Čtvrtý den hlavní události
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Čtvrtý den hlavní události

Čtvrtý den hlavní události

Skaut

Skaut

23. 8. 2018 18:48

Lakad Matataaaag! Normalin Normalin.

Reklama

Tři evropské týmy, jeden čínský a jeden za region Severní Ameriky. Taková je bilance po čtvrtém herním dni, který byl pro mnohé dnem zdrcujícím. 

Pokud nevidíte videa, odblokujte si prosím obsah ve vašem prohlížeči.

 

Eliminační zápas: Optic Gaming vs. Virtus.pro

První hra ukázala, že Optic Gaming se nebojí agresivního stylu hry. Ze začátku pozvolná hra začala nabírat na otáčkách v midgame, kdy podstatnou výhodu získal na svou stranu Huskar hraný CCnC. Toho skvěle doplnili hrdinové Bane, Necrophos, Clinkz a Elder Titan. Opticům v první hře vycházelo téměř vše, co si mohli přát - ať už sólo killy, záchranné teleporty z bitvy domů do báze nebo teamfighty. Postupně bylo jasné, že na toto složení VP s Oraclem, Gyrocoptrem, Io, Dragon Knightem a Enchantrees nestačí.

Následujícímu zápasu vedla jednoznačně Broodmother (Ramzes666), společně se silným kombem Virtus.pro Tiny+Bane. Optic Gaming se snažili kontrovat s Drow Ranger, Alchemistou a Batriderem. "It's called family farming." - i tato věta zazněla v přímém přenosu a komentovala pár minut, ve kterých tým Optic Gaming vyčkával ve své bázi a neodvážil se z ní vystrčit nos, zatímco Virtus.pro sbírali farmu po linkách. I přes to Optic Gaming mohli v pozdějších fázích hry předvést excelentní výkon, díky kterému se navrátili do hry. Po spoustě buybacků se Virtus.pro podařilo propushovat linky a vyhrát. Hra jako na houpačce, stojí za shlédnutí. 

Třetí hra série byla zprvu velmi vyrovnaná, od 15. minuty však Virtus.pro získávali stále více a více navrch. Kontrolovali perfektně mapu, předpokládali správně pohyby Optic Gaming a ke všemu zvolili správnou strategii po druhé hře. Necrophos byl dobrou odpovědí na Ursu, doplněn netypicky Nature Prophetem na pětkové pozici. Virtus.pro ukázali to, co ukazovali - dobrou laning stage, silnou midgame a na to navázanou late game. Optic Gaming jsou po dobré a nadějné cestě z turnaje vyřazeni.

 

 


Eliminační zápas: VGJ.Storm vs. Team Secret

Tato série začala celkem jednostranně, misky vah se posunuly na stranu týmu Secret. Již v banovací fázi se Secreti pojistili a zabanovali Drow Ranger, hrdinu, na kterém stála z velké části strategie týmu VGJ.Storm. Svůj pick pak založili na Meepovi a Clinkzovi, což udělalo zápas v konečném důsledku mnohem jednodušší, než se možná zprvu očekávalo. Clinkz putoval po linkách, znepříjemňoval hru Templar Assassince a neustále hledal Wraith Kinga. VGJ.Storm v prvním eliminačním zápase marně čekali na chybu Teamu Secret.

Zápas podobný druhému této série jsme měli možnost na TI již vidět. Hra se držela celkem dlouho při zemi, dle net worthu měl později vyhrát spíše tým VGJ.Storm - rozdíl přesáhl 20k až v 50. minutě. Opak se však stal pravdou, VGJ přišli o svého supporta Dark Willow a vzápětí prohráli teamfight. To dalo možnost Teamu Secret bleskurychle zvrátit hru ve svůj prospěch a možná tedy i nečekaně sérii vyhrát. Možná se jen VGJ.Storm nepoučili a nezabanovali Clinkze, čehož Team Secret znovu využil?

Jedno z největších překvapení tohoto ročníku The Internationalu tak končí na děleném sedmém a osmém místě, se kterým si společně s Optic Gaming odnášejí přes 600 tis. dolarů.

 

 


Eliminační zápas: Evil Geniuses vs. Virtus.pro

Dva poslední týmy zastupující regiony Severní Ameriku a CIS. Každý za jeden z nich, přičemž jeden region po této sérii již zůstává bez nároku na odměnu v podobě vítězné trofeje. Virtus.pro do ní vstoupili nalazení mnohem pozitivněji, než jejich soupeř. Nebo možná ne? Tento den vybojovali Virtus.pro již jeden těžký boj - a sice předchozí sérii s Optic Gaming. Naproti tomu Evil Geniuses prohráli těžkou sérii s OG (1:2), což mohlo zapříčinit obavy, ale také větší bojovnost a odhodlanost. Však konec spekulací, pojďme si představit první zápas série.

V tom hrál hlavní roli SumaiLův Storm Spirit, který jasně určoval tempo hry. Tým mu utvářel místo k farmení a to nebylo vůbec dobrým znamením pro tým Virtus.pro. Ti si však v této hře nevěděli rady a po půl hodině hry ji jasně odevzdali ve prospěch EG.

Poslední zápas dne zprvu vypadal na prodloužení série. Virtus.pro předvedli vcelku dobrou early game, SumaiL však s Arteezym předvedli opět dobrou práci a po dvou vyhraných soubojích bylo vcelku jasné, že se hra překlápí zpět na stranu EG. Virtus.pro bránili svou bázi ještě dlouhou dobu - od obratu hry téměř půl hodiny. I to však bylo málo platné a Virtus.pro, vítěz DPC sezóny 2017/2018 a možná favorit mnohých z vás, na turnaji The International 2018 končí.

 

 


Součástí tohoto dne byl také další OpenAI zápas. Na jeho průběh i výsledek můžete mrknout v tomto záznamu:

 

 

 

Na tento den padl také All Star Match, který byl letos pořádně okořeněn. Co se dělo zjistíte hned zkraje následujícího videa. Prozradíme jen, že obdobnou hru si již můžete ve svém klientovi zahrát také.

 

 


Program pátého dne

Poslední den před samotným finále, rozhodující zápasy se hrají už dnes. Čeká nás velký den, shrňme si tedy jeho program:

 

Čtvrtý den hlavní události
i Zdroj: DOTA2.cz
 19:00 
Čtvrtý den hlavní události
i Zdroj: DOTA2.cz
 (eliminační zápas LB)

(vítěz pokračuje v Lower Bracketu, poražený vypadává)

 

Cosplay Contest

 

Čtvrtý den hlavní události
i Zdroj: DOTA2.cz
 22:00 
Čtvrtý den hlavní události
i Zdroj: DOTA2.cz
 (Upper bracket)

(vítěz postupuje do finále, poražený do Lower Bracketu)

 

Čtvrtý den hlavní události
i Zdroj: DOTA2.cz
 01:00 TBD (eliminační zápas LB)

(TBD = vítěz série v 19:00, poražený vypadává)

 


Kde The International sledovat?

Oficiální streamy The Internationalu:

Čtvrtý den hlavní události
i Zdroj: DOTA2.cz
 Hlavní stream

Čtvrtý den hlavní události
i Zdroj: DOTA2.cz
 Stream č. 2

Čtvrtý den hlavní události
i Zdroj: DOTA2.cz
 Stream č. 3

Čtvrtý den hlavní události
i Zdroj: DOTA2.cz
 Stream č. 4

Nově můžete sledovat zápasy také na adrese https://steam.tv/dota2/. SteamTV byl pro Dotu 2 speciálně přidán před hlavní událostí a na časové ose jsou zaznačeny všechny důležité okamžiky - start zápasu, first blood i týmové střety!

  

Mimo oficiální kanály ovšem můžete ladit také české či slovenské streamery, kterým zajisté udělá radost vaše návštěva a podpora.

 

Pokud chcete zkouknout statistiky, rozklikněte si třeba 

Čtvrtý den hlavní události
i Zdroj: DOTA2.cz
 Dotabuff, kde získáte taktéž spoustu zajímavých informací.

A jestli patříte mezi ty nešťastníky, kteří byli svými protivnými šéfy vysláni na pracovní cestu (anebo pokud chytáte jen sousedovic přetíženou wifi), pak se vám může hodit 

Čtvrtý den hlavní události
i Zdroj: DOTA2.cz
 TrackDota, třeba i s jejich aplikací do mobilu. Právě hrané zápasy tam určitě najdete.


Pevně věříme, že se budete bavit nejen první den turnaje. A potřebujete-li poradit s predikcemi nebo se chcete podělit o ty své, mrkněte do vlákna na této stránce.

  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama