BOOM ve své životní formě dovedl Vikin.gg k dvěma výhrám na ESL One
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek BOOM ve své životní formě dovedl Vikin.gg k dvěma výhrám na ESL One

BOOM ve své životní formě dovedl Vikin.gg k dvěma výhrám na ESL One

gubesh

gubesh

27. 5. 2020 12:31

Evropský tým Vikin.gg v čele s Miroslavem "BOOM" Bičanem se zasloužil zatím o jediné velké překvapení na ESL One Birmingham, když porazil favorizovaný Team Liquid ve dvou mapách 2:0. "BOOM" má ze všech hráčů v šampionátu aktuálně nejvyšší KDA.

Reklama

Dnes si Vikin.gg budou moct upevnit své postavení včele skupiny A, pokud se jim v zápase s Natus Vincere podaří zvítězit. Podle očekávání Na`Vi v turnaji podlehli proti Team Nigma 0:2 a naopak vyhráli proti Team Unique 2:0. Zdá se tedy, že by v dnešním utkání Vikin.gg měli být favorité. Tyto dva celky však proti sobě ještě nehrály.

 

BOOM ve své životní formě dovedl Vikin.gg k dvěma výhrám na ESL One
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Pokud Vikin.gg dnes Na`Vi porazí, vybudují si velice komfortní pozici do druhé poloviny základní části turnaje. Jsou tu stále však minimálně další dva soupeři, kteří by je mohli o další bodové zisky připravit.

 

Team Secret, hlavní adept na první místo ve skupině A, také zatím prochází turnajem jako nůž máslem s dvěma výhrami (2:0,2:0). Team Secret je tradičně ve skupinové části velice silný. Navíc je stále pokládán za nejlepší tým na světě, ale vzpomeňme si na někdejší výsledek z Lower Bracket ESL One Los Angeles, tehdy Vikin.gg vyřadili Team Secret nekompromisně z turnaje 2:0.

 

Neradno podceňovat sestavu vítězů z The International 2017 (pozn. "MATUMBAMAN" byl nahrazen hráčem "w33") – Team Nigma, proti kterým Vikin.gg v tomto roce mají po jedné remíze (1:1) a prohře (0:2).

 

Až příliš jednoznačné – Vikin.gg vs Gambit Esports 2:0

Ve hře číslo jedna si Vikin.gg zvolili Tinyho na mid. Ten proti Queen of Pain zažíval těžké časy, ostatní linky též zrovna nebyly nejlepší, a tak se v úvodu hry ujali vedení Gambit Esports. V 17. minutě se podařilo Vikin.gg ukořistit Roshana, to jim přidalo na sebevědomí, a přestože stále de facto prohrávali, ve 21. minutě soupeři ničili první Ranged i Melee Barracks.

 

Vikin.gg nadále prohrávali ve větších „fightech“. Rozuzlení přišlo až v 28. minutě – v klíčovém souboji o druhý Aegis of the Immortal, který nakonec získali zásluhou dobré spolupráce Vikin.gg. "BOOM" v té chvíli vedl s Tinym tabulku Net Worth, a tak s již druhým Aegis v inventáři neměl problém dotáhnout hru do vítězného konce.

 

Druhá mapa trvala pouhých 19 minut 50 vteřin, po kterých velice agresivní a precizní hrou Vikin.gg přinutili Gambit Esports napsat „gg“. "BOOM" se ve hře předvedl se svým Ember Spiritem (9:0:5), který byl jednou z hlavních příčin rychlého vítězství.

 

One man carry "BOOM" – Vikin.gg vs Team Liquid 2:0

Po prohrané early game v první mapě série proti Team Liquid málo kdo dával jakoukoliv šanci na výhru Vikin.gg. To by se však mezitím nesměl „farmit“ "BOOM" s Templar Assassin, s kterou dostavěl v 14. minutě Desolator, přišel na mid a přes Psi Blades zabil Storm Spirita.

 

Od tohoto zabití "BOOM" již jen nabíral na obrátkách a každou minutou získával čím dál větší náskok. Team Liquid na něj do konce hry nenašli odpověď. Se skóre 14:2:8 stylem one man carry ovládl s Vikin.gg první mapu.

 

Druhá hra byla plná zvratů. Vikin.gg se early game vůbec nevydařila. Znovu to však byl prostor pro jejich mid a znovu BOOM zářil. Tentokrát hrál Shadow Fienda. Prozatím jednu z nejatraktivnějších a nejpřekvapivějších her turnaje v 34. minutě vyhráli Vikin.gg poté, co si "BOOM" došel pro Godlike streak se skóre 9:0:4.

Doporučujeme shlédnout Team Liquid vs Vikin.gg:
https://www.youtube.com/watch?v=WgOQSXDetGI
 
BOOM ve své životní formě dovedl Vikin.gg k dvěma výhrám na ESL One
i Zdroj: DOTA2.cz
 

 

Nový český 9K MMR mid v životní formě na ESL One

Miroslav "BOOM" Bičan je na turnaji ve skvostné formě. Zatím jsme ho mohli vidět excelovat se čtyřmi odlišnými hrdiny. Nejenom, že s týmem v obou sériích zvítězil 2:0, ale navíc také vyhrává tabulku nejlepších hráčů podle KDA s neuvěřitelnou hodnotou 20.00 KDA.

 

Skupina B – aktuálně po 3. hrácím dnu

 

BOOM ve své životní formě dovedl Vikin.gg k dvěma výhrám na ESL One
i Zdroj: DOTA2.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama