Češi postoupili na IeSF World Championship bez ztráty jediné mapy
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Češi postoupili na IeSF World Championship bez ztráty jediné mapy

Češi postoupili na IeSF World Championship bez ztráty jediné mapy

Shovelmeister

Shovelmeister

26. 9. 2021 14:45

Česká reprezentace předvedla parádní výkony v západoevropské kvalifikaci na MS, díky nimž dokázala postoupit až na celosvětové finále.

Reklama

Česká reprezentace naplnila roli favorita v západoevropské kvalifikaci na IeSF World Championship a prošla a celým turnajem jako horký nůž máslem. V celé skupinové i vyřazovací fázi Češi neprohráli jedinou mapu a postupují tedy do celosvětového finále, kde je bude čekat dalších 11 týmů. Druhými postupujícími ze západní Evropy jsou Belgičané, kteří v play-off přemohli Švédsko a Francii. Slovákům překvapivě nevyšlo druhé utkání vyřazovací fáze s Francií a s turnajem se rozloučili poměřně brzo, ačkoli papírově se řadili mezi favority.

Liquipedia.net
i Zdroj: DOTA2.cz
Liquipedia.net

IeSF World Championship pořádá Mezinárodní Esportová Federace a jedná se o největší soutěž národních esportových týmů na světě. Letos se offline finále uskuteční v Izraelském městě Eilat, a to během 14.-19. listopadu. Mezi nejsilnější konkurenty českého týmu budou jednoznačně patřit Řekové s nabitou sestavu z evropských tier 2 týmů a téměř kompletní sestava Motivate.Trust Gaming reprezentující Thajsko.

Loni se Češi rovněž kvalifikovali až do celosvětového finále, kvůli pandemii byl ale turnaj zrušen. Náladu jim mohla spravit alespoň štědrá částka v podobě 7 653 dolarů, kterou získali již za průchod kvalifikací. Prize pool pro letošní ročník není dosud zveřejněn, očekává se ale podobná suma jako minulý rok, tedy zhruba 53 tisíc dolarů.

Sestava reprezentace ČR

  1. Arian “Arin” Ahmadi
  2. Pavel “Mambos” Beneš
  3. Marek “Tipek” Rytíř
  4. Pavel “Muf” Fojtík
  5. Filip “Filminy” Komín
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama