Český DotA 2 sen. Ninjas in Pyjamas jsou prvními semifinalisty
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Český DotA 2 sen. Ninjas in Pyjamas jsou prvními semifinalisty

Český DotA 2 sen. Ninjas in Pyjamas jsou prvními semifinalisty

gubesh

gubesh

8. 5. 2020 14:32

Právě se dohrál úvodní čtvrtfinálový zápas WePlay! Pushka League, ve kterém čeští hráči "Supream^" a "SabeRLight-" s týmem Ninjas in Pyjamas porazili vítěze CIS skupiny HellRaisers přesvědčivým výkonem 2:0. Již zítra je čeká klíčový semifinálový zápas.

Reklama

Ve skupinové fázi prohráli poslední tři zápasy, včetně hry s OG, kterým se nesešla forma s turnajem, a tak v tabulce Ninjas in Pyjamas skončili až čtvrtí. Díky prvním třem vyhraným sériím však nakonec postoupili do čtvrtfinále, kde na ně čekali HellRaisers, jež opanovali CIS skupině jen s jedinou prohrou na svém kontě.

 

Bývalá sestava Chicken Fighters (nyní NiP), která se prvořadě do první divize ani nekvalifikovala, tak musela být vděčná za náhlý přestup, který je do elitní divize pod organizací Ninjas in Pyjamas kvalifikoval. Teď je to však tým, který může pomýšlet na nejvyšší příčky v soutěži.

 

Beyond Godlike Meepo – aneb když necháte Supreama hrát jeho hru

 

Český DotA 2 sen. Ninjas in Pyjamas jsou prvními semifinalisty
i Zdroj: DOTA2.cz

 

NiP si do první hry vybrali hrdiny, kteří vyhovují jak jejich herním stylu, tak i současné metagame. Jonáše "SabeRLight-" Volka jsme mohli vidět na Bounty Hunterovi, s nímž jeho tým na turnaji ještě neprohrál, a s kterým výrazně zkomplikoval hru soupeřově Clinkzovi, jehož dokonce byli nuceni hrát na pozici support. Hráčem zápasu se ale stal "Supream^" na Meepovi.

 

 Ten s ním odehrál čistou hru. Bez sebemenší chyby se skóre 11:0:7 a 21 tisíc networth v 30. minutě přinutil soupeře napsat „gg“. Zápas byl do sedmnácté minuty vyrovnaný, pak ale přišel fight u Roshana, Aegis of the Immortal pro Meepa a jak jsem již zmínil, ten byl od té doby již zcela nezastavitelný.

 

NiP vs HellRaisers 2:0 – Meepo 2.0

Moderátoři ve studiu očekávali, že do druhé hry HellRaisers Ninjas „zabanují“ jejich silné hrdiny, kterými jsou například Chen a Bounty Hunter. HR se ale rozhodli soupeři umožnit hrát téměř totožnou strategii. Ninjas in Pyjamas si znovu vybrali Chena, Bounty Huntera a Meepa. Klíčový pick se však ukázal být Juggernaut, jelikož HR se na Meepa tentokrát připravili counter lastpickem Elder Titana.

 

 

Český DotA 2 sen. Ninjas in Pyjamas jsou prvními semifinalisty
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Již od začátku mapy Ninjas prohrávali. Pak ale přišlo několik vyhraných fightů a především Aegis, které opětovně přistálo v inventáři Meepa. Tentokrát bylo pro NiP mnohem těžší ukončit hru. Naštěstí hrdinové HellRaisers neměli dostatečný damage, aby přetavili vyhraný fight ve větší výhodu zničením věží.

 

Nakonec to byl Charlie s Juggernautem s Aghanim‘s Scepter, jenž vždy dokázal rychle zabít soupeřovi supporty a také "Supream^", který ačkoli měl těžkou hru se nevzdával a snažil se pro svůj tým vytěžit svou hrou maximum. Po padesáti dvou minutové napínavé hře se tak česká DotA 2 scéna přiblížila o krok blíže k dlouho očekávanému úspěchu.

 

Jonáš "SabeRLight-" Volek bezprostředně komentuje jeden ze svých nedůležitějších zápasů kariéry na svém Twitterovém profilu:

Me and my @NiPGaming boys decided for the #PrisonStrat where you walk into playoffs and you find the biggest and toughest guy and you beat him up so everyone knows not to fuck with you. GGs to @HELLRAISERSgg

 

Semifinále se hraje již zítra

Můžeme se jenom těšit kam dále kvalitní výkony našich dvou mladých českých hráčů je ještě dovedou. Další zápas bude pro ně ten nejdůležitější – semifinále Upper Bracket proti lepšímu z dvojice Alliance a VP.Prodigy. Pakliže by i zítra dokázali zopakovat výkony z dnešního poledne, znamenalo by to postup mezi nejlepší tři týmy turnaje, a také nejlepší tři celky Evropy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama