Falcons vyřadili BetBoom, Skiter má stále šanci na druhý titul
i Zdroj: DOTA2.cz
Esport Článek Falcons vyřadili BetBoom, Skiter má stále šanci na druhý titul

Falcons vyřadili BetBoom, Skiter má stále šanci na druhý titul

Shovelmeister

Shovelmeister

V eliminačním souboji na TI 2024 triumfovali západoevropští Falcons nad BetBoom Teamem a potvrdili tak svou letošní dominanci. Výhra 2-0 zajišťuje Falcons postup mezi elitní šestku, zatímco BetBoom končí turnaj s 7.–8. místem.

Reklama

Boj o Aegis of Champions na The International 2024 se pořádně rozjíždí. Dnes odstartoval finálový prodloužený víkend třetím kolem spodní části pavouka. V úvodním zápase v kodaňské Royal Areně západoevropští giganti Team Falcons porazili východoevropský BetBoom Team 2-0, čímž potvrdili roli favorita.

Týmy Falcons a BetBoom se letos utkaly již devětkrát, přičemž Falcons dominovali ve všech sedmi sériích na tři nebo více her. Ani na TI 2024 tomu nebylo jinak. Falcons opět porazili BetBoom už ve skupinové fázi a získali první místo ve Skupině C. BetBoom mezitím museli do spodní části pavouka poté, co podlehl Team Liquid.

V play-off se Falcons nejprve střetli s Tundra Esports, kterým podlehli 0-2, ale v následné eliminačním utkání proti 1win zvítězili přesvědčivě 2-0 a postoupili do nejdůležitější části turnaje.

V prvním zápase série si BetBoom vybrali ranged damage sestavu s hrdiny jako Windranger pro carry hráče Nightfall a Nature's Prophet pro midlanera gpk, ale Falcons odpověděli kompozicí plnou magického poškození a crowd controlu. Malr1ne na Sand Kingovi zcela ovládl hru a velkým dílem přispěl k drtivé výhře 26-4.

Druhý zápas vypadal nadějněji pro BetBoom, když Nightfall na Meduse a gpk na Storm Spiritovi táhli svůj tým do pozdní fáze hry. I přes silnou obranu a chvílemi brilantní výkony, jako Nightfallův Triple Kill u Roshanova doupěte, však Falcons nakonec opět zvítězili. Klíčovým momentem bylo získání Divine Rapieru po mrtvé Meduse, která byla v danou chvíli nejsilnější postavou na mapě. Ta sice zvládla koupit ještě jeden, hru ale zvrátit nedokázala.

Falcons tak postoupili mezi nejlepších 6 týmů světa a zajistili si odměnu převyšující 88 tisíc dolarů. V dalším zápase finálového víkendu je čeká souboj proti poraženému ze zápasu v horní části pavouka mezi Team Liquid a Cloud9. BetBoom se loučí s turnajem na 7.–8. místě a odnáší si více než 63 tisíc dolarů.

Sestava Falcons

  1. Oliver “Skiter” Lepko
  2. Stanislav “Malr1ne” Potorak
  3. Ammar “ATF” Al-Assaf
  4. Andreas “Cr1t-” Nielsen
  5. Wu “Sneyking” Jingjun
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama