Čechům se ve druhém kole ESL One Germany nedařilo, Skiter zabodoval
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Čechům se ve druhém kole ESL One Germany nedařilo, Skiter zabodoval

Čechům se ve druhém kole ESL One Germany nedařilo, Skiter zabodoval

Shovelmeister

Shovelmeister

12. 10. 2020 12:33

Druhé kolo skupinové fáze ESL One Germany je za námi. Vikin.gg ani Ninjas in Pyjamas se nedařilo, zato Skiter s mudgolems ukořitstil první bod.

Reklama

Hned v prvním utkání jsme mohli vidět Olivera "Skiter" Lepka, který reprezentuje mezinárodní tým mudgolems, v boji s CIS celkem Cyber Legacy. Blátiví golemové naplinili očekávání a s přehledem zvítězili 2:0.

Poté nastoupili vicemistři světa Nigma proti srbské organizaci Tempo Esports. Ačkoli hráli bez kapitána Kurokyho, neměli sebemenší problém rozdrtit balkánskou sestavu v poměru 2:0.

Další den se nechal dánsko-švédský stack potrápit od outsiderů celého turnaje. Tým EXTREMUM s mladými hvězdami a zkušeným kapitánem se držel ve hrách, co to šlo. Nakonec však zkušenosti hráčů 5men zvítězily a Miseryho tým si připsal první bod.

Čechům se ve druhém kole ESL One Germany nedařilo, Skiter zabodoval
i Zdroj: DOTA2.cz

Velmi zajímavé utkání pro české fanoušky se odehrálo v pátek k večeru. Mistři světa OG vyzvali Miroslava "BOOM" Bičana a jeho Vikin.gg k souboji o druhý bod do tabulky. Na vítězství Vikingům nestačili ani BOOMovi oblíbení hrdinové Invoker a Shadow Fiend. OG se po dlouhé době začíná dařit i během sezóny.

V závěru dne se nenechali Secret zaskočit od málo známého týmu Yellow Submarine, jako to udělali hráči týmu Nigma. S přehledem a bez nejmenších potíží poslali žlutou ponorku ke dnu.

Závěrečný den druhého kola přinesl tři vyrovnané a napínavé série. Nejprve došlo na CIS souboj mezi Winstrike a HellRaisers. Ačkoli byli spíše HellRaisers favority, hned první hru prohráli žalostným způsobem. Sice dokázali vyrovnat, ale na zisk třetí mapy neměli dost sil a propadají se na dno tabulky. Pokud chtějí postoupit do play-off, nesmí si dovolit jedinou prohru.

Poté otestovala nová sestava Na´Vi tým Liquid i své schopnosti. Hned zkraje ukradl CIS celek favoritům první mapu a velké šance měl i na druhé. Liquid nakonec zvládli vyrovnat i získat drahocenný druhý bod. Posouvají se tak mezi nejlepší čtyři týmy a stačí jim pouze jedna výhra k postupu.

Poslední série kola přinesla spoustu napětí pro české fanoušky. Ninjas in Pyjamas s Ondřejem "Supream" Štarhou a Jonášem "Saberlight" Volkem se pokusili přehrát favority turnaje Alliance. Hned první hra jim vyšla skvěle a zamířili do vedení. V dalších dvou se jim však nepodařilo najít způsob, jak přehrát kombinaci Mars + Rubick. Zůstává jim tedy jedna výhra a spousta práce, pokud chtějí pomýšlet na titul.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama