Nejznámější komentátor opouští esport
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Nejznámější komentátor opouští esport

Nejznámější komentátor opouští esport

Shovelmeister

Shovelmeister

2. 7. 2020 18:53

Hvězdný komentátor Toby "Tobiwan" Dawson, který mnohokrát komentoval i finále The International, opouští kvůli obviněním ze sexuálního obtěžování komentování Doty 2 nadobro.

Reklama

V posledních dnech jsme byli svědky mnoha obvinění ze sexuálního obtěžování, nevyhnul se jim ani nejslavnější Dota 2 komentátor Tobiwan. Tři ženy otevřeně promluvily na Twitteru o jeho dřívějším nepatřičném chování a jeho fanoušci i kolegové ho ani přes jeho vyjádření nevzali na milost. Mezi jeho odpůrce se přidali i Owen "ODPixel" Davies a Austin "DotaCapitalist" Walsh. Ve svých tweetech velmi důrazně pronesli, že člověk, jakým je Tobiwan, nemá na scéně co dělat.

Máme právo používat svůj úsudek k tomu, abychom určili, s kým chceme být partneři, abychom udržovali scénu, co nejbezpečnější a přívětivou pro všechny.
Nikdo dosud nebyl odsouzen pouze za zprávy. Aby mohl jít do vězení, musel by se případ dostat k soudu.

Říká Owen "ODPixel" Davies.

Ve svém závěrečném prohlášení Tobiwan uvedl, že si při rozhodování dal na čas, zejména kvůli tlaku komunity. Pohoršuje se nad způsobem, jakým byla zdevastována jeho pověst. Obvinění byla přijata jako fakt, i přes absenci některých důkazů. Komentátor se domnívá, že by dané incidenty měly být řešeny soudně, a zároveň tvrdí, že nespáchal žádný zločin.

Pro jeho fanoušky je jednoznačně nejsmutnější zprávou jeho definitivní odchod z esportové scény, na kterou se dle svých slov už nikdy nevrátí. Jako symbol kapitulace si změnil na Twitteru jméno na "Inactive". Ačkoli už Toby z komunity odešel, jeho hlášky "Black Hole!", "It´s a disastah!" nebo "Ah fu, you thief in the night!" budou navždy s námi, přestože byly smazány i z Battle Passu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama