Skiter končí, Topson míří na historický třetí titul: Tundra ovládla den s dalším vítězstvím 2:0
i Zdroj: Esports World Cup
Esport Článek Skiter končí, Topson míří na historický třetí titul: Tundra ovládla den s dalším vítězstvím 2:0

Skiter končí, Topson míří na historický třetí titul: Tundra ovládla den s dalším vítězstvím 2:0

Shovelmeister

Shovelmeister

Verze 4: Team Falcons po úspěšné sezóně narazili na nezdolatelnou překážku jménem Tundra Esports. Navzdory statečnému boji musel Skiterův tým přijmout porážku, zatímco Topsonova mise získat třetí titul na The International je na dosah.

Reklama

Po suverénních výkonech, kdy Tundra Esports porazili Xtreme Gaming a Team Falcons přehrál Cloud9, se oba týmy setkaly v klíčovém zápase spodní části pavouka na The International 13. Tato série byla třetím vzájemným střetnutím obou týmů v tomto roce, což jen přidalo na dramatičnosti tohoto duelu.

Oba týmy už měly za sebou vítězství ve svých předchozích zápasech během dne a vstupovaly do této bitvy s obrovským sebevědomím. Tým Falcons si zajistil úspěšnou sezónu, kdy dokázal dominovat na několika turnajích, včetně vítězství nad Tundrou na ESL One Birmingham 2024 a Riyadh Masters. Nicméně v rámci The International to bylo jiné – Tundra už jednou Falcons smetla v úvodním kole upper bracketu. Tentokrát trenér Tundry, David "MoonMeander" Tan, před zápasem prohlásil: „Chceme Falcons dát ochutnat jejich vlastní medicínu,“ a tato prorocká slova se v průběhu série naplnila.

První hra: Lone Druid a Topsonův nečekaný tah

Tundra vstoupila do první hry se silnou strategií, když sáhla po Lone Druidovi, jednom z nejsilnějších hrdinů současné mety. Carry hráč Pure je považován za specialistu na tohoto hrdinu, což naznačovalo jasný plán Tundry od začátku. Falcons zareagovali BristleBackem, což bylo pokusem čelit rychlým útokům Tundry. Zásadní zvrat v zápase však přišel při posledním picku Tundry – Topson si vybral Vipera, hrdinu, kterého běžně nehraje, protože ho považuje za „nudného“. Tento tah však překvapil nejen soupeře, ale i fanoušky, protože Viper se stal klíčovým faktorem v úspěchu Tundry.

I přes bojovnou snahu Falcons, kteří dokázali držet krok s Tundrou během velké části hry, se ukázalo, že Lone Druid v kombinaci s Topsonovým Viperem je příliš silný. Medvěd ovládl mapu a postupně drtil obranu Falcons. Přestože Falcons zkoušeli různé strategie, MoonMeander měl pravdu, když předpověděl: „Pure je LD specialista, takže… jasná výhra.“

Zatímco Pure exceloval na Lone Druidovi, klíčovým hráčem byl také Matthew "Whitemon" Filemon, který na své Enchantress hrál fenomenálně a stal se hrdinou prvního zápasu. Jeho podpůrná hra a schopnost kontrolovat mapu vytvořila dostatečný prostor pro ostatní hrdiny a vítězství Tundry.

Druhá hra: Skiterův risk s Clinkzem a Topsinova cesta za třetím titulem

Druhá hra byla ještě napjatější. Tundra znovu zvolila agresivní přístup, když si vybrala Snipera, jednoho z nejoblíbenějších hrdinů současné doby. K tomu si opět zvolili Enchantress, což znovu naznačovalo jejich záměr dominovat kontrolou mapy rychlými útoky. Falcons odpověděli riskantním výběrem Clinkze pro Olivera "Skiter" Lepka, přičemž jejich strategie se soustředila na rychlé pohyby a útoky v zadních řadách nepřátelského týmu.

Bohužel pro Falcons, Clinkz nebyl schopen naplnit očekávání. Ačkoli hra byla velmi vyrovnaná a po většinu času to vypadalo, že Falcons mají šanci zvrátit průběh, Tundra opět dokázala najít mezery ve hře Falcons a opakovaně potrestat Skitera za jeho odvážné akce a pohyby po mapě. Tato hra byla skutečně na ostří nože, ale v závěru dne Tundra znovu triumfovala.

Falcons se loučí se čtvrtým místem, Topson útočí na rekord

Pro tým Falcons, který měl velmi úspěšnou sezónu, je čtvrté místo na TI13 velkým zklamáním. Po tak silném roce by se jistě rádi viděli ve finále, ale ani cena 152 744 dolarů nezhojí hořkost jejich porážky. Skiter se s turnajem loučí po skvělých výkonech, ale s vědomím, že jeho poslední pick Clinkze nevyšel podle očekávání.

Na druhé straně, Tundra Esports se může těšit na další zápas a minimálně třetí místo na turnaji. Velkým příběhem však zůstává Topson, který má nyní šanci zapsat se do historie jako první hráč, který získá třetí titul na The International. Martin "Saksa" Sazdov má šanci získat svůj druhý titul, přičemž by se stal jedním z mála hráčů, kteří vyhráli TI jako stand-in.

Turnaj pokračuje zítra, kdy Tundra Esports nastoupí proti Gaimin Gladiators ve finále spodní části pavouka, respektive boji o grandfinále, kde již čeká tým Liquid.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama