nedelni-shrnuti-dota-se-hraje-i-ve-vezeni-nigma-vitezi-na-dota-pit-s2-eu-cis-nova-era-cyber-legacy-a-nejen-to
Článek Nedělní shrnutí: Dota se hraje i ve vězení, Nigma vítězí na Dota PIT S2 EU CIS, nová éra Cyber Legacy a nejen to

Nedělní shrnutí: Dota se hraje i ve vězení, Nigma vítězí na Dota PIT S2 EU CIS, nová éra Cyber Legacy a nejen to

Shovelmeister

Shovelmeister

2. 8. 2020 16:09

Tentokráte ve shrnutí uplynulého týdne zamíříme na Filipíny, kde se uspořádal Dota turnaj pro vězně. Dále se podíváme do Ruska, jež je domovskou zemí organizace Cyber Legacy, která obnovuje svou sekci. A v neposlední řadě si připomeneme velký úspěch týmu Nigma.

Reklama

Dota se hraje i ve vězení

Elektronický sport proniká i do většinové společnosti, což se týká i vězeňských dozorců. Ti si na Filipínách oblíbili Dotu a vzhledem k tomu, že i spousta trestanců si ráda zahraje, uspořádali pro ně turnaj. Hrají na starých počítačích Dotu Allstars, jelikož tato verze jejich oblíbené nevyžaduje připojení k internetu. Veřejnost tento krok hodnotí kladně a není vyloučeno, že se podobné akce budou opakovat.

Prize pool pro The International 10 překonává 30 milionů dolarů

Prodeje Battle Passu jsou letos opět rekordní a dokazuje to zejména rychlý růst finančních odměn pro soutěžící na The International 10. Hranici třiceti milionů dolarů se podařilo zdolat hlavně díky skvěle propracovaným Arcanám a výhodnému balíčku se spoustou úrovní a truhel. Překonáním této hranice se TI10 zapsal do historie jako druhý největší esportový turnaj, co se týče finančních odměn. S velkou pravděpodobností však překoná i loňský ročník a jeho absolutní rekord.

Nová sestava Cyber Legacy

Ruská organizace Cyber Legacy obnovuje svou Dota 2 sekci ve velkém stylu. Podařilo se jim získat Coomana, doposud sedícího na lavičce ve Virtus.Pro. Po Coomanově boku bude bojovat i Blizzy, rovněž neaktivní hráč. Ten však bude fungovat jen jako dočasná výpomoc. Tým doplní Magical, CemaTheSlayer a Bignum

Sestava

  1. Zaur "Cooman" Shakhmurzayev
  2. Idan "Magical" Vardanian
  3. Evgeniy "Blizzy" Ree
  4. Danil "Bignum" Shehovtsov
  5. Semion "CemaTheSlayer" Krivulya


Nigma po dlouhé době vítězí na turnaji

Současným vicemistrům světa se v poslední době moc nedařilo. Poslední výhru na turnaji zaznamenali v únoru na WePlay Tug of War: Mad Moon. Nyní se dokázali na Dota PIT S2 EU CIS probojovat Upper Bracketem a v napínavém finálovém zápase zdolat Alliance 3:2.

Turnaje se zúčastnili i Supream, Saberlight a BOOM, nikomu z nich však štěstí nepřálo. Ninjas in Pyjamas stejně jako Vikin.gg obsadili poslední příčku. Vikingové si za to však nemohli úplně sami, BOOMovi totiž v rozhodující hře proti FlyToMoon vypadl elektrický proud a jeho spoluhráči museli zápas vzdát a smířit se s brzkým odchodem z turnaje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama