Analýza semifinále LB – Team Secret vs Team Nigma
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Analýza semifinále LB – Team Secret vs Team Nigma

Analýza semifinále LB – Team Secret vs Team Nigma

Kovajda

Kovajda

5. 6. 2020 14:17

Rozhodl jsem se zkusit tento zápas rozebrat trošku víc do detailu, aby byli uspokojení i náročnější čtenáři, kteří by si z tohoto rozboru chtěli něco odnést a posunout své umění hraní Doty zase o kousek dál.

Reklama

Jak většina z vás jistě ví, tenhle zápas nebyl zajímavý jen tím, že se v něm utkaly dva z nejlepších týmů evropské scény, ale skrývají se v něm i zajímavé příběhy, co se osobní roviny mezi hráči týče. Za pár dní to bude rok, co Matumbaman opustil čtveřici hráčů Team Nigma, v té době ještě pod záštitou Team Liquid, kde ho po jeho odchodu nahradil w33.

 

Matumbaman s bývalými kolegy hrál déle než dva roky, takže ví, jak jeho bývalí spoluhráči hrají a na co si u nich dát pozor, stejně tak jako oni plus mínus vědí, co čekat od něho. Jeho bývalý a současný tým se za půlrok jeho účinkování v Teamu Secret stihli potkat už v sedmi zápasech, ze kterých se Secretům povedlo vyhrát 63 % her.

 

Zároveň se jednalo o souboj dvou legendárních kapitánů, kteří toho spoustu prožili jednak jako spoluhráči v jednom týmu (2013-2015 Natus Vincere/Team Secret), tak i proti sobě – Puppeyho a Kurokyho.

  

Ve skupinové fázi neměli Secreti s vítězstvím nad Nigmou žádné větší problémy, zápas skončil výsledkem 2:0, z čehož první hra trvala jen 23 minut. Historie se dnes neopakovala.

 

První hra série 

 

Díky problémům s internetem, se kterými se GH potýkal, byla první hra kontumována ve prospěch týmu Secret. 

 

Druhá hra série 

  

Team Nigma se tím ale nenechal rozhodit a do druhé hry nastoupil, tedy spíše naskočil, ve velkém stylu. Do zápasu nastoupil s připravenou strategií a moc si nedělal hlavu s tím, jak pickuje Team Secret. Beastmastera si vzali až po picku Chena a vůbec se nebáli toho, že mu Chen bude brát Wild Boara a otáčet jednu z Beastových předností proti němu.

 

Nebáli se ani po Leshracovi vzít k Io Slarka, i když je to jeden z jeho největších counterů, dokud tedy nepostaví BKB, protože většina Leshracových spellů jde skrz Slarkovu ulti. Secreti si ještě pojistili Slarka lastpickem jeho největšího counteru – Bloodseekera. 

 

 

Analýza semifinále LB – Team Secret vs Team Nigma
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Hra byla už od začátku hodně akční – GH ukázal, proč je považován za jednoho z nejlepších hráčů Io, když po ukradení bounty runy ještě zařídil pro své carry firstblood. Tento dobrý start byl pro Slarka stěžejní. Ten dokázal prostoru využít a sbíral na lince jeden kill za druhým.

 

Team Secret se snažil zvrátit tento průběh u vrchní runy v momentě, kdy Bloodseeker dosáhl levelu 6 a měl připravenou Rupture, ale ani to jim bohužel nevyšlo, o malý kousek se jim nepodařilo Slarka zabít. 

 

Ve třinácté minutě, po prohrání všech linek, si Secreti uvědomili, že nemá cenu hru dále protahovat a napsali gg.

 

 

Analýza semifinále LB – Team Secret vs Team Nigma
i Zdroj: DOTA2.cz

  

Třetí hra série 

 

Ve třetí hře Secreti při pickování zvolili strategii zabanovat vše, co jim vadilo první hru a hned v počáteční fázi pickování vybanovali Beast, WD i Io. Podařilo se jim urvat signature Lone Druida pro Matumbamana. Team Nigma se rozhodl hrát do lategame se svým pickem Spectry, ale díky tomu, že na offlane měl Weavera a na midu Vipera, vznikly velké mezery co se controlu v massfightech týče.

 

Analýza semifinále LB – Team Secret vs Team Nigma
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Hra se pro Morphlinga na midu nevyvíjela vůbec dobře, ještě neměl ani level tři a už se Viperovi podařilo ho 2x zabít. Teamu Secret se ale tím, že se na Nishu vykašlal, dařilo dělat prostor na jiných linkách – Yapzor během early game 3x zabil kurýra hráčů Teamu Nigma, což taky významně přispělo k tomu, že se Nisha po desáté minutě vrátil do hry a top tři hrdinové v Net worth tabulce byli všichni z Teamu Secret. 

 

Teamu Nigma se díky absenci stunů vůbec nedařilo v massfightech a jediné, co si z nich odnášeli byl zabitý kurýr na kraji fightu či space pro Spectru. Secreti strategicky zabírali mapu a postupně pushovali Nigmu směrem do jejich báze. Když se Weaver nebo Spectra snažili trochu farmit a splitpushovat, okamžitě na ně reagovali Furion v kombinaci s Puckem nebo Earthshakerem.

 

Když ve 30. minutě Team Nigma prohrával o 30 tisíc na goldy, rozhodl se zkusit to ještě jednou v massfightu, po neúspěchu v něm se jim sice podařilo zabít Lone Druida, který dole sám pushoval, ale už to v téhle fázi hry nic neznamenalo a gg call na sebe nenechal dlouho čekat. 

 

Analýza semifinále LB – Team Secret vs Team Nigma
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Je velká škoda, že jsme mezi těmito teamy nemohl vidět i třetí hru, protože bylo na co koukat – žádné nudné farmení do 50. minuty, nýbrž agresivní hry, kde padal jeden kill za druhým a stále se něco dělo. 

 

Série tedy skončila vítězstvím 2:1 pro Team Secret.

 

 

Analýza semifinále LB – Team Secret vs Team Nigma
i Zdroj: DOTA2.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama