Rekordně krátká hráčská štace! BOOM Esports po měsíci propouští celý svůj nový tým
i Zdroj: BOOM Esports
Esport Článek Rekordně krátká hráčská štace! BOOM Esports po měsíci propouští celý svůj nový tým

Rekordně krátká hráčská štace! BOOM Esports po měsíci propouští celý svůj nový tým

Michal Glückselig

Michal Glückselig

7. 12. 2023 11:15

BOOM Esports se přestup do jihoamerického regionu příliš nevyplatil a již po měsíci se loučí se svou novopečenou Dota 2 sestavou.

Reklama

Akvizice dekorovaných peruánských hráčů

Uběhl pouhý měsíc od momentu, kdy BOOM Esports, známá indonéská organizace, přestoupila do jihoamerického regionu a pod svá křídla nabrala pětici peruánských hráčů. Šlo navíc o velká jména. 

Trojice Crhistian "Pakazs" Savina, Rafael "Sacred" Jhonatan a Farith "Matthew" Puente si z The International 11 odnesla historicky nejlepší umístění pro svůj region, když se v barvách Thunder Awaken probojovala až na sdílené 5.-6. místo. V roce 2023 se pak nadále pohybovali v předních jihoamerických organizacích.

Zbylá dvojice hráčů Jordan "SLATEM$" Vega a Romel "Mjz" Quinteros Rojas se pak blýskla zejména v letošních jihoamerických kvalifikacích, kdy se jí navzdory očekáváním podařilo probojovat až na The International.

Není všechno zlato co se třpytí

Sestava, která na první pohled vypadá velice silně, ale nedostála svým očekáváním. Prvním varovným signálem se staly kvalifikace na ESL One Kuala Lumpur, kdy se BOOM Esports jako hlavnímu favoritovi podařilo vyhrát pouze jedinou sérii a na účast na prestižním prvoligovém turnaji tak nedosáhli. 

Následná účast na druholigovém turnaji Pinnacle: 25 Year Anniversary Show, byla ale ještě o poznání tragičtější. Ve své skupině, do které byli BOOM Esports nalosováni společně s týmy Virtus.pro, Team Klee, SIBE Team a MarsBet Team, se měli dle předpokladů poprat o první místo. Nakonec ale nezvládli zvítězit v jediné sérii a s turnajem se tak museli rozloučit již během jeho první fáze.

Rychlé ukončení spolupráce

BOOM Esports se po výsledcích, která se ukázala býti vysoce pod jejich očekávání, rozhodli se svou novopečenou sestavou rozloučit ještě před koncem kalendářního roku. Pravděpodobně tak půjde o historicky jednu z nejkratších hráčských štací pod křídly profesionální organizace. S Dotou 2 jako takovou se ale BOOM Esports neloučí a plánují i nadále pokračovat. Na to, zdali setrvají v Jižní Americe, či se vrátí zpět do svého domácího regionu, si ale budeme muset počkat.

Bývalá jihoamerická sestava BOOM Esports:

  1. Crhistian "Pakazs" Savina
  2. Jordan "SLATEM$" Vega
  3. Rafael "Sacred" Jhonatan
  4. Farith "Matthew" Puente
  5. Romel "Mjz" Quinteros Rojas
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama