Dendi se se svým týmem B8 poprvé probojoval do grandfinále
i Zdroj: B8
Esport Článek Dendi se se svým týmem B8 poprvé probojoval do grandfinále

Dendi se se svým týmem B8 poprvé probojoval do grandfinále

Michal Glückselig

Michal Glückselig

1. 12. 2023 11:02

Danil "Dendi" Ishutin, známý profesionální Dota 2 hráč a osobnost, se se svou organizací vůbec poprvé probojoval do finále jednoho z turnajů.

Reklama

Dendiho hráčská historie

Danil “Dendi” Ishutin je jméno, o kterém alespoň vzdáleně slyšel každý fanoušek Doty. Aby také ne, jde o výherce vůbec prvního konaného The International a také o jednoho z nejlepších hráčů Pudge, jenž je považován za jednoho z nejpopulárnějších hrdinů. Se svými úspěchy pokračoval po vítězství The International i nadále, kdy se v letech 2011-2014 s týmem NAVI pohyboval mezi světovou špičkou. 

Postupně ale forma Dendiho, i jeho spoluhráčů začala upadat a z NAVI se v letech 2015-2018 pomalu stal spíše druholigový tým. V roce 2019 tak Dendi svou domácí organizaci poprvé opustil a po krátké štaci u jihoasijského týmu Tigers si o rok později založil svůj vlastní tým B8.

Nevydařené roky v B8

Kýžené úspěchy ale Dendimu jeho nový domov nepřinesl. Ve své domácí lize se sotva držel ve druhé divizi a nepomohl ani přestup do severoamerického Dota Pro Circuitu. Tam se sice posunul do divize první, v ní ale obsazoval spíše spodní příčky tabulky. Mimo strukturovanou ligu navíc nedokázal zvítězit ani v jednom druholigovém, či třetiligovém turnaji. Právě nyní, kdy uběhly téměř čtyři roky od posledního Dendiho turnajového vítězství, se smůla, zdá se, prolomila.

První účast ve finále

Ve 14. sezóně European Pro League, jenž spadá pod třetiligové turnaje, se Dendi společně s B8 dokázal probojovat až do samotného finále. Už to samo o sobě je pro něho úspěchem, neboť se od založení své vlastní organizace do žádného finále ještě nepodíval. 

Jeho soupeřem se stane tým Tickles, mix hráčů, pocházející z východní i západní Evropy a také z jihovýchodní Asie. B8 se během EPL s Tickles ještě nepotkali a těžko lze tedy předpovídat, který z týmů je momentálně silnější. B8 ale do finále prošli skrze horní část pavouka a jsou tedy lehkými favority. Pokud chcete tento zápas sledovat a zafandit Dendimu jakožto dlouholetému veteránovi profesionální Dota 2 scény a osobnosti, nalaďte si v 15:00 Twitch stream European Pro League.

Sestava týmu B8:

  1. Tamás “lowskill” Kaszás
  2. Danil “Dendi” Ishutin
  3. Denis “StoneBank” Korzh
  4. Nikolay “CTOMAHEH1” Kalchev
  5. Vladislav “Mary_y” Krivtsov

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama