Bližší informace k turnajům Sazka eLEAGUE Open
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Bližší informace k turnajům Sazka eLEAGUE Open

Bližší informace k turnajům Sazka eLEAGUE Open

Kovajda

Kovajda

14. 4. 2020 15:19

Turnaje Sazka eLEAGUE Open začnou co nevidět a je nejvyšší čas si vysvětlit, jakým stylem bude možnost kvalifikace do druhého splitu Sazka eLEAGUE probíhat.

Reklama

Začnu informací nejdůležítější - avízované pravidelné úterní turnaje budou nakonec pravidelné středeční turnaje. :) Kompletní pravidla jsou k dispozici tady - https://sazkaeleague.cz/tournament/WpPSjD/tournament-detail.rule#navSub, pokusím se udělat výtah toho nejdůležitějšího.

 

V turnajích se budou sbírat body, na konci splitu pak bude playoff pro 8 týmů s nejvíce nasbíranými body. Systém je poněkud složitější, tak zkusím ho co nejpolopatičtěji vysvětlit.

 

Hraje se každou středu. Ze dvou po sobě jdoucích turnajů postoupí TOP 8 do třetího, finálového turnaje. V tomto finálovém turnaji tedy bude 16 týmů. Tento cyklus se bude opakovat celkem 3x za sebou, takže máme co dělat 9 týdnů. Po 9 týdnech hraní turnajů Sazka eLEAGUE Open bude následovat "grandfinále" - prayoff bracket pro 8 týmů, kterým se podaří nashromáždit nejvíc bodů.

 

Bodování v malých turnajích (první a druhý z daného cyklu) je následující:

umístění 16-9 -->  2 body

umístění 8-5 -->    3 body

umístění 4 -->       6 bodů

umístění 3 -->       8 bodů

umístění 2 -->      12 bodů

umístění 1 -->      15 bodů

  

Bodování ve finále cyklu (3. středa):

umístění 16-9 -->  3 body

umístění 8-5 -->    6 body

umístění 4 -->       9 bodů

umístění 3 -->      14 bodů

umístění 2 -->      17 bodů

umístění 1 -->      22 bodů

 

Účastnit se můžete každého turnaje. Pokud v prvním postoupíte, máte šanci i v dalším zabojovat o další bodíky + jako bonus můžete "postoupit dvakrát" a tím pádem zabrat místo někomu dalšímu. Toto místo, které jste zabrali, vám bude odměnou v podobě toho, že budete ve finále mít free win a postoupíte tedy rovnou do top 8. (Jako byste hráli sami proti sobě, když máte ty dva sloty.) Navíc podle počtu bodů získáných v prvních dvou turnajích budete nasazeni do pavouka finále, takže se vyplatí hrát každý týden. 

 

Dva nejlepší týmy z "Grandfinále kvalifikací" se po skončení hlavní ligy poperou s 7. a 8. týmem o to, jestli si náhodou nezaslouží být v lize víc než oni a tedy je nahradit, nebo zda jim ještě něco na hlavní ligu chyby a týmy, které skončily na chvostu, se v lize i pro další split udrží.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama