Obhájci titulu balí kufry, Číňané se radují
i Zdroj: Dota2TI Flickr
Článek Obhájci titulu balí kufry, Číňané se radují

Obhájci titulu balí kufry, Číňané se radují

Shovelmeister

Shovelmeister

Team Spirit, dvojnásobní šampioni The International, zažili v letošním ročníku hořké zklamání, když byli vyřazeni svými čínskými rivaly z Xtreme Gaming. V napínavé sérii, která začala vítězstvím Spiritu, dokázal čínský tým otočit vývoj zápasu a po skvělém výkonu Wang „Ame“ Chunyu, který dominoval s Medusou, poslal obhájce titulu domů. Xtreme Gaming se tak stali jediným čínským týmem v hlavní fázi turnaje.

Reklama

Ve světě Dota 2 je The International jedním z nejprestižnějších turnajů, a 13. ročník přinesl mnoho vzrušujících momentů. Ovšem největší šok pro fanoušky přišel, když tým Team Spirit, obhájci titulu a dvojnásobní mistři světa, byli vyřazeni z turnaje svými rivaly z Číny, týmem Xtreme Gaming. Série byla napínavá od začátku do konce, když oba týmy ukázaly, že jsou připraveny bojovat o každý centimetr herní mapy.

V první hře se Team Spirit ujali vedení, když jejich hráči dokázali plně využít své hrdiny. Illya „Yatoro“ Mulyarchuk se ujal hrdiny Luna, zatímco jeho dlouholetý rival Wang „Ame“ Chunyu, vsadil na Muertu. Začátek zápasu byl vyrovnaný, ale postupně se Xtreme dostali do mírné výhody v počtu zabití i v získaném zlatu. Přestože Xtreme ovládli důležité boje, Team Spirit zůstali soustředění a dokázali se v klíčových momentech vrátit do hry, především díky skvělému využití Dragon Knighta. Druhá Roshanova smrt ve 33. minutě mohla rozhodnout o výsledku hry ve prospěch Číňanů. Xtreme získali Aegis a velkou ekonomickou výhodu. I přes tuto ztrátu dokázal Team Spirit odvrátit útok na jejich základnu a v závěrečných minutách první hry převzít otěže zápasu, čímž získali první vítězství v sérii.

Druhá hra přinesla odhodlaný návrat Xtreme. Po draftu, kde si zajistili hrdiny Tusk, Luna a Visage, dokázali naprosto ovládnout hru a Team Spirit nedali šanci se vzpamatovat. Za pouhých 26 minut zdecimovali soupeře a vyrovnali sérii na 1:1. Tato drtivá porážka evidentně otřásla psychikou Team Spirit, kteří se v poslední hře nedokázali vzchopit.

Ve třetí, rozhodující hře se Yatoro rozhodl pro svého oblíbeného hrdinu Terrorblade, ale Xtreme znovu dominovali díky brilantnímu výkonu Ameho s Medusou. Jejich schopnost udržet vysoké tempo hry a tlačit na soupeře se ukázala jako klíčová a Team Spirit, kteří se snažili zvrátit situaci, nakonec podlehli.

Eliminace Team Spirit znamená, že naděje na zisk třetího titulu na The International pro ně definitivně zhasla. Naopak Xtreme Gaming se stali jediným čínským týmem, který se probojoval do hlavní fáze turnaje. Čína tak má stále své zastoupení a šanci na zisk trofeje. Obzvláště pro Ameho by to bylo skvělé završení úspěšné kariéry. Právě on si již dvakrát ve finále TI zahrál, pokaždé ale prohrál nejtěsnějším možným způsobem - 2:3.

Kapitán Team Spirit, Yaroslav „Miposhka“ Naidenov, v rozhovoru po zápase přiznal, že jejich neúspěch pramenil z několika taktických chyb, které udělali již v průběhu skupinové fáze, a které je následně dostaly do spodního pavouka. Přesto vyjádřil hrdost na výkon svého týmu a slíbil, že se vrátí silnější. Ocenil také herní metu, ve které se cítí dobře, ale uznal, že na The International nebyli schopni přinést své nové strategie, které se jim osvědčily na Riyadh Masters.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama