Představení finalistů TI 2024: Team Liquid vs. Gaimin Gladiators
i Zdroj: DOTA2.cz
Esport Článek Představení finalistů TI 2024: Team Liquid vs. Gaimin Gladiators

Představení finalistů TI 2024: Team Liquid vs. Gaimin Gladiators

Shovelmeister

Shovelmeister

Představení nejlepších Dota 2 týmů současnosti - historie, výkony v sezóně a cesta do finále.

Reklama

Team Liquid

V roce 2023, po skončení turnaje The International 2023, oznámil hráč MATUMBAMAN svůj odchod z kompetitivní scény. Následně Team Liquid podepsal smlouvu s hráčem Nisha, který dříve hrál za Team Secret. Tato nová soupiska se rychle zapletla do rivality s týmem Gaimin Gladiators, s nímž se v průběhu roku několikrát střetla. Team Liquid však po většinu sezóny skončil na druhém místě, když v několika velkých finále prohrál právě proti Gaimin Gladiators. Přesto se jim podařilo získat dostatek DPC bodů pro přímou kvalifikaci na The International 2023, kde však obsadili pouze 6. místo po další prohře s jejich rivaly.

Rok 2024 přinesl další významné změny. Podobně jako MATUMBAMAN, oznámil i zai po The International 2023 svou pauzu od kompetitivního hraní na dobu neurčitou. Team Liquid na tuto změnu reagoval podpisem smlouvy s hráčem 33, který se zároveň stal kapitánem týmu. 33, společně s trenérem Blitzem, nyní hlavně zodpovídají za draftování v nové sezóně.

Během sezóny se TL podařilo získat řadu medailí z prestižních turnajů, jako jsou Riyadh Masters, BetBoom Dacha Dubai nebo Elite League Season 2. Na The International tak dostali přímou pozvánku, a to více než právem.

Ve skupině D obsadili druhé místo a díky výhře nad BetBoom Team se dostali do horní části pavouka. Následně zdecimovali Xtreme Gaming, Cloud9 a své hlavní rivali z Gaimin Gladiators 2:0, což jim zajistilo místo ve finále. Možnost zabojovat o Aegis of Champions tak organizace získala po sedmi letech. V roce 2017 turnaj ovládla sestava ve složení MATUMBAMAN, Miracle, Mind_Control, GH a Kuroky.

Sestava Team Liquid

  • Michael “Micke” Vu
  • Michal “Nisha” Jankovski
  • Neta “33” Shapira
  • Samuel “Boxi” Svahn
  • Aydin “Insania” Sarkohi

Gaimin Gladiators

V roce 2022 Gaimin Gladiators vsadili na sestavu Team Tickles – dyrachyo, BOOM, Ace, tOfu, Seleri a trenéra ImmortalFaith. Tento krok se ukázal jako klíčový, když tým ihned zazářil vítězstvím nad Team Liquid v regionálním finále WEU DPC. Tím začala jejich rivalita s Liquid, která se táhne až dosud. Na Stockholm Major se umístili na čtvrtém místě a na The International 2022 předvedli solidní výkon.

Před sezónou 2022-2023 se Gladiators rozhodli pro změny – midlanera BOOMa nahradil Quinn a novým trenérem se stal Cy-. Tato změna přinesla nevídané výsledky. Gaimin Gladiators ovládli Dota 2 scénu, když vyhráli tři Majory za sebou – Lima, Berlin a Bali. Všechny tyto turnaje zakončili vítězstvím nad Team Liquid, čímž si vysloužili status prvního týmu od OG, který dosáhl takového triumfu. Na TI se jim také velmi dařilo, což dokázalo druhé místo, kde nestačili pouze na tým Spirit.

V letošní sezóně GG rovněž dominovali, díky čemuž si vysloužili i přímou pozvánku na The International. Hlavními úspěchy GG se stalo druhé místo na DreamLeague S23 a triumf na Riyadh Masters, nejlépe finančně ohodnoceném turnaji roku. Na TI navázali na nepříliš povedenou skupinovou fázi vítězstvím nad G2xIG a následně prošli upper bracketem až do finále, kde nestačili na Team Liquid. Následně po nervy drásající sérii přemohli Tundra Esports a vymohli si odvetu proti TL, která tentokrát bude na tři vítězné mapy.

Sestava Gaimin Gladiators

  • Anton “Dyrachyo” Skhredov
  • Quinn “Quinn” Callahan
  • Marcus “Ace” Hoelgaard
  • Erik “Tofu” Engel
  • Melchior “Seleri” Hillenkamp

Celé finálové utkání budete moci sledovat s česko-slovenským komentářem od 15:30.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama