vERuNdA na TI #3 - Průběh turnaje
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek vERuNdA na TI #3 - Průběh turnaje

vERuNdA na TI #3 - Průběh turnaje

verunda

verunda

12. 9. 2018 15:18

Závěrečný blog o tom, jak bylo na The International.

Reklama

vERuNdA na TI #3 - Průběh turnaje
i Zdroj: DOTA2.cz
Následující dny probíhaly velmi podobně, jako ten první, o kterém jsem psala v předchozím článku. Zkoušeli jsme nový internet - nefungoval, další den jsme zkusili jinak nastavený internet - nefungoval, koupili jsme nový internet - také nefungoval. Připojení bylo tak slabé, že nebylo možné streamovat na twitchi ani na facebooku. Byla jsem tedy odkázaná na instastories. Na druhou stranu i o ně byl velký zájem.

 

Hned druhý den při vstupu do arény mě oslovil filipínský komentátor, který mimo jiné je známý hláškou "normalin normalin" přímo v dotě, Aldrin Paulo Pangan. Ptal se na klasické věci, jestli koukám na Dotu atd., a tak jsme se dali do řeči. Ptal se, jestli se mi líbí ty hlášky normalin normalin (až v tu dobu mi začalo docházet, že mluvím s někým známějším), kde jsem mu odpovídala více obsáhleji. Po chvilce zjištění že streamuji v ČR a že jsem přijela z takové dálky, mě chtěl vzít na místa, kam jsem si nikdy nemyslela, že se podívám (na nějaké after party s týmy, ke hráčům do boxu atd). Vyfotili jsme se spolu a dal na sebe kontakt, abychom se pak našli (musel jít komentovat). Asi dva zápasy jsem tedy viděla z boxu pro tým Mineski a TNC. V boxu pro TNC jsem se dala do řeči s lidma, kteří stojí nad tím vším. Bavili jsme se o Dotě u nás, u nich atp.

 

vERuNdA na TI #3 - Průběh turnaje
i Zdroj: DOTA2.cz

Od třetího dne se nic nezměnilo.  Zkusila jsem stream - nešel. Točila jsem tedy instastories, koukala na zápasy, hledala některým lidem merch, který jsem jim chtěla dovézt a snažila se dostat do hlavní kamery (kde jsem byla vidět několikrát). Z boxu jsem sledovala hry jen některé dny, občas jsem to odmítala.

 

Čtvrtek byl o něco zajímavější - začali se sjíždět cosplayeři. A v pátek, protože bylo vyhlášení, jich účastníci TI viděli nejvíc. Snažila jsem se vyfotit všechny cosplayery, které jsem našla, na Instagram a postovala jsem je tam i s odkazem přímo na ně (mám je uložené, takže kdo neviděl, může se podívat).

 

Na Instagramu mě kontaktoval i český výherce celé cosplay soutěže TanakhT (kterého můžete podpořit na Twitteru nebo Facebooku), se kterým jsme se bohužel nemohli sejít, protože on neměl internet a jak jsem zmiňovala, celá akce byla dost hektická a na nějaké srazy prostě nezbyl čas.

 

Secret shop byl doplněn snad jen jednou a to v úterý nebo středu. Od té doby se veškeré zboží už jen vyprodávalo. Ani na finále, na které přijela spousta nových lidí, se nedoplnilo, nebo to alespoň nebylo poznat. Secret shopů bylo k dispozici celkem šest. Dle mého nebylo o co stát, na valve shopu toho nakoupíte z mnohem většího výběru.

 

vERuNdA na TI #3 - Průběh turnaje
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Pro ty z vás, kteří se chystají jet příště, zmiňuji, že "swag bag" dostal každý za každý svůj lístek. Pokud jste tedy zavítali na celý týden turnaje, měli jste lístky dva - dva swagbagy. Valve tuhle pozornost pro návštěvníky rozdávalo už minulé ročníky TI.

 

S cosplayerem TanakhTem jsme se potkali až po VIP after party, pouze pro hráče, management týmů apod. Jelikož jsem celé finále seděla v TNC boxu se známou filipínskou streamerkou Biancou a s dalšími, pozvali mě na tuto akci, kam nakonec (klasičtí filipínci) nepřišli. Na party jsem ale potkala další úžasné lidi, kteří dorazili z Toronta (jeden z nich má domluvený coaching s trenérem OG a chystá se na pro scénu). S nimi jsme ulicemi Vancouveru došli na after party, která právě končila. Tam jsem se potkala s několika hráči (před vstupem, já neměla vtup na VIP akci). Mluvila jsem jen se CCnC (opět jen díky tomu, že mě k tomu přinutil jeden z těch lidí, které jsem potkala přes týden). Ten říkal, že je spokojený s tím jak se umístili.


vERuNdA na TI #3 - Průběh turnaje
i Zdroj: DOTA2.cz

 

áči se vždy mezi hrami připravovali na hotelu a hráli Dotu, nebo řešili taktiky. V boxech (ve kterých jsem byla) se nikdo nezdržoval. Za celou dobu v boxech jsem potkala pouze jediného hráče. Častěji se mi stávalo, že jsem na hráče narazila ve výtahu, který byl přístupný všem (info skoro o každé prkotině, co se tam stala, jsem pravidleně uploadovala na svůj instagram).

TI jako takový pro mě byl nezapomenutelný zážitek. Přála bych každému vidět tak velkou akci na vlastní kůži. I když pojedete sami, nebojte se, vždy najdete lidi, se kterými se tam můžete dát do řeči!

 

vERuNdA na TI #3 - Průběh turnaje
i Zdroj: DOTA2.cz


Na druhou stranu si myslím, že třeba ESL má možnosti pro press vyřešené lépe. Jako press jsem neměla v průběhu akce moc aktivit navíc. ESL dává jako organizátor možnost novinářům vyzpovídat hráče i během akce. 

 

Děkuji všem, kteří si našli čas si přečíst moje "blog" články z TI. Nikomu jsem neslibovala že nějaké napíšu, ale přišlo mi správné alespoň sepsat, jak to tam z pohledu diváka může vypadat. Kdyby vás cokoliv ještě zajímalo (a předem upozornuji, že nevhodné komentáře budou smazány), napiště to do komentářů, ráda odpovím.


vERuNdA na TI #3 - Průběh turnaje
i Zdroj: DOTA2.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama