Dota Plus přináší velké změny, Guildy zůstávají
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Dota Plus přináší velké změny, Guildy zůstávají

Dota Plus přináší velké změny, Guildy zůstávají

Shovelmeister

Shovelmeister

17. 10. 2020 13:11

Předplatitelský program se v minulosti setkal s kritikou a Valve se s tím rozhodlo konečně něco udělat. Bude to nespokojeným hráčům stačit?

Reklama

Nová truhla

Předplatitelé programu Dota Plus si nyní budou moci koupit truhlu, která obsahuje 12 setů a extrémně vzácného kurýra, který přináší zpět éterické a prismatické gemy. Ty ovlivňují animace a efekty dané jednotky.

Každé tři měsíce na předplatitele bude čekat nová truhla, nové úkoly a sezónní vzhled mapy. Zimní období započne už 1. prosince. Cena jedné truhly je 10 tisíc střepů a získat ji můžete i za 6 recyklovaných setů.

Další změny Dota Plus

Asistent nyní zaznamenává výběr hrdinů v konkrétních rolích v režimu Ranked Roles. Hráči se tak při draftovací fázi mohou podívat, na jakých pozicích se hrdinové nejčastěji hrají, což jim může pomoci při plánování strategie. Data se dají filtrovat podle ranku a navíc se bude zobrazovat úspěšnost hrdinů i její změny.

V podzimní sezóně jsou rovněž dostupné nové úkoly, za které se dá získat až 57 850 střepů. Vývojáři rovněž zvýšili množství hráčů, které můžete dát na černou listinu a vyhnout se jim v zápasech. Dříve jich bylo maximálně 16, nyní se počet zvedl na 29.

Pro předplatitele zůstávají i některé bonusy z Battle Passu, jako čas pullování a některé zvuky chatovacího kolečka. Ty se dají zakoupit za střepy v Shard Shopu.

Velmi podstatnou změnou je, že střepy může získat úplně kdokoli. Navíc může získat až pátou úroveň na každém hrdinovi, ačkoli nemá Dota Plus. Každý může získat za tři výhry týdně 500 střepů, předplatitelé dostanou o 500 víc.

Guildy

Nejpodstatnější novinkou je, že oblíbené Guildy z Battle Passu zůstávají. Mění se však fungování guild. Místo úrovně je zobrazován percentil umístění mezi Guildami z daného regionu. Podle toho obdrží členové odměny v podobě střepů. Předplatitelé Dota Plus získají dvojnásobek.

  • Bronz (0-24 percentil)
  • Stříbro (25-50 percentil) - 250 střepů, 3 emotikony
  • Zlato (51-74 percentil) - 500 střepů, speciální emotikony, 3 spreje
  • Platina (75-100 percentil) - 750 střepů, 3 zvuky chatovacího kolečka, speciální emotikony a spreje, odměny předchozích tierů
Za kontrakty nyní dostanete střepy a body pro Guildu. Každý týden přijde Guilda o část svých bodů, aby měly šanci i nová uskupení hráčů. Valve chce tímto podpořit vznik nových Guild a zvýšit aktivitu hráčů.

O své pocity ze změn se s námi podělil i analytik, moderátor a komentátor Tomáš "poKo" Pokorný.

Od doby co Dota+ vyšla si ji předplácím na rok dopředu. Takže když před obnovením váhám, řeknu si, tentokrát už musí vydat update. Je pak snazší udržet sub, když tímto rozhodováním projdu jednou za rok než dvanáctkrát … Mimo jiné, shardy mají o kousek větší smysl, můžeme pořídit víc setů, truhly, věci do chatwheelu, z battlepassu byly převedeny Guildy, ale není to stále nějak málo? To, co Dota+ nyní nabízí je výsledkem 3 let čekání a já si dovolím tvrdit, že to mohli zvládnout do roka. Zatím to nenabízí nic převratného. Pomoc s buildy a pozicemi hrdinů a další pomocníci jsou spíš pro začátečníky. Ti by měli být dle mého zdarma mimo Dota+, aby usnadnili novým hráčům adaptaci na hru. Nicméně, jsem nekonečný optimista, nebo jen nevím co s penězi, a tak až přijde znovu to rozhodnutí, jestli znovu subnout, ten sub dám, přece to už musí udělat zajímavé

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama