu turnaje několik připomínek, se kterými naprosto souhlasím, ale bohužel díky všemu, co se znenadání na scéně stalo, nešlo všemu vyhovět. Na podzimní kolo budeme jistě připravenější. Měli jsme samozřejmě i kladné ohlasy a spoustu poděkování za dobrý turnaj, kterých si moc vážím a velice mě těší. Pro nás je tento feedback velice důležitý, abychom mohli kvalitu stále zlepšovat.

Nejvíc si asi cením pozitivního ohlasu od IRANDOTO, jejichž největší obliba byla chodit na všechny streamy s cílem mít co nejvíce Kočičích granulek, které pak budou moct všechny vsadit proti domácímu týmu MINDCAT.

Myslím, že nejenom diváci, ale i hráči měli možnost poznat se s dalšími hráči či fanoušky (upřímně doufám, že během turnaji vzniklo nejedno nové přátelství) a snad i diváci měli dost zábavy i mimo Dotu videohru jako takovou.

Velice příjemným zjištěním pro mě bylo, že hráčům šlo nejvíc o to si zahrát, a že vlastně jde o to, aby se o průběh někdo staral. Všichni velice spořádaně plnili pokyny tak, aby pan AfroSirka mohli důkladně vyplňovat Liquipedii a vše bylo zaznamenáno.

Hlavním cílem bylo představit nejenom MINDCAT Esports jako nového hráče na scéně, ale také M-CAT CUP jako turnaj, jehož cíl byl, aby i papírově slabší týmy, které nejsou v roli favorita si měly možnost zahrát poměrně velkou část her i proti silnějším soupeřům a nabrali tak zkušenosti (tedy skupinová fáze + double elimination systém). Věřím, že i „volný“ formát, kdy si týmy samy dohadovali jednotlivé hry v play-off hráčům vyhovoval. Z tohoto důvodu máme v plánu v tomto trendu pokračovat a určitě se v podzimním kole můžou všichni tešit na o něco delší skupinovou fázi a o něco málo důmyslnější systém play-off.

Na závěr ještě jednou děkuji celému organizačnímu týmu MINDCAT, Lucie-AI, Slovenské parahokejové reprezentaci, komunitě diváku Mexxesse, Darerrisovi, Majkovi, AfroSirkovi, divákům a hráčům."

říká Václav “VasheCat” Stýblo, majitel organizace MindCat Esports.

Sestava Inaequalis.Rozbíječi

  1. Martin “Slawee” Chamuty
  2. Tomáš “Jojka” Medvec
  3. Martin “Fazuliak” Černuška
  4. Erik “Tsuky” Cendelín
  5. Jan “Paloky” Blažek
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama