Alliance dává šanci novým hráčům, aniž by propouštěla svou současnou sestavu
i Zdroj: Alliance
Esport Článek Alliance dává šanci novým hráčům, aniž by propouštěla svou současnou sestavu

Alliance dává šanci novým hráčům, aniž by propouštěla svou současnou sestavu

Michal Glückselig

Michal Glückselig

28. 11. 2023 12:00

Alliance se ani tento rok nepodařilo napravit neúspěchy, se kterými se již několik let potýká. Pro vytvoření své nové sestavy se tedy rozhodla pro novou strategii.

Reklama

Pád z výšin

Alliance, jméno týmu, které je úzce spojeno s Dota 2 esportem jakožto výherce třetího The International a také vynálezce split push taktiky, jenž je často označována jako “krysaření”. Ačkoli nešlo o jediný úspěch, kterým by se Alliance zapsala do historie Dota 2 esportu, s postupem času začala tato prestižní západoevropská organizace postupně upadat.

 Krátkodobý návrat na vrchol v roce 2021 sice vypadal slibně, pak ale přišel historický pád, kdy se Alliance vůbec poprvé propadla do druhé divize Dota Pro Circuit a ztratila tak možnost soutěžit v prvoligové sféře. V průběhu let 2022-23 se tak švédská organizace snažila prostřídat hned několik sestav, přičemž jejich dres na chvilku oblékal i český midař Ondřej “Supream” Štarha. Snaha ale byla marná, ba naopak, Alliance postupně přestala stačit i na druholigové týmy a z Dota Pro Circuit kompletně vypadla.

Dota Pro Circuit byl sice tento rok zrušen, vypadnutí, společně s neschopností kvalifikovat se na ESL One Kuala Lumpur, ale přesto vneslo jasnou zprávu do tábora Alliance. Ani současné sestavě se nepodařilo vrátit švédskou organizaci zpět na vrchol a musí tedy dojít ke změnám.

Alliance dává šanci novým hráčům, aniž by propouštěla svou současnou sestavu
i Zdroj: Alliance

Neobvyklá strategie

Jonathan “Loda” Berg, spoluvlastník a výkonný ředitel týmu Alliance, byl nicméně už unavený z neustálých změn ve své sestavě, které nikam nevedly a tak se tentokrát rozhodl pro poněkud odlišnou strategii. 

Během začátku prosince dá možnost kterémukoli hráči zúčastnit se zkušebních her, na základě kterých může získat místo v sestavě Alliance. O své místo ovšem dostane šanci bojovat i současná sestava. Tímto způsobem si chce Loda ověřit, že případné změny skutečně povedou k lepšímu výkonu jeho týmu a nepůjde jen o výstřely na slepo. 

Jaké jsou šance Alliance?

Na to, zdali se tato strategie vyplatí, si budeme muset počkat na začátek roku 2024, kdy vypuknou kvalifikace na první turnaje v nové kompetitivní sezóně. Je ale potřeba dodat, že jméno týmu Alliance ztratilo za poslední dva roky jakoukoli prestiž a lukrativitu pro potenciální zájemce. Hráči, kteří se do “výběrového řízení” přihlásí, tak budou nejspíše přinejlepším druholigového kalibru a šance na nenadálý vzestup Alliance tak příliš velká není.

Současná sestava Alliance:

  1. Charlie “charlie” Arat
  2. Ng “ChYuaN” Kee Chyuan
  3. Gustav “s4” Magnusson
  4. Axel “Pablo” Källman
  5. Simon “Handsken” Haag 
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama