Cr1t: Nejsilnější Dota 2 scéna? CIS a Evropa
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Cr1t: Nejsilnější Dota 2 scéna? CIS a Evropa

Cr1t: Nejsilnější Dota 2 scéna? CIS a Evropa

Flam1ngo

Flam1ngo

26. 11. 2017 15:02

Bývalý dánský kapitan Evil Geniuses: Andreas Franck "Cr1t-" Nielsen se ve svém rozhovoru pro cybersport.com rozpovídal o tom, jak se týmu daří, co si myslí o turnajích a o Dota 2 scéně. My jsme si pro vás připravili překlad toho nejzajímavějšího.

Reklama

Asi jste úplně nebyli spokojení s výsledky, které jste předvedli na prvním Major turnaji nové sezóny: ESL One Hamburg 2017. Mohl by jsi nám o tom povědět více. Proč se to stálo a co se vám nepovedlo?

 

Cr1t: Nejsilnější Dota 2 scéna? CIS a Evropa
i Zdroj: DOTA2.cz

Nová sestava EG.Dota 2: Arteezy, Universe, Fear, Cr1t a SumaiL

  

Nedařilo se. Chtěli jsme více, chtěli jsme vyhrát, ale soupeři byli silnější. Po nepodařeném PGL turnaji v Bukurešti jsme měli dlouhý týmový rozhovor, kde jsme rozebírali co se stalo a proč se nám nedařilo. Na Major jsme přijeli v dobré náladě a sebejistý. Mysleli jsme, že víme co změnit a jak se nejlépe přizpůsobit soupeřům. Každý věděl, že máme na to vyhrát turnaj. Po první vítězné mapě nad Newbee jsme počítali s tím, že hladce vyhrajeme i tu druhou. Celková prohra byla pro nás překvapivá a dostali jsme "facku". Přiznáváme, že jsme hodně chybovali a taky nejspíše každý člen kolektivu měl svoje problémy a trochu se rozhodil po prohře. Moje hra nebyla ideální a velmi často jsem se dopouštěl zbytečných chyb. Pozitivní věc je ta, že je to cenná zkušenost, i když hořká a taky jsme se po turnaji více zaměřili na týmovou hru a pomalu, ale jistě odstraňujeme naše chyby.

 

Po skončení dotařské akce roku: The International 2017 se k vám připojil Fear. Posílil vás?

 

Je těžké 100% odpovědět zda ano, nebo ne. Pro mě je to úplně jiný kolektiv. Když Fear přišel do týmu, tak se má pozice změnila a taky se na hru dívám z jiného pohledu. Asi náš začátek byl o něco skromnější a o malinko horší, než minulý rok, ale vcelku se jedná o dobrý start do nové nabušené sezóny. Hráli jsme dobře, teď se o to pokoušíme taky, snažíme se zlepšovat. Upřimně si myslím, když se poučíme z naších chyb, tak se tento rok pro nás stane lepším a produktivnějším. Uvidíme!

 

Jak už jsi výše řekl, změnil jsi svoji roli. Je to pro tebe lepší? Padne ti více čtvrtá pozice?

Ještě si stále zvykám. Vrátit se zpět na čtvrtou pozici pro mě nebylo snadné. Už to není to, co bývalo dříve. Trochu mě to rozhodilo a taky už nejsem kapitánem týmu. Mám jiné starosti a snažím se zlepšovat, dat si dohromady svoji hru aby byla stabilní a co nejvíce efektivní.

 

 

Cr1t: Nejsilnější Dota 2 scéna? CIS a Evropa
i Zdroj: DOTA2.cz

Bývalý kapitán EG: Andreas Franck "Cr1t-" Nielsen

 

V tomto roce se objevila Dota Pro Circuit - svým způsobem probíhající kvalifikace na The International, kde týmy celý rok sbírají body, které jim zajistí účast na turnaji roku. Líbí se ti nový systém?

 

Vypadá to slibně. Sice formáty turnajů tak trochu strádají, ale je ještě příliš brzo na to posuzovat co je dobré a co ne. Organizátoři turnajů a akcí se snaží co to jde. Zodpovědnost leží na nich a musí Dota 2 světu ukázat, že na to mají a umí si vše pečlivě zorganizovat. Myslím si, že první polovina roku je pro nás zkouškou. Tím mám na mysli jak hráče, tak i organizátory. Brzy uvidíme, co se z toho vyvine. Druhá polovina roku bude více napínavá a se spoustou kvalitních turnajů, které dostanou největší dotaci DPC bodů, potřebných k tomu, abyste se kvalifikovali na The International. Zatím v tom tak trochu tápeme a snažíme se přijít tomu na kloub a dát tomu rozumný řád.

 

Nemyslíš si, že je turnajů prostě a jednoduše moc?

Ano i ne. Divný je to, že první polovina roku nabízí kvantum turnajů se slušnou nadílkou DPC bodů, které oproti druhé a nabitější polovině roku skoro nic neznamenají, jelikož čím blíž je The International, tím jsou probíhající turnaje důležitější a rozdávaná porce DPC bodů větší. Přesně jestě nevím zdali je to k dobru či nikoliv. Třeba to může být dobré. Týmy si ze začátku nenafarmí potřebné bodíky aby potom půl roku odpočívali. Teď je třeba hrát a neustále se snažit. Proč? Banálně protože nikdy nevíš, zda budeš mít k dispozici potřebný počet bodů. Chápu princip tohoto systému, ale myslím si, že by těch turnajů mohlo být i více. Proč ne?

 

 

Cr1t: Nejsilnější Dota 2 scéna? CIS a Evropa
i Zdroj: DOTA2.cz

   

Po hodně dlouhé době si váš tým zkusí kvalifikační zápasy. Momentálně se úroveň americké Dota 2 scény pomalu zvedá. Bojíš se konkurence?

 

Konkurence se rozhodně nebojím. Na amerických kvalifikacích k velkým LAN turnajům je skoro vždy vidět, kdo je silnějším celkem. Ve finále na offline akcích to nehraje roli, každý ze sebe vydá maximum. Osobně si nemyslím, že americký región je silnější než jakýkoliv jiný. Teď se zvedá SEA scéna, týmy se tam snaží, předvádí krásnou Dotu. Naopak za nejslabší región považuji Jižní Ameriku. Co se týče Číny, tak jen mají blbé období. Celkem jsou si všichni scény +/- rovné. Kdybych měl říct, kdo je teď navrcholu, tak nejspíše CIS a Evropa, potom Amerika. Asi tak.

 

Zdroj: Cybersport.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama