Team Liquid jsou prvními finalisty TI 2024
i Zdroj: DOTA2.cz
Esport Článek Team Liquid jsou prvními finalisty TI 2024

Team Liquid jsou prvními finalisty TI 2024

Shovelmeister

Shovelmeister

Team Liquid se stává prvním finalistou The International 2024 po vítězství nad Gaimin Gladiators. Po tvrdém boji ve dvou hrách, kdy GG nedokázali využít své tradiční strategie, si Liquid odnáší výhru 2:0 a přímý postup do finále. Finálový souboj slibuje další nezapomenutelné momenty, kdy bude Team Liquid usilovat o titul šampionů nejprestižnějšího turnaje světa.

Reklama

The International 2024 se blíží svému konci a Team Liquid je prvním finalistou po ohromujícím vítězství nad Gaimin Gladiators. Série mezi těmito dvěma týmy byla velmi ostře sledovaná, protože mezi týmy panuje velká rivalita. Liquid ukázali, že tentokrát mají navrch, když vyhráli 2:0.

Team Liquid, který letos vyměnil Ludwiga "zai" Wåhlberga za Neta "33" Shapiru, se v předchozích zápasech setkával proti Gaimin Gladiators s obtížemi, zejména ve finálových sériích. GG doposud získali řadu vítězství na klíčových turnajích, jako byly Riyadh Masters či Lima Major. Ovšem tento souboj v rámci TI2024 měl zcela jiný scénář.

V první hře si Team Liquid zajistil hrdinu Doom pro 33, zatímco Gaimin Gladiators zvolili nečekaného Clinkze pro carry hráče Dyrachyo. Liquid převzal iniciativu a i přes několik momentů, kdy GG drželi Aegis, nedokázali svůj herní plán prosadit. Hra se protáhla na 46 minut, což byla pro kompozici hrdinů GG smrtící délka, a Liquid si odnesl první výhru.

Jednou z klíčových věcí v této sérii byla herní strategie Team Liquid. Zatímco v minulosti měli GG tendenci dominovat ve pokročilých fázích velkých turnajů s rychlými a jednoznačnými zápasy, nyní ukázali, že jsou schopni hrát trpělivě a čekat na chyby soupeře. To se projevilo zejména v první hře, kdy GG ztratili iniciativu v pozdní fázi zápasu a Liquid dokázali dokonale využít každé příležitosti.

Druhá hra byla jednostranná záležitost. 33 měl sice obtížný začátek se svým Visage, ale Team Liquid nenechal nic náhodě a hru rychle uzavřel. Výsledek 2:0 posunul Liquid do finále TI2024, kde budou mít šanci znovu bojovat o titul, který dříve získala sestava okolo Kurokyho v roce 2017. Tento úspěch je pro Liquid o to sladší, že porazili svého dlouholetého rivala, který jim v předchozích finále často bral vítězství. Nyní mají před sebou poslední výzvu – stát se šampiony The International 2024. O tom, kdo se s nimi ve finále utká, se rozhodne v neděli dopoledne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama