Alliance nebude součástí následující Dota 2 sezóny
i Zdroj: Alliance
Esport Článek Alliance nebude součástí následující Dota 2 sezóny

Alliance nebude součástí následující Dota 2 sezóny

Michal Glückselig

Michal Glückselig

21. 12. 2023 15:49

Dota 2 scéna se dnešním dnem prozatím loučí s jednou z nejvíce prominentních organizací, která v této hře soutěžila dlouhých deset let, týmem Alliance.

Reklama

Alliance jakožto ikona Doty 2

Jméno týmu Alliance zaslechl alespoň letmo každý hráč Doty 2. Aby taky ne, vzhledem k tomu, jakou stopu v této populární MOBA hře zanechali. Nejen že ještě v témže roce svého vzniku, tedy v roce 2013, zvládli ovládnout jakožto první západoevropský tým The International, ale strategie, pomocí které tohoto úspěchu docílili, se do určité míry používá dodnes. Split push, nebo takzvané “krysaření”, spočívalo ve vyhýbání se přímým konfrontacím a postupném uždibování zdraví nepřátelských struktur.

Hluboký pád proslavené organizace

Rok 2013 se ale pro Alliance zároveň stal i tím historicky nejlepším. Tým sice ještě několik let zůstával relevantní na prvoligové scéně, postupně se ale zařadil až na spodní příčky západoevropského regionu. Světlo naděje přišlo až v roce 2021, kdy se Alliance po dlouhé době podařilo ovládnout první divizi západoevropského Dota Pro Circuit a znovu se tak vyšvihnout mezi světovou špičku. 

Spolu s tímto krátkodobým vzestupem ale přišel ještě větší pád, když se v roce 2022 Alliance poprvé propadla do druhé divize DPC a po dlouhodobém boji, jenž vedla i napříč letošním rokem, nakonec z DPC vypadla úplně. To sice Alliance nemuselo až tolik mrzet, neboť DPC bylo krátce poté zrušeno, vyslaná zpráva o síle týmu ale byla jasná a dobrá v žádném případě nebyla. Spoluvlastník Jonathan “Loda” Berg se navíc nechal slyšet, že Dota 2 sekce je pro organizaci již delší dobou prodělečná a všichni tak předvídali definitivní rozpuštění celé sestavy.

Rozpuštění Dota 2 sekce

To se nakonec, alespoň prozatím, vyplnilo. Důvodem ovšem není nedostatečná návratnost ať už z finanční, či výsledkové stránky, nýbrž problémy spojené s akvizicí dvou hráčů, jenž měly barvy týmu Alliance v následujícím roce reprezentovat. Ti měli údajně na poslední chvíli odřeknout spolupráci a vedení Alliance již nemělo v záloze další potenciální náhradníky. Po deseti letech soutěžení v Dotě 2 tak Alliance poprvé nebude účastníkem kompetitivní scény. 

Loda na sociálních sítích sdílel své vyjádření k celé situaci, ve kterém děkuje všem sponzorům a také fanouškům, kteří Alliance dlouhé roky podporovali. Přislíbil také, že odchod Alliance z pole Doty 2 je pouze dočasný a že ze sebe vydá co možná největší úsilí, aby co nejdříve poskládal soupisku, jenž bude schopná reprezentovat barvy jeho organizace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama