Aramis z Vikin.gg: Rank nic neznamená. Když na to máš, můžeš hrát kdekoli.
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Aramis z Vikin.gg: Rank nic neznamená. Když na to máš, můžeš hrát kdekoli.

Aramis z Vikin.gg: Rank nic neznamená. Když na to máš, můžeš hrát kdekoli.

Shovelmeister

Shovelmeister

19. 8. 2020 09:53

Podařilo se nám vyzpovídat Supporta úspěšného evropského týmu Vikin.gg Adama "Aramis" Moroze. Bavili jsme se o jeho každodenním životě, posunu jeho týmu během pandemie, rozhořčení z kvalifikace do OMEGA League a nejen o tom.

Reklama

Jak se mladý hráč dostane na profesionální scénu?

Jako mladý hráč máte dvě možnosti. Buď se dostanete přes puby na vysoký rank a budete doufat, že vás vybere nějaký dobrý tým do svých řad nebo začnete hrát s tier 3 týmy. Já jsem šel druhou cestou a zlepšoval se postupně.


Jak jste se posunuli jako tým během pandemie?

Hraní online pro nás není nic nového, dosud jsme tak hráli pořád. Když se zaměříme na zlepšení v posledních přibližně pěti měsících, řekl bych, že jsme daleko lepší spoluhráči. Zapracovali jsme na celkovém přístupu, a i naše komunikace zaznamenala pozitivní změnu.


Jak vypadá tvůj běžný den?

Ve velké většině dní se probudím, zahraji si pár pubů, dám si snídani a oběd a poté hraji podle našeho rozvrhu. Buď jsou to oficiální zápasy nebo scrimy. Večer dělám zbytek věcí, které mám rád – cvičím, odpočívám, jdu ven s kamarády a tak dále.


Byl jsi pořádně naštvaný na pořadatele OMEGA League, protože vám vzali zasloužený slot v Immortal divizi. Šel jsi do kvalifikace s pocitem, že jim musíš dokázat, že na to máte? Stalo se vám v minulosti něco podobného?

Upřímně, myslím si to při hraní každé kvalifikace. Stále si ale užívám, když nás lidé podceňují a my jim poté ukážeme, že se mýlili. Ještě více mě to potom motivuje.

Aramis z Vikin.gg: Rank nic neznamená. Když na to máš, můžeš hrát kdekoli.
i Zdroj: DOTA2.cz


Jak důležité je MMR na profesionální scéně. Například Topson není ani v prvních třech stovkách nejlepších hráčů, a přesto hraje na nejvyšší úrovni.

Topson byl jednoho času rank 1. Mít rank 300 nic neznamená. Pokud na to máš, můžeš hrát kdekoli. Myslím, že v TOP100 je hodně lidí, kteří nejsou tak dobří.


Každý člen Vikin.gg je skvělý hráč. Nebojíš se, že jednoho dne může někdo z vás dostat nabídku od jedné z nejlepších organizací a Vikingové se tak rozpadnou jako bývalý tým Kinguin, když Nisha odešel?

Je velmi nepříjemné, když Tier 1 tým vezme hráče z tvého týmu, takhle to prostě ale je. Ani když jsi v dobře zajištěném týmu, tak si nikdy nemůžeš být jistý, protože kdykoli se tvému vám může zadařit a druhý den nemáš s kým hrát. Proto je důležité udržovat svůj osobní sklil na dobré úrovni.


Jaké máš koníčky kromě Doty?

Rád cvičím v posilovně a běhám venku. Celkově mám rád sport. Baví mě také sledovat filmy.


Proč jste přestali jste hrát Tier2/3 turnaje?

Když hraješ tolik turnajů, jako jsme hrávali my, přestaneš to zvládat. Jednou jsme měli rozjetých hned sedm turnajů najednou. Neměli jsme pak na všechno sílu, obzvlášť, když jsme pravidelně začali hrát nejvyšší turnaje.


Jaké cíle máš pro tento rok?

Na začátku sezóny jsem se chtěl dostat na Major nebo Minor a také na The International. To se bohužel nepovede kvůli koronaviru, a tak jsem svá očekávání změnil. Myslím, že vítězství jednoho velkého turnaje by pro mě bylo uspokojující.


Je něco, co bys chtěl vzkázat českým fanouškům?

Děkuji vám všem za podporu. Mám vždy velkou radost, když čtu vaše pozitivní komentáře.


Mockrát děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí v nadcházejících turnajích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama