Preview turnaje BetBoom Dacha Dubai 2024
i Zdroj: BetBoom/Fissure
Esport Článek Preview turnaje BetBoom Dacha Dubai 2024

Preview turnaje BetBoom Dacha Dubai 2024

Michal Glückselig

Michal Glückselig

3. 2. 2024 11:50

První prvoligový turnaj v roce 2024 je už téměř za dveřmi a tak je na čase blíže si představit jeho formát a účastníky.

Reklama

Formát turnaje

BetBoom Dacha Dubai 2024 je prvním prvoligovým turnajem, kterého se v rámci letošního roku dočkáme. Ve hře je celkem 23 miliónů korun, o které se utká pět celků ze světové špičky napříč všemi regiony, doplněných o sedm dalších týmů, které obdržely přímou pozvánku. Dvanáct sestav bude muset nejprve projít skupinovou fází, kde se každá ze skupin skládá z šesti týmů. Dva nejhorší celky z každé skupiny se s turnajem rozloučí. Zbylých osm týmů pak čeká playoffs, do kterého budou nasazeny podle jejich výkonů ve skupině. Všechny celky přitom budou začínat v horní části pavouka, každá sestava tak do této fáze vstoupí s možností jednou chybovat.

Skupina A

Preview turnaje BetBoom Dacha Dubai 2024
i Zdroj: liquipedia.net

Ve skupině A bychom se díky jejímu nalosování neměli dočkat žádných větších překvapení. Dvě nepostupová místa by totiž dle papírových předpokladů měli zaujmout jihoasijští Aurora a čínští LGD Gaming. U prvního týmu z této dvojice by měla hrát faktor slabá síla jihoasijského regionu, u LGD naopak nedostatečná herní forma, se kterou se tato bývalá čínská jednička již delší dobu potýká.

Jasnými favority skupiny jsou naopak západoevropští Gaimin Gladiators, kteří si z posledního prvoligového turnaje odnesli druhé místo a dlouhodobě patří ke světové špičce. Dalším ze silných týmů jsou i Liquid, jejichž forma je ovšem často zejména během skupinové fáze kolísavá a nelze tak s jistotou říci, jakou nohou vkročí právě do tohoto turnaje. 

Druhé místo ve skupině by jim tak mohli vyfouknout východoevropští Virtus.Pro. Ti sice za poslední dobu nedosáhli žádného hmatatelného úspěchu a často jsou díky BetBoom a Spirit jakožto třetí nejlepší tým svého regionu přehlíženi, rozhodně je ale nelze podcenit. To samé platí i o Falcons, nejzajímavější tým pro domácí fanoušky, neboť jej reprezentuje slovenský hráč Oliver “Skiter” Lepko. Od této sestavy sice nikdo neočekává, že by mířila na výhru celého turnaje, slušné místo ve skupině ale zcela jistě uhraje.

Skupina B

Preview turnaje BetBoom Dacha Dubai 2024
i Zdroj: liquipedia.net

Skupina B je svou skladbou o něco zajímavější. Mezi papírově nejslabší týmy zde patří západoevropští OG, společně se severoamerickými Nouns, nelze však vyloučit že do turnaje vstoupí s formou, která tyto předpoklady zlomí. Zejména OG, kteří prošli svými domácími kvalifikacemi bez ztráty jediné mapy, se mohou stát černým koněm celého turnaje.

Na vrcholku skupiny by pak měli stát východoevropští Spirit a čínští Xtreme Gaming. Zatímco Spirit zvítězili na posledních třech prvoligových turnajích kterých se zúčastnili, tým Xtreme Gaming obohatily posily v podobě třech hráčů Azure Ray, šampionů ESL One Kuala Lumpur. Ani současná sestava Azure Ray by nicméně neměla zaostávat a společně s východoevropskými BetBoom zabojovat o přední příčky ve skupině. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama