Čeká nás závěrečné kolo skupinové fáze ESL One Germany. Kdo postoupí do play-off?
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Čeká nás závěrečné kolo skupinové fáze ESL One Germany. Kdo postoupí do play-off?

Čeká nás závěrečné kolo skupinové fáze ESL One Germany. Kdo postoupí do play-off?

Shovelmeister

Shovelmeister

19. 10. 2020 11:54

Páté a poslední kolo skupinové fáze ESL One Germany klepe na dveře. Šest týmů zabojuje o tři volná místa v play-off. Česká účast ve vyřazovací fázi je jistá, BOOM se totiž postaví Saberlightovi se Supreamem.

Reklama

5men - Nigma

Poslední sérii soubojů o postup do vyřazovací fáze zahájí duel dvou papírově velmi silných a vyrovnaných týmů. Na jedné straně stojí nový dánsko-švédský stack 5men s matadory jako Misery či Ace, na druhé vicemistři světa z týmu Nigma bez kapitána Kurokyho, který je už několik měsíců nemocný. Hraní s trenérem však nedělalo týmu výrazné problémy, až dosud. Nigma dostala hned v prvním kole výprask od do té doby neznámého celku Yellow Submarine a do pátého kola prošla částečně díky poměrně snadným soupeřům. 5men se rovněž úplně nedařilo, po cestě alespoň dokázali ukořistit cenný skalp v podobě porážky Vikin.gg 2:1.

Je velmi těžké předpovědět, jak série nakonec dopadne. Oba týmy mají obrovský potenciál a bude hodně záležet na jejich momentálním psychickém stavu. Je známo, že kapitán 5men Rasmus "Misery" Filipsen je velkým motivátorem, a proto má o kousek větší šanci na výhru právě jeho tým.

Náš tip: 2-1 5men

Čeká nás závěrečné kolo skupinové fáze ESL One Germany. Kdo postoupí do play-off?
i Zdroj: DOTA2.cz

Natus Vincere - Yellow Submarine

Vidět v boji o postup do play-off Na´Vi není nic zvláštního. S hvězdami jako Rodjer nebo Iceberg by nás neudivil ani postup ze čtvrtého kola. Naopak pro Yellow Submarine je to historický úspěch, který nečekal téměř nikdo. Žlutá ponorka dokázala zničit týmy Nigma a Ninjas in Pyjamas, což jsou pro ni nesmírně cenná vítězství. CIS organizace nestačila pouze na světové jedničky z týmu Secret a dvojnásobné mistry světa OG.

Na´Vi mají nezpochybnitelnou převahu na všech frontách kromě jediné. Čeká se od nich výhra, což může negativně ovlivnit jejich psychiku a následně i samotnou hru. Naopak Yellow Submarine může pouze překvapit a role outsidera hraje týmu do karet. Přesto je pravděpodobné, že Na´Vi díky letitým zkušenostem dokáží postoupit.

Náš tip: 2-1 Natus Vincere

Vikin.gg - Ninjas in Pyjamas

Nejzajímavější zápas pro české fanoušky z celého turnaje nás čeká na závěr skupinové fáze. Utkají se v něm hned tři čeští hráči, a to Miroslav "BOOM" Bičan z Vikin.gg a Ondřej "Supream" Štarha s Jonášem "Saberlight" Volkem, reprezentující Ninjas in Pyjamas. Oba týmy během turnaje předvedly slušnou Dotu i výkony, které si za rámeček nedají. Ať už výhrou 2:1 nad 5men z pohledu NiP nebo decimací Cyber Legacy od Vikingů, oba týmy ukázaly, že si postoupit zaslouží. Místo je však jen pro jeden z celků.

Toto bude pravděpodobně úplně nejvyrovnanější série z celého turnaje. Klíčovou roli budou hrát výkony obou midlanerů BOOMa a Supreama. Oba jsou schopní neuvěřitelným způsobem svůj tým podržet a dovést ho k vítězství. Očekáváme dechberoucí sérii o třech dějstvích, kterou nakonec ovládnou Vikin.gg díky o něco málo lepší souhře.

Náš tip: 2-1 Vikin.gg


Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama