Analýzy zápasů prvního kola lower bracketu The International 2024
i Zdroj: Valve
Novinka Analýzy zápasů prvního kola lower bracketu The International 2024

Analýzy zápasů prvního kola lower bracketu The International 2024

Shovelmeister

Shovelmeister

Pojďme se podívat na to, jak by mohla skončit utkání v prvním vyřazovacím kole play-off. Zápasy proběhnou všechny po sobě 9. září a turnaj opustí hned 4 týmy.

Reklama

Talon Esports vs. BetBoom Team

Ruský tým BetBoom je v tomto duelu jasným favoritem. Během roku se mu dařilo tak dobře, že si vysloužil přímou pozvánku od Valve, a to hlavně díky několika medailím na předních světových turnajích a 5.-6. místě na Riyadh Masters, aktálně nejlépe dotovaném turnaji světa. Nepříliš dobré umístění ve skupině by se tak dalo přisoudit spíše nervozitě, schopnosti hráčů BetBoom Team jsou nezměrné.

Naopak Talon Esports na světové scéně moc vidět nebyli, drželi se spíše na asijských turnajích, ani tam se jim ale nedařilo. Nemohou se pochlubit žádným medailovým umístěním na prestižním turnaji, dařilo se jim jen v kvalifikaci na TI, což je pro ně jistě velkou útěchou. Ačkoli je tým plný zkušených hráčů, na BetBoom by stačit ani zdaleka neměli.

Tip redakce: BetBoom Team 2:0

1win vs. Team Zero

1win je tým plný mladých talentů východoevropské scény a očekávání od něj nejsou příliš vysoká. Během roku se účastnili spíše menších turnajů a vrcholem sezóny pro ně bylo druhé místo na Elite League Season 2, kde jen těsně podlehli týmu Liquid. Na The International zatím nezaznamenali žádnou vyhranou sérii a pravděpodobně to tak i zůstane.

Team Zero je v tomto duelu jasným favoritem, zejména díky zkušenému carry hráči s přezdívkou Erica, dříve poyoyo, který má zkušenosti z Majorů i The International z doby jeho působení v Vici Gaming. Naposledy sice překvapivě podlehli týmu Aurora 1:2, v nadcházejícím utkání by si ale hravě měli Číňané spravit chuť.

TIP redakce: Team Zero 2:0

Beastcoast vs. Heroic

Derby dvou jihoamerických celků není sice nejprestižnějším zápasem, zato může nabídnout vyrovnané utkání. Ani jeden z týmů se neřadí mezi jasné favority, vzhledem k posledním výkonům by se ale dalo říci, že by měli mít lehce navrch Heroic. Beastcoast sice dokázali vzít mapu silnému týmu Falcons, jejich výkony ve skupinové fázi byly ale propadák, což dokazuje skóre 0-6. Heroic se dařilo lépe ve skupinách a jejich momentální forma je o poznání lepší, napínavé utkání by tak měli zvládnout.

Tip redakce: Heroic 2:1

Team Spirit vs. G2xIG

Team Spirit, vítězové ročníků The International 2021 a 2023 se velmi překvapivě octli ve spodní části pavouka už takto brzy. Ve skupinové fázi naprosto dominovali se skóre 6-0, poté ale nezvládli porazit papírově o hodně slabší nouns. Nicméně je to pětice extrémně zkušených hráčů, kteří zvládnou hrát pod tlakem a na turnaji není tým, který by nebyli schopni porazit.

Čínská organizace G2xIG má soupisku plnou hvězd, například carry hráče Monet nebo supporta xNova. Nicméně během roku tým nepodával nijak oslňující výkony a nejlepším výsledkem pro něj bylo 4. místo na PGL Wallachia Majoru. Ve skupině B obsadili až třetí příčku a následně podlehli Gaimin Gladiators 1:2.

Pokud Team Spirit něco nerozhodí, měli by si s G2xIG poradit, zadarmo vítězství ale rozhodně nedostanou.

Tip redakce: Team Spirit 2:1

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama