Druhá evropská liga přišla o dva týmy, Hippomaniacs to zajistilo udržení
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Druhá evropská liga přišla o dva týmy, Hippomaniacs to zajistilo udržení

Druhá evropská liga přišla o dva týmy, Hippomaniacs to zajistilo udržení

Shovelmeister

Shovelmeister

18. 2. 2021 10:45

Druhou divizi evropské DPC ligy opustily dva týmy, což zajistilo českému týmu Hippomaniacs udržení v lize do další sezóny.

Reklama

Prvním incidentem bylo podvádění hráču týmu Meta4Pro. Vedení organizace se obrátilo na DreamHack s tím, že v lize končí. Podezírali jednoho ze svých hráčů, že v zápasech proti Hippomaniacs a Burjui nehrál férově a dopustil se prohřešku "322". To znamená, že si vsadil proti svému týmu a poté záměrně prohrál. Manažer týmu se vyjádřil takto:

"Meta4Pro opouští DreamLeague DPS S14 EU Lower Division. Toto rozhodnutí bylo učiněno po posledních dvou utkáních s Hippomaniacs a Burjui. Máme podezření, že někteří hráči nehráli férově a jsou zapleteni do 322 podvodu. Nechceme nikoho jmenovat, dokud nebude vše potvrzené od vyšetřovací komise."


Dalším týmem, který ligu opustil, je Burjui. Tentokráte zasáhli ale sami pořadatelé poté, co zjistili, že organizace porušila pravidla. Tým chtěl oficiálně změnit hráče po vyčerpání všech čtyř možností na odehrání zápasu s náhradníkem. To je možné pouze ze zdravotních důvodů.

Událost vzbudila podezření, a tak si organizátoři řekli o více detailů. Po bližším zkoumání zjistili, že pozitivní Covid test jednoho z hráčů je falešný, což vyústilo v okamžité vyhození týmů ze soutěže.

Hippomaniacs měli nastoupit ve svém posledním zápase právě proti Burjui, kteří měli o jednu výhru více, Hroši by tedy museli zápas vyhrát a následně porazit Burjui v BO1 Tiebreakeru. Diskvalifikace oponentů jim nakonec zajistila setrvání v lize a odměnu v podobě 7 tisíc dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama